Riešenia pre syndróm dráždivého čreva a chronickú hnačku
Ahojte, už takmer rok sa trápim s chronickou hnačkou – väčšinou ide o kašovitú stolicu 2x denne. Dôsledkom toho som aj dosť schudol. Skúšal som rôzne diéty, probiotiká, obmedziť laktózu a lepok, ale zatiaľ nič nepomohlo. Vyšetrenia zatiaľ neukázali nič vážne. Chcem sa opýtať mal niekto podobný problém a čo vám na to pomohlo? Budem vďačný za každú radu alebo skúsenosť.
Moja mama tým trpí. Najmä ráno. My myslíme, že čiastočne aj psych.pôvodu. Má to už viac rokov a žije proste tak. Mala vyšetrenia, nič vážne nezistili. Poslednú kolon.odmietla. Kúpila som čierne uhlie, ale nie z lekárne. Úplne čisté bez akýchkoľvek aditív. Mala by sa spraviť kúra. Len ona nedokáže niečo "dodržiavať" dlhšie.
@tibor79 napíšete aké to je prosím uhlie ďakujem
Toto má, je to prášok. Jej to vadí, že ju to drhne. Ale dá sa aj tak piť, že sa prach usadí na dne pohára a vypije len to čisté. Pre mňa je dôležité, že neobsahuje prídavné látky ako sachar.a iné.
Mne funguje ProIBS sacky.fakt za dva dni ziadna hnacka
tiez mam IBS a rano ma prezenie aj 3krat a vzdy pri stresoch, alebo ked mam niekam ist, kde to nepoznam...mne nepomaha nic, ani tie ProIBS sacky...teraz beriem Herboxu a tiez nevidim rozdiel....na gastro nechodim
tiez mam IBS a rano ma prezenie aj 3krat a vzdy pri stresoch, alebo ked mam niekam ist, kde to nepoznam...mne nepomaha nic, ani tie ProIBS sacky...teraz beriem Herboxu a tiez nevidim rozdiel....na gastro nechodim
@poisonblu ja s mamou toto riešim odkedy jej mama zomrela, roky. Ráno aj 2-3x. Vyšetrenia. Už posledné odmietla. Len ona nevie dodržať niečo. Napr.to uhlie, rokmi vyskúšané. Napr.kúru mesačnú, pri dostatočnom množstve tekutín. Mne to vždy pomôže. Skúste. Niekedy to najjednoduchšie riešenie je to najúčinnejšie🍀
Mne pomohlo obmedziť kávu, raz za 2-3 dní max. Žiadna laktóza, bezzvyšková diéta. Každé ráno l-glutamin v prášku a boswellia serrata R-V. A to som skúšala fakt asi milión veci. Varím si doma, nejem polotovary. Predtým som mala strašnú únavu, stále by som spala
obmedzila som komplet mliecne vyrobky, nielen laktozu ale aj celkovo lebo mi v testoch vysla aj intolerancia na mliecnu bielkovinu a ta to zjavne sposobovala.
Teraz sice este vykyvy mavam ale ked beriem pravidelne tablteky Revicolin je to ovela lepsie.
@zabka79 ano, ale nemyslím, že ak niekto má mesiace problémy, vyšetrenia za sebou...pomôže niečo za dva dni. To sú proste súvislosti a asi to chce zmenu na viacerých úrovniach. Nie, že dám prípravok a všetko je ok.
@tibor79 tak potom ti poradim studovat knihy napriklad od Bukovskeho Zachrante svoje crevo...ja som dva mesiace studovala knihy a na internete, videa aby som skusala...jedno sa nepodarilo isla som dalej....nemas vela moznosti iba skusat rozne alternativy, kazdemu zaberie nieco ine musis si to poskladat podla svojho....pokus omyl
@tibor79 tak potom ti poradim studovat knihy napriklad od Bukovskeho Zachrante svoje crevo...ja som dva mesiace studovala knihy a na internete, videa aby som skusala...jedno sa nepodarilo isla som dalej....nemas vela moznosti iba skusat rozne alternativy, kazdemu zaberie nieco ine musis si to poskladat podla svojho....pokus omyl
@zabka79 odkedy sa mama "nesleduje" je ok. Ako - tak.Problémy má, ale nerieši lekármi. Psychika je silná
Co znamena "neukazali nic vazne"? Ked mam taketo problemy, idem obvodak krv, moč, nasledne vymenny na gastro, tam zas krv, sono brucha, nasledne sa pytam na kolonoskopiu, nieco sa zistit musi. Ak vsetky tieto vysetrenia neukazu "nic", je tam gastro lekar, ktory nieco zhodnotit musi. Mna toto caka tiez. Z kazdeho tepleho jedla ma do 10min prezenie, niekedy nekontrolovatelne hnacky, brutalne nafukovanie, do toho mam reflux, brat ma crohna, takzs uvidim, co mam ja... drzim palce.

Moja mama tým trpí. Najmä ráno. My myslíme, že čiastočne aj psych.pôvodu. Má to už viac rokov a žije proste tak. Mala vyšetrenia, nič vážne nezistili. Poslednú kolon.odmietla. Kúpila som čierne uhlie, ale nie z lekárne. Úplne čisté bez akýchkoľvek aditív. Mala by sa spraviť kúra. Len ona nedokáže niečo "dodržiavať" dlhšie.