icon

Rizartróza

andulkaanka
10. máj 2022

Ahojte mal z vás niekto menený kĺb na na palci ruky

Strana
z2
sofinka1980
12. feb 2024

@andulkaanka dobry deň chcem sa spýtať keď vám operovali prst aj ja mám rizartoza menili vám kĺb?

andulkaanka
autor
13. feb 2024

@sofinka1980 Dobrý večer áno menili mám teraz titánový kĺb

sofinka1980
18. feb 2024

@andulkaanka a dlho ste čakali na operáciu a kde vás operovali ?

andulkaanka
autor
18. feb 2024

@sofinka1980
@sofinka1980 Dobrý večer operovana som bola v Šaci ,v apríli 2022 som bola za lekárom na kontrolu, že som sa rozhodla pre operáciu tak ma objednal na 19.6.2022 na hospitalizáciu a 20.6 má operoval MUDr.Ševfčik.

nifido
18. feb 2024

@andulkaanka aj mňa Ševčík operoval 😊

verads
25. sep 2024

Zdravím,mesiac ma strašne bolí palec na lavej ruke , s tou rukov neviem nič .palec neviem zohnút. Je to takto tažké s jednou rukou a už aj tá druhá ruka ma začína boliet. Ortopéd mi dianostikoval rizartrózu. Dostala som obstrek ale ešte aj teraz ma bolí miesto kde to pichol. Ruku mám opuchnutú a v noci viac bolí beriem prášky a natieram voltarenom. Budúci týžden idem na rehabilitácie. uvidím či pomôže , lekár vravel, že mám ist na operaciu. Bojím sa toho lebo mam cukrovku som na inzuline, mam vysoky tlak, a srdce chore a nie som najmladšia mam 65 rokov a extremnú obezitu. Chcela by som sa opýtat, že kto nešiel na operaciu a mal rehabilitáciu či pomohla a ten kto bol na operácii či aj uspia a je hospitalizovany ? alebo sa to robi ambulantne a len umrtvia ? čiže netreba narkoza. a či po operácii sa da s rukou normalne fungovat? Dakujem ak mi niekto odpovie , prosíím

verads
26. sep 2024

@sonicka88 Ahoj, nehnevaj sa , že ti píšem ,čítala som ,že asi pôjde na opearciu ruky , pomohli ti tie rehabilitacie, alebo si musela ist na operaciu ?

verads
26. sep 2024

@nifido Zdravím, takže ste museli ležat v nemocnici , nerobí sa to ambulantne a aj uspia ? kolko to asi trvalo ? Vás len ruka bolela, alebo ste nevedela snou nič robit , chytit , hýbat atd.. lebo mna už ak pravá bolí ale ju viem použivat , teda ruku, ale lavú nie , s tou sa neda udržat nič.

verads
26. sep 2024

@andulkaanka Zdravim , mohla by som sa opýtat akoprebieha tá operacia ruky ? mna to čaka . Robi sa to v narkoze a v nemocnici či ambulantne . Dakujem

nifido
26. sep 2024

@verads bolela má ruka stále fungovala som z ortézou, robili to v celkovej anestézii noc v nemocnici

verads
26. sep 2024

@nifido Ďakujem za odpoved, ja mám tiež ortézu, ale ju nemôžem nosit lebo ma ešte viac bolí ruka , takže v anestézii, ach no neviem či by ma mohli uspat, kedže som na srdce chora a aj tlak mám moc vysoky aj cukrovku, no uvidíme. A vy to už máte v poriadku , ruka nebolí?

nifido
27. sep 2024

@verads áno mám to v poriadku, ruka nebolí

verads
27. sep 2024

@nifido Super, ďakujem

adda1966
Dnes o 16:46

@andulkaanka dobrý deň,aj mne to nedávno diagnostikovali,som masérka,ortopéd mi tam pichol kolagén,boli to veľmi bolestivé,trochu to pomohlo ale pichá pri manipulácii,bojím sa,že keď to znovu zaťažím prácou,že budem mať veľké bolesti i v kľude. Navrhol operáciu,po jednej ruke,kĺb sa nemení ale spojí sa to titanom,hľadám štátnu kliniku,lebo u neho by som platila za 1 ruku 650€ a po operácii sadra,potom rehabilitácie,obe ruky 20 týždňov PN,tak neviem,som z toho zúfalá a chcela by som vydržať ešte 4r.do dôchodku.

Strana
z2