icon

Riešenie problému s opätovným platením za plombu

barborka2_2
27. máj 2025

Ahojte, idem sa opýtať čo by ste robili v mojej situácii. Pred dvoma týždňami mi zubarka robila zub ktorý ma už dlhšie bolel. Po ošetrení ma strašne bolel, ani tabletka nezabrala. No lenže ide o to že ma boli do dnes tak som tam ráno bola že čo s tym. Robila mi röntgen a povedala mi že ten zub musí spraviť znovu. No ale problém je že odo mna chce opäť platiť za plombu. Akože ja neviem ale mne sa nepáči že by som mala platiť za zub ktory musí robiť znovu jej vinou. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
ovaaa
27. máj 2025

Z akého dôvodu ho na prvý raz nespravila dobre? V čom je problém? Aj zákrok ma reklamačný poriadok nemala ti nič účtovať, keď neošetrila zub ako mala.

barborka2_2
autor
27. máj 2025
@ovaaa

Z akého dôvodu ho na prvý raz nespravila dobre? V čom je problém? Aj zákrok ma reklamačný poriadok nemala ti nič účtovať, keď neošetrila zub ako mala.

@ovaaa ja neviem či som to správne pochopila ale kvôli tomu že mi proste "nevycistila" kaz celý...nechápem ako sa to môže stať

barborka2_2
autor
27. máj 2025
@ovaaa

@ovaaa ja z toho celého skôr mám pocit že to bolo hlboké a zasiahla mi nerv lebo fakt mi tieklo veľmi veľa krvi. Ale tak asi to riskla a nechala mi to. Nikdy sa mi nestalo že by ma dva týždne bolel zub po zákroku. A nie je to taká ta bolesť ako reakcia na teple/studene ale až také zašklby na celej strane.

oli18
27. máj 2025
@barborka2_2

@ovaaa ja neviem či som to správne pochopila ale kvôli tomu že mi proste "nevycistila" kaz celý...nechápem ako sa to môže stať

Vcera bol vyborny prispevok o studiu stomatologie na slovenskych VS na STV 1 v relacii Reporteri.
@barborka2_2 Rozhodne trvaj na reklamacii a odmietni zaplatit.

deti95060810
27. máj 2025

ak zášklby tak potom môžeš mať zápal... antb. by asi mala predpísať...
možno ti ho bude chcieť vytrhnúť - to radšej vyhľadaj iného lekára

deti95060810
27. máj 2025
@oli18

Vcera bol vyborny prispevok o studiu stomatologie na slovenskych VS na STV 1 v relacii Reporteri.
@barborka2_2 Rozhodne trvaj na reklamacii a odmietni zaplatit.

@oli18 do MT berú 11 ľudí...🙄 myslím vš.

oli18
27. máj 2025
@deti95060810

@oli18 do MT berú 11 ľudí...🙄 myslím vš.

@deti95060810 ano, na VS.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
colsami
27. máj 2025

Ak to bola vyslovene jej vina alebo zla robota, trvaj na reklamacii. Ak je ale moznost, ze je to proste komplikacia po (aj spravne) urobenom zakroku (a ze komplikacie proste vzdy mozu byt), tak uz to bude zlozitejsie dokazovat,...

barborka2_2
autor
27. máj 2025
@colsami

Ak to bola vyslovene jej vina alebo zla robota, trvaj na reklamacii. Ak je ale moznost, ze je to proste komplikacia po (aj spravne) urobenom zakroku (a ze komplikacie proste vzdy mozu byt), tak uz to bude zlozitejsie dokazovat,...

@colsami ja som ten zub v podstate "nepoužívala" asi tak 3 dni po lebo to bolo fakt taká bolesť že som na tej strane ani jest nemohla.

colsami
27. máj 2025
@barborka2_2

@colsami ja som ten zub v podstate "nepoužívala" asi tak 3 dni po lebo to bolo fakt taká bolesť že som na tej strane ani jest nemohla.

