Rehabilitácia po zlomenine nohy
Pracoval som v marci v zahradke a spadol som z rebrika. Zlomil som si 2 kosti a natrhla slacha na kolene. Nohu som mal 7 tyzdnov v orteze a len pred tyzdnom mi ju dali dole. Problem je, ze sa mi nepouzivanim nohy skratili slachy a nemozem skolpit nohu. Nohu dokazem sklopit tak na 80°. Stale chodim s barlami. Keby ze nemam odsuhlaseny home office, tak neviem, co by som robil. Poradte mi prosim, ako mam zrehabilitovat nohu.
Vratit sa naspt k Dr. a ziadat rehabky. Ukazu ako cvicit, sam si mozete viac poskodit.
@nika82 Chirurg mi len napisal do spravy, aby som plaval (kde, ked vsetko je zatvorene) a bicykloval (na normalny bicykel si nesadnem, lebo sa bojim, ze spadnem). Ale chirurg mi nedal ziaden papier na rehabilitaciu.
Máte na to nárok, určite si choďte pýtať výmenný lístok k fyziatrovi, následne rehabka.
Treba si vypýtať výmenný lístok na rehabilitácie, ukážu ako cvičiť, dajú nejakú elektroliecbu ako magnet a podobne. Výmenný lístok na rehabilitácie vie dať aj obvodný lekár, čiže kľudne aj od neho treba pýtať.
Dobrý deň. Prosím vás ako ste dopadli s tou nohou? Ja mam zlomenú nohu od 19.11. 2021. Vtedy mi dali dlahu a 23.11. Mi dali sadru. Mala som ju 4 týždne. A potom mi dali ortezu. O týždeň bude 4 týždne čo ju mam. Mam ísť 18.1. Na kontrolu. Veľmi sa bojím ako to bude ďalej. Mam zlomenú pod kolenom bez operácie. Začali ste chodiť? Ja nemozem na nohu dostúpiť. A na barlách nechodím lebo mam aj reumu a neudržím sa len na jednej nohe. Neviem čo má ešte čaká. Bojím sa toho že nebudem chodiť. Kosti máte už tak zrastené akoby sa to ani nestalo? Ďakujem.
@evina2 Tak zahojilo sa mi to, ale nedokážem ju celu zohnúť. A pri chôdzi trochu krívam. Iheď, ako skončí korona, budem pokračovať v rehabilitácii.
Už mam zlomeninu zahojenu. Že už nevidno kde bola zlomená. Ešte nemozem odstupovať lebo kosť ešte pracuje. Tak cvičím s ňou. Ibaže keď ju zohynam a vystieranie tak má boli koleno z vnútornej strany. Akoby ťahanie alebo čo. Povedali mi že to bude v rámci stuhnutia kolena. Vraj podľa rtg a ct je koleno v poriadku. Tak neviem prečo to tak boli.

na rehabku vam musi dat odporucanie papier chirurg