Riešenie bolesti zuba a podozrenia na zápal okostice
Ahojte,
Prišla som si po radu. Bola sim včera a predvčerom u zibara robil rtg ale že tam nič nevidí zatiaľ.
Mám problémy s mŕtvou hornou 5-kou, bola tam robená endo, potom reendo cap a korunka a vlastne to tak držalo 5-rokov. Od pondelka som mala bolesti. Dnes sú úplne príšerne lenže ako naschval sa mi urobil herpes… ja neviem čo robiť keďže viem že má ani na pohotovosti neošetria. Ako idem hneď kuoit zorivax duo a b komplex aby herpes čo najskôr odišiel.. ale bojím sa už má boli cela kosť a aj líce.. som prípravena zub vytrhnúť ale čo do vtedy mám robiť.. nemám ísť na pohotovosť aspoň nech mi daku nejaké antibiotiká? Fakt neviem..
@lensii a vytiahnu aj keď mám na tej strane herpes? Všade čítam že vtedy neosetruju..
A ako sa vyťahuje zub pod korunkou? Je tam už len koreň..
Choď. Oni vedia, čo robiť.
Ahoj .som ten istý prípad .mŕtvy zub 10 rokov dozadu robená endo ..posledný rok občasné bolesti .posledné dva týždne silnejšie a zrazu z noci do rána opuchnute líco . Bolesť celej hlavy ,únava ,teplota . Zub mi včera vytrhli ,a beriem antibiotiká .iná cesta tu nie je ,herpes môže byť jeden zo sprievodných príznakov . Choď ako bolestivá skebo zavolaj
@zafir01 ja tiež tak že som občas cítila a od pondelka je to už veľmi. a vedela si hneď lokalizovať ktorý zub to je?
Ja ani nie je to take migrujúce ale zubár robil test na chlad tých vonkajších a normálne reagovali na chlad. A preto si myslím že to je tento., no hrôza fakt ani spat uz nemôžem
Chod zubarovi
Ja som vedela ,lebo všetky ostatné zuby sú ok . Toto ma bolelo dosť pod zubom ( spodná sestka ) keď to necháš zájsť ďaleko ,tak ozaj ťa bolesť je taká ,že ťa bolí v podstate celá čeľusť na tej strane . Určite byť tebou idem ráno. K zubárovi .ja som ešte opuchnutá a cítim bolesť ,ale tak včera na obed mi ho trhala ,takže to je ešte citlivé
@zafir01 ďakujem ja určite ráno budem volať svojmu zubárovi a keď nie tak skúsim pohotovosť.. a cítite úľavu po trhani od bolesti?
Samozrejme .. teda bolesť ešte je .ale to z trvania zuba . Cez víkend ti už bude ok
@zafir01 ahoj tak som volala zubárovi a predpísal mi antibiotiká a lieky proti bolesti a hneď ako herpes ustúpi tak mám prísť na osetrenie.. tak ešte má čakajú dlhé časy
Ahoj ,tak držím palce .tie antibiotiká je dobré že máš ,uvidíš ako ti záberu . Mňa to ešte pobolieva malé je to každou hodinou lepšie . Už môžem aj jesť normalnejsie ,hoci čeľusť ešte cítim a nejem nič tvrdé . Tak nech si čoskoro ok
@zafir01 no dúfam že to aspoň kúsok zmierni do zákroku a že sa to výrazne nezhorší.. a potom už lem samotný zákrok. Ale je to celé zvláštne v stredu ešte rtg úplne v pohode bez zápalu a takéto zhoršenie..
dúfam že aj tebe to čím skôr prejde 🙂 zuby spôsobujú asi tie najhoršie problémy.

Chod na pohotovosť, zub ti vytiahnu ale zaplatíš minimálne 120e