@barborka2_2 toto co pises nic nemeni na tom, ze bude rozhodujuce ci to bola naozaj zla praca zubarky, alebo to bola bohuzial komplikacia po zakroku/oprave zuba.

oli18
27. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue o kvalite studia

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
oli18
27. máj 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue ved pozri v archive

ovaaa
28. máj 2025

Aký postup zvolila? Mne bolestivý zub najskôr otvoríl a dal mi vložku na preliečenie na nejaký čas. Potom mi ťahal nervy a dal mi dočasnú výplň a uzatvoril ho trvacnou blombou až po x týždňoch.

natalis1998
28. máj 2025

@barborka2_2 tento problém sa bežne stáva. Keď je hlboký kaz, tak sa zubári v prvom rade snažia zub ponechať živý. Takze dajú plombu a pocka sa na reakciu. Niekedy to zub zvládne a niekedy nie. V tomto prípade bude potrebné opäť plombu dať von a vyčistiť kanáliky a urobiť koreňovú výplň. Podľa mna sa zubárka snažila zub zachrániť a teda aj usetrit nejaké peniaze pretože ošetrenie koreňových kanálikov nie je lacná záležitosť a vždy je lepšie ponechať zub živý ako mŕtvy. Môj zubár to napríklad tak tiež robí, upozorní ma že napriklad mám hlboký kaz ale pokúsi sa to zachrániť. Jeden zub takto v pohode funguje už 5 rokov a jeden som mala tiež tento prípad ale tam sa to muselo otvoriť a teda urobiť čistenie kanálikov. Každopádne to na reklamáciu nebude.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
ninan2
28. máj 2025

No to bude zrejme zápal kanálikov a zub bude mŕtvy, v BA predminulý rok stálo takéto ošetrenie aspoň 250 eur a trvalo tak 1,5 hod. Čiže zubárka najprv skúsila len ošetriť zubný kaz, bez RTG možno ani nebolo vidno, že je to oveľa hlbšie.

gov
Odpoveď bola odstránená
nin12345
28. máj 2025

@barborka2_2 áno bohužiaľ aj mne sa to stalo. Spravila mi kaz a bolelo ma to. Natahovala to dosť dlho kým to začala riešiť. Budem musieť platiť za ďalší úkon na tom zube zas. Nemám slov a zubárov mám skutočne v zuboch. Oni asi predpokladajú že ľudia majú výplaty nie na jedlo a energie ale na zubárov

barborka2_2
autor
28. máj 2025

Odpíšem takto hromadne. Zub mi hneď zatvorila fotokompozitom. Mňa ten zub bolel už pred zákrokom na čo som zubarku samozrejme upozornila. Problém je že včera som to skúmala v zrkadle a z vnútornej strany zuba mám čiernu bodku. Čiže sa zrejme naozaj stalo to že mi ten kaz nevytiahla celý a zub zavrela...

margotka17
28. máj 2025
@barborka2_2

@barborka2_2 môj zubár má mini kameru a vidí, ako je to dole v koreni zuba vyčistené. Povedz, že to chces reklamovať, veď to je chyba zubarky, nie tvoja.

barborka2_2
autor
28. máj 2025
@margotka17

@barborka2_2 môj zubár má mini kameru a vidí, ako je to dole v koreni zuba vyčistené. Povedz, že to chces reklamovať, veď to je chyba zubarky, nie tvoja.

