icon

Rehabilitácia po magnetickej: Kedy je vhodný čas?

neferneferuaton
26. feb 2024

Ahojte, ak mi lekar da rehabilitácie na zaklade výsledkov magnetickej rezonancie, mozem si ich vybrať povedzme o pol roka alebo musim hned? Nehodi sa mi teraz PN preto zistujem. Ďakujem

kacena4
26. feb 2024

a naco ti je pocas rehablky PNka ja chodim pravidelne 2x do roka a vzdy idem ked mozem. na vymennom listku mas datum takze treba to vybrat skor ako o 1/2 roka

neferneferuaton
autor
26. feb 2024

@kacena4 lebo mi to príde ako nezmysel ísť na rehabilitácie a potom sa ist narobiť do prace.... Ale ok keby aj, dava to na 10 dni a povedzme pol dna si dam paragraf to je 5 paragrafov minutych za tych 10 dni, len na rehabilitáciu... Co potom zvysok roka ked mi ostanu 2 paragrafy na mna.

luliu
26. feb 2024

@neferneferuaton kvôli rehabilitácii ti nikto PN nedá, na rehabilitáciu môžeš ísť ráno, po práci a pod. To neznamená, že kvôli 30 min cvičeniu budeš týždne PN

neferneferuaton
autor
26. feb 2024

@luliu no ok vsak ale robim v strojárskej oblasti a narobim sa, rehabilitácie a potom ťažká práca..... Ale ok v pohode ine som chcela. U nas objednávaju na konkretny cas. Napríklad pondelok o 9, v stredu o 11.30 a v piatok o 7. V praci zacinam o 6 rano. Do nemocnice pol hodina peso, tam budem cca pol hodinu teda ako ty vravis,dalsia polhodina naspat do prace, plus mhd to sú dokopy 2 hodiny cca každý druhy den.... Nemam tolko dovolenky ani paragrafov. Bohužiaľ tym padom musím odmietnut rehabilitácie

viestta
26. feb 2024

@neferneferuaton keby si mala vazny stav, tak mozes mat PN na rehabko, aj v nemocnici mozes ostat. Inac sa to riesi paragrafmi a rehabilitaciami mimo pracovnej doby. Dnes velmi vela rehabilitacii robi aj poobede, treba si taku najst. A ked sa dohodnes, s tym kto planuje procedury, tak absolvujes niekolko procedur za sebou, nemusis behat hore dole ako utrhnuty vagon

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@viestta ja pracujem od 6 do 14:30. V nasej nemocnici v nasom meste kde aj robim, robia do 15:00. Jedine, zeby mi to davali na zaverecnu a vymeskavala by som po jednej hodine. Len vies, isto nebudem jedina co to tak bude chciet. No uvidím ci sa bude dat nejako s nimi dohodnúť.

viestta
27. feb 2024

@neferneferuaton tak niekde inde si najdi rehabilitaciu, kde robia do vecera. Ty hladas dovody preco nechodit a nie sposoby ako tam chodit. Doktorovi je u prdele ci tam chodit budes alebo nie, je v tvojom zaujme ich abslovovat, nie v jeho

viestta
27. feb 2024

@neferneferuaton alebo zober tyzden dovolenky, kup si ako samoplatca pobyt v kupeloch, vsetky rehabilitacie, ktore budes mat predpisane na vymennom listku tam absolvujes ako ambulantny pacient, plus este tie co si v baliku za pobyt zaplatis

sovica
27. feb 2024

@autorka Ak chceš rehabilitácie až o pol roka, teda napríklad absolvovať cez Tvoju letnú dovolenku (lebo skôr Ti to z časového hľadiska nevyhovuje), tak to povedz lekárovi. Ja si myslím, že nebude mať žiaden dôvod, aby Ti ich nenapísal na konkrétny mesiac a Ty si tak dopredu vybavíš presný dátum u fyzioterapeuta. Za opýtanie u lekára nič nedáš. Dievčatá Ti tu môžu písať len svoje domnienky, ale realita môže byť úplne iná.

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@viestta budeš ma vozit? Hladam sposob vies preto sa pytam 🤷🏻‍♀️ alebo ci mi pobyt zaplatíš nezarabam totiz tolko aby som si to mohla dovolit . Ked tvrdis,ze nehľadám sposob ako chodit, praveze hladam, lebo som sa jasne pytala,ci si ich mozem vybrat neskor. Vdaka za radu, napisem ti potom kde ma mas cakat a o kolkej ,tesim sa 😊😆 bez urazky hej

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@sovica uvidim opytam sa, ci to vobec tak pojde napisat napr na september a ci sa bude dat dopredu tak objednat. Spytam sa. Chcela som ci nema niekto skúsenosti ale co som mohla na konovi cakat, ze? ,😆 tak ďakujem pekny den 🙂

gemerka17
27. feb 2024

@neferneferuaton keď chceš ísť na rehabilitácie cez poisťovňu, tak tam čakaj efekt nula. Keď tam nepojdes, nič sa nestane. Stav lepší mať nebudeš. Čiže zbytočné sa vrhaš do niečoho načo nemáš čas. Rehabilitácie začínajú mať efekt keď sa ti s cvičením venuje odbornik, ktorému zaplatíš alebo rehabilitačné procedúry, ktoré nepreplaca poisťovňa (laser 4. generacie, razova vlna, masaze a mäkké techniky). Namiesto teba by som do toho vôbec nešla.

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@gemerka17 nie ze cas, ale peniaze na to nemam

gemerka17
27. feb 2024

@neferneferuaton tak potom vôbec nerieš. Lebo ako náhle pôjdeš cez poisťovňu, je tam veľmi malá pomoc. Radšej si tie peniaze ušpor a pories si rehabilitácie súkromne, ak potrebuješ cvičiť. Rehabilitácie cez poisťovňu sú dôležité pre posúdenie, ak chce pacient kúpeľňu liečbu. Neviem teda s čím ideš, ale chrbtica alebo kĺby je tam úplne zbytočné riešiť.

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@gemerka17 tak to asi budem setrit. Tak vdaka za odpoved 🙂

januska12323
27. feb 2024

Paragraf ti platí na hodiny ak je normálny zamestnávateľ. Čiže 7x8 hodín. Môžeš si dať napríklad v stredu dve rehabky za sebou 2 hodiny, v piatok ďalšie dve hodiny. Určite sa s nimi bude dať dohodnúť.

neferneferuaton
autor
27. feb 2024

@januska12323 ale ved to ja viem, ze sato dava na hodiny. Ale davaju to na 10dni. Niekedy môžem byt objednana na 7. Niekedy na 12tu. Samozrejme, ze ráno nepôjdem na polhodinu do prace. Taktiez ak skoncim okolo pol druhej nepojdem zasa na hodinu do prace. Keby ratam len cas na rehabilitácii plus cesta tam a spat. To by mi vyslo na 2 hodiny prinajlepsom, krat 10 dni. ja nemám tolko paragrafov ani dovolenky. A dohodnúť sa? Isto som není jediná, ktora potrebuje v urcity cas mat rehabilitácie tak preco by vyhoveli zrovna mne. Proste kedy ma objednaju vtedy pridem alebo nepridem. Im to bude suma fuk.