Rehabilitácia po plastike krížneho väzu
Zdravím. Chcel by som sa spýtať ohľadom plastiky krížneho väzu v kolene. Podstúpil som operáciu a zaujímalo by ma pár veci. Nosili ste po operácii barle a ortézu? Niekto uvádza, že sa bez nich ani nemohol pohnúť, niekto zas, že vôbec. Ďalej by ma zaujímalo po koľkých týždňoch od operácie ste začali s rehabkami, poprípade koľko ste museli chodiť o barlách. A ako posledné..kedy sa bude dať šoférovať. Za všetky odpovede srdečne ďakujem. ❤️
@patrik69 ja som mala 2tyzdne aj barly aj ortezu, potom postupne do 4-6tyzdnov po operacii sa zbavit barli ale treba chodit opatrne a co najmenej krivat. Rehabky som zacala 3tyzdne po operacii. Soferovat po mesiaci, lenze u mna sa jednalo o lavu nohu a auto s automatom, keby manual a druha noha, tak mozmo aj o 3-4mesiace po operacii. Pomerne dlho som krivala a navrat do bezneho zivota aj sportu bol pomerne zdlhavy, rehabilitacie mi velmi pomohli.

@patrik69 ja by som na tvojom mieste opytala priamo fyzioterapeuta, pripadne si dala uz aj uvodnu konzultaciu, kde ti stanovia konkretny plan na mieru.