Riziká a vedľajšie účinky očkovania proti Covid-19
Našlo by sa tu zopár ĺudí pracujúcich v zdravotníctve, ktorí by nemali problém napísať svoj názor,či po zaočkovaní je badať väčší nárast krvných zrazenín, tetanie, infarktov a iné u mladých ĺudí? Zaujíma ma názor zdravotníkov, nie skúsenosti laikov,ktorý do toho vidia asi tak ako ja.Som zaočkovaná 3x a mám nejaký čas problém s vysokým tepom, beriem magnézko, najhoršie je to večer pred spaním,často ani nezaspím.Pred tým som ničím takým netrpela....človek hĺadá príčinu všade.Všeobecný,endokrinolog ani kardiolog nenašiel nič.
@lenka123456789123 Aha, tak to si mala na mysli... Aj u zubára podpisuješ papier, a následne ťa ošetrí, ak treba.
Už ti @vevesh písala, že tie vakcíny nemajú 5 rokov. Napíšem to veľmi jednoducho. Ten základ bol vyvinutý už pred cca 20-30 rokmi, pridáva sa do nej už iba potrebný "oslabený" vírus v určitej forme. Tento typ vakcín bol aj pri epidémii Eboly, Ziky pred rokmi. Používajú sa aj pri onkologických ochoreniach.
@lenka123456789123 To nie je prvý krát, čo niekto žaluje výrobcov vakcín pre NÚ. Nikto nepopiera NÚ, ani samotní výrobcovia, v príbalovom letáku je súhrn doposiaľ známych NÚ s možným počtov výskytom na osobu. A je to v poriadku, ak sú preukázateľné, aj to umožňuje vyvíjať stále bezpečnejšie očkovacie látky.
@kvieta zle sme sa pochopili ja myslím 50 rokov už v praxi očkovanie na ludoch nie v labáku . To je dosť rozdiel . Až velká časť populácie ukáže výsledok. Ale ako hovorím mne je to jedno dajte sa aj sto krát ale neželám si aby to bolo tak,zaočkovaný si môže isť aj na koniec sveta a rozširovať vírus a neočkovný má byť doma. Ale ich prvá veta bola kto ma vakcínu nemôže ju šíriť odrazu za mesiac to bolo inak.
@kvieta Ty nepochopíš jedno tá vakcína nie je všemohúca poznam prípad kedy zaočkovaný bol tiež na plúcnej ventilacii a mal dve dávky . Ja píšem pravdu. Tak,že žil očkovanie nebolo dokonalé .
@lenka123456789123 Žiadna vakcína nemá 100% účinnosť. T.z., že žiadna nezaručí na 100%, že sa očkovaný jedinec danou chorobou nenakazí. T.z., že keď sa môže nakaziť, môže aj prenášať chorobu. Ide o to, že očkovaním sa znižuje pravdepodobnosť nakazenia.
@kvieta Ale prezentované to bolo na začiatku úplne inak a to rozdelovanie spoločnosti na čo to bolo dobré ked sa mohol nakaziť aj zočkovný a roznášť to rovnako. Nehovoriac o tom,že zatial vznikla korona delta na ktorú už imunita nepoznala odpoved. Nápad za milion bol aj testovanie teda fakt plná hala kde sme všetci sedeli ako debili a akurát sa tam nakazila druhá časť to bol nápad hlúpaka nie odborníka.
@kvieta evidentne máš kratku pamäť niečo ti pripomeniem
https://www.youtube.com/watch?v=lu2XhCj_tfE@lenka123456789123 Ja princíp očkovania chápem takto. Mňa skôr vtedy zaujímala práve tá účinnosť, pri akej preočkovanosti je aká, ako dlho sa tvoria a miznú protilátky.
To testovanie chápem, o čo išlo, len ten spôsob nebol veľmi šťastný.
@lenka123456789123 Nebolo to šťastné vyjadrenie, ja som rúško nosila aj keď som bola očkovaná.
@kvieta Povedal tento odborník veru kto je zaočkovaný neprenáša vírus a nemusí mať rúško tvrdili to aj iný sa nezakladalo absolútne na pravde a potom sa tvárili to sme nepovedali neskôr. Prišli Ukrajinci ktorý nemajú ani bežne očkovania nie ešte covid a odrazu ani to nikomu neprekážalo veselo šírili aj vírusi ktoré sme tu už dlho nemali . Ja som mala zavretá byť doma ako idiot a sem prišla celá ukrajina ktorá nemala očkovanie ani zakladné naštastie sa to potom ukončilo .
@lenka123456789123 ktoré vírusy sme tu už dávno nemali, ktoré tu doniesli Ukrajinci?
@kvieta Upozornil, že tuberkulóza nerešpektuje hranice a tento pohyb obyvateľstva trpiaceho strašnými následkami vojny prispeje k jej šíreniu, ako aj iných chorôb v celej Európe. „Kaskáda starostlivosti o pacientov s tuberkulózou na Ukrajine bude prerušená – nové prípady nebudú diagnostikované a nebudú liečené, čím sa zvýši prenos TBC v rámci komunity,“ spresnil.
@kvieta prubudli aj iné prípady čierny kašel a podobne ale zaujimavé v tedy ste boli nejako ticho nuž tu vidím aspoň Vašu úvahu :D
@kvieta Očkovnosť tam bola nízka ja som nemohla ísť ani na okres a odrazu celá Ukrajina mohla prejsť bez testovania za hranice už len tu musís zapať úvahu.
@kvieta Pre mň z mňa ako som písala daj si aj sto dávok ale dobrovolne.
@lenka123456789123 Nemám pocit, že by Slovenskom prechádzala celá Ukrajina a to bývam iba niekoľko km od hraníc. Kto bol ticho? Veď si prečítaj staré diskusie, ako sa tu diskutovalo o nepotrebnosti očkovania. Dávno sme tvrdili, že vzniknú vakcinačné diery a vírus si ľahšie nájde hostiteľa. Čierny kašeľ je s novým kmeňom, očkovacie látky u nás sú voči nemu málo účinné. Ale to sa deje. Tak ako Rómovia priniesli so sebou mumps s inými kmeňmi.
@kvieta ja som ich dala len ako príklad ja som nemohla nikam šli by ma ukameňovať a odrazu ako prešli všetko sa rušilo a podobne prechadzáli cez nás viem ,že šli dalaej niektorý ostli le o tom téma nie je iba hovorim ,že tu sa stratila logika úplne.
@kvieta Na ukrajine proti očkovaniu covid teda velká úspešnosť nebola a nikto to nekontroloval ