icon

Riešenia a tipy pri stukovatenej pečeni

13. jan 2025

Ahojte,

bola som na sone pre bolesti brucha a hnačky, zistili mi nealkoholové stukovatenie pečene.

Prosím, čo vám pomohlo?

Môj dr. len povedal, že musím schudnúť, že je to nadváhou.

Akú stravu ste dodržiavali? Ako rýchlo ste cítili výsledky.

Pomohol vám pestrec mariánsky, čítala som , že z neho preháňa, bojím sa kvôli tým hnačkám, aby sa mi nevrátili.

Ďakujem za každý postreh.

kubizde
13. jan 2025

Sestre pomohol práve pestrec a pestrá strava.

rozculena
13. jan 2025

tiež to mám....schudnúť sa mi nedarí a tiež ma preháňa..

denkabemommy
13. jan 2025

V skratke, schudnúť naozaj treba, lebo ono to nie je len stukovatená pečeň ale všetky orgány sú v tuku 🙈 a nie, nemajú byť, takže môžu prísť ďalšie problémy. Čaj pomôže ale tiež to nie je zázrak 🙂

pralinka86
13. jan 2025

Akurát nedavno mal o tomto cosi, teda fruktoze a peceni kratky prispevok dr na IG:

V skratke, hybat sa, nejest spracovane potraviny, sladkosti, nepit sladke vody

toso2007
13. jan 2025

@denkabemommy jasne že nie čaj, ale v mletej, drvenej forme, ten je najúčinnejší ,len pozor, vysoký tlak je kontraindikácia

denkabemommy
13. jan 2025

@toso2007 ale vráti sa to, proste tuk je tuk nie zázrak. Ak človek nezmení stravovacie návyky, tak si ju môže dať aj operačne očistiť, aj tak tam zas tuk bude

(s tou operáciou to bol žart)

deninka233
13. jan 2025

môj manžel užíva na stukovatenú pečeň Lagosu, nie je to zázrak ale má z vyšetrenia na vyšetrenie lepšie pečeňové výsledky.

simca06022011
13. jan 2025

upravenie stravy ti pomoze = znizit tuky, tak napr. ako rpi vysokom cholesterole, a nie len oleje, mastne, ale casto aj mliecne, tucne mliecne vyrobky, rozne pecivka tukove A CUKOR - sladkosti (ja si napr. myslim,ze povod u mna su prave tie, pripadne syry, lebo nicomu inemu neholdujem vobec)... vela cerstvej stravy, mensie porcie.. mne stukovatenie pecene na sone zmizlo, este sa chystam na jedno sono do sukromnej amb, lebo neverim tomu vobec.. schudla som iba 10kg, este by som s kludom 10-15kg dala a aj tak by som nebola ziadna modelka, aj cholesterol mi ostal hranicny stale ale pecen mam vraj v poriadku.. jediny rozdiel je tych 10kg dole a zlcnik prec... a bum bac, za rok vraj nic. Ziadne cajiky mi nepomohli, jednu davku som brala kury rabanonu ale to ma co robit so zlcnikom, neviem ci s pecenou daco spravi... podla mna pestrec nepomaha, roky som ho brala drveny (so zlcnikom som mala problemy 12+rokov) aj pila caje a nic sa nemenilo.
STRAVA a pohyb. Dobre sa zapotit, rozprudit krv je dobre celkovo na vsetko.

balerina2025
13. jan 2025

@simca06022011 aj mne zmizlo, a schudla som len 10kg. cudujem, sa

toso2007
13. jan 2025

@denkabemommy jasne, ja som reagovala len na ten čaj, treba pohyb, aspoň chôdza a už aj to peceni pomôže a schudnúť

balerina2025
13. jan 2025

@toso2007 chodza ze pomaha peceni? mne to zazracne pomohlo z mesiaca na mesiac ale ja som schudla aj 10kg.stale mam vsak kg navyse

toso2007
13. jan 2025

@balerina2025 píšem.. pohyb, aspoň chôdza a schudnúť, ja som schudla 20 kg, ale nie kvôli problémom s pečeňou, ale preto že som nechcela byť tučná, je to už pomaly 8 r. a udržiavam si to hlavne tým, že chodím denne pešo z práce domov

balerina2025
13. jan 2025

@toso2007 ano aj ja milujem chodzu denne 6-8km. ked mam cas

toso2007
13. jan 2025

@balerina2025 ja som dnes prešla 10 km, jasne že sa mi ráta aj to čo nabeham v práci, bežne nachodim okolo 250000 krokov za mesiac

balerina2025
13. jan 2025

@toso2007 ja som sa cudovala ze ked som zchudla 10kg ze zrazu som mala mensiu pecen, no mne sa vsetko uklada do brucha, asi preto

balerina2025
13. jan 2025

@toso2007 10km paradicka

luciaruz
13. jan 2025

Dajte si na fb ze TripleF. Fyzio cvicenie len pre zeny, zamerane prave na brusnu cast, na vnútorné svalstvo, alebo diastazu, a tak dalej... za 3 mesiace som dala dole 10 cm z brucha

darkswan
13. jan 2025

Takto mam normal vahu, zdravu stravu, dost pohyby a predsa ju mam mierne stukovatelnu🤷‍♀️

rozculena
13. jan 2025

@deninka233 ja mám z toho hnačku

deninka233
13. jan 2025

@rozculena však aj on. Ale má toľko iných liekov, na iné problémy, že ťažko konkrétne určiť, z čoho má hnačku. Ale teda tá pečeň sa pomaly lepší.

simca06022011
14. jan 2025

Je rozdiel v tuku a tuku, ten na orgánoch sa chudne ľahšie ako ten co "vidite" okolo pása.

borka8715
14. jan 2025

ahoj, my objednavame na pečeň drveny pestrec od vasbylinkar.sk. Uzivame to ako 3-mesacnu kuru a kury si davame 2-3x do roka. Vzdy 2-4 tyzdne pauza medzi kurami. Hnaciek sa podla mna nemusis bat, u nas nemal taketo problemy nikto. Pripadne im napis, poradia ti.

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
19. jan 2025

@dominikakoll a nejake ine dedicne ochorenia? hereditarna hemachromatoza ci Wilsonova choroba? robili testy?

balerina2025
19. jan 2025

@dominikakoll ja mam praveze skoro rovnake dhondoty ci uz pri 70lg ci pri 100, sice je pravdsa ze vekom viac tuku, ale schudla som 10kg pomohlo.
aj ked nechapem, ze na sone vraveli hepatomegalia a o mesiac na to CT normalna velkost.
sa mi nechce verit ze 10kg toto spravi

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal