Riešenie alergie na peľ stromov
Prosim Vas ti co ste alergicki na stromy-jelša,breza,jaseň,ďalej ambrózia…Poprosim iba tych co maju z tohto nieco.Mate silnu alergiu tento rok oproti predoslym rokom?Co presne uzivate?Tiez Vas tak strasne skrabu oci aj napriek tomu ze beriete uz antihistaminikum?Mne to zabere tak 3-4dni ze vcelku ok.A dalsie dni akoby antihistaminikum uz nefungovalo.Najhorsie je to od cca 3h-5h hod rano a tam sa mi aj upcha uplne nos a navecer.Akoze je to lepsie s antihihi.ale neni to vyhra…Vam nieco uplne zabera?Alebo tiez to neni vyhra?Mate nejake typy triky napady aby ste boli akoby bezalergici?😀
Beriem Zodac alebo Desloratadin , len vtedy keď ma začne niečo svrbieť alebo začnem kýchať. Ale nevšimla som si že by som mala horšiu alergiu, skôr sa mi zdá že je lepšia
+ mne sa už v tých najhorších prípadoch overilo dať si respirátor, aspoň nachvíľu.
Mavala som len ambroziu. No minuly rok a tento mam od konca studeneho januara velmi silnu alergiu hlavne svrbenie oci. A pokracuje to aj v aprili. Cize polroka z celeho roka trpim sezonnou alergiou. Nepomaha nic ked to mam silne, jedine co mam odskusane a co pomaha je dlhodobo celorocne uzivat imunoterapiu (alergen v malej davke), cize ked pride sezona tak prakticky necitim nic.(odskusane na ambroziu, dalsi rok poziadam o jelsu+ brezu lebo idem zdochnut. Vonka krasne a ja ani s diettom von, ani na zahradu, ani psa vyvencit…)
A do toho mi pred 5 rokmi spustila alergia na ambroziu astmu. Cize som na inhalatoroch, a ked je najhorsie ze sa neviem nadychnut tak ventolin.
Antihistaminikum+kvapky do oci+sprej do nosa. A desenzibilizacia - Staloral. Mne desenzibilizacia drasticky zredukovala priznaky.
Dcéra má jelsu, brezu, liesku, ambroziu. Užíva denne spirabel, a plus liečba Staloralom. Odkedy berie staloral príznaky sa zmiernili, teraz ale posledný týždeň kycha o dušu
Beriem Zodac, Allergodil, akr nemam oci,len kycham, a svrbi ma nos

Ja uzivam niekolko rokov Zodac a pomaha, a na vecerne upchatie nosa Nasonex.