@margotka17 no budem musiet zrejme na tom trvať keďže ja študujem a nemôžem si dovoliť 2x za mesiac vyvaliť 110€ za zuby 🙃

jaskolka
28. máj 2025

Nie som zubárka,robila som len nejaký čas na zubnej ambulancii sestru,ale čo som videla, nikdy sa bolestivý zub neuzatvaral hneď "napevno"vždy sa buď nechal úplne otvorený, a prekryl sa len dezinfekcnou vložkou alebo sa dala taká dočasná plomba,malo to aj svoj názov,ale už si nepamätám.Práve z dôvodu,ako zub bude reagovať,sa to tak robilo.
Po pár dňoch mal prísť na kontrolu a keď bolo všetko ok ,tak sa zub uzavrel napevno.
Takže toto je podľa mňa chyba doktorky a nemala by si platiť.

ronie338
28. máj 2025

Ak sa zapálil kanalik, tak tie treba vybrať, za to sa platí. Ale keď bude robiť vypln po zaplneni opäť tak ta nie. Ak by robila po zaplneni hoc co ine- inlay, onlay, overlay, korunku, z toho sa ma odpočítať cena za vypln. To je v rámci reklamácie

katty123456
28. máj 2025
@colsami

@barborka2_2 toto co pises nic nemeni na tom, ze bude rozhodujuce ci to bola naozaj zla praca zubarky, alebo to bola bohuzial komplikacia po zakroku/oprave zuba.

@colsami a to nič nemení na situácii že ona ako pacient s tým nič nemá..jednoznačne reklamovať a byť neoblomna

colsami
28. máj 2025
@katty123456

@colsami a to nič nemení na situácii že ona ako pacient s tým nič nemá..jednoznačne reklamovať a byť neoblomna

@katty123456 akoze s tym ona ako pacient nic nema? Ak je to zdravotna komplikacia, ktora sa moze diat po standardnom vykone prace aj spravne a dobre odvedenom, nevidim dovod aby to hradila zubarka. Je to jej telo, jej organizmus, jej reakcia, jej komplikacia, a zubarka za to v tom pripade nemoze.

Ak je to chyba zleho postupu, zle odvedenej prace, samozrejme, nech opravu hradi zubarka.

katty123456
28. máj 2025
@colsami

@katty123456 akoze s tym ona ako pacient nic nema? Ak je to zdravotna komplikacia, ktora sa moze diat po standardnom vykone prace aj spravne a dobre odvedenom, nevidim dovod aby to hradila zubarka. Je to jej telo, jej organizmus, jej reakcia, jej komplikacia, a zubarka za to v tom pripade nemoze.

Ak je to chyba zleho postupu, zle odvedenej prace, samozrejme, nech opravu hradi zubarka.

@colsami tebe sa bežne po plombe zapaľujú korene?to by sa asi každému nie?žeby nebol kaz dostatocne hlboko vyčistený?!mám si ho ja doma docistit či ako to vidíš?!

natalis1998
28. máj 2025
@katty123456

@colsami tebe sa bežne po plombe zapaľujú korene?to by sa asi každému nie?žeby nebol kaz dostatocne hlboko vyčistený?!mám si ho ja doma docistit či ako to vidíš?!

@katty123456 vôbec to bohužiaľ nesúvisí že by kaz zle ostránila zubárka. Ale kaz bol blízko zubnej drene a tým pádom zub neznesie výplň a treba ho umrtviť. Ak by zubárka kaz neodstránila dobre cely tak za zub neozve hneď ale dajme tomu po mesiaci a to väčšinou je vidno na kontrolných rtg snímkach.

colsami
28. máj 2025
@katty123456

@katty123456 mozes si odpustit tie "?!", rozpravam sa s Tebou uplne v pokoji a vecne a kedze mam medicinske vzdelanie a aj vo svojej profesii pracujem, viem velmi dobre ako funguje ludsky organizmus, zbytocne ma "poucas" o svojich teoriach, ktore su jednoducho nerealne. Takze ano, 49 ludi po vrtani zuba je uplne OK a 1 moze mat taku reakciu, ze dovi. A nemusi to nijako suvisiet s kvalitou odvedenej prace.
Ale asi si v zivote nepocula nieco take ako pooperacne komplikacie u ludi napriklad, a predstav si, tiez sa deju po dobre vykonanych pracach operaterov.

Strana
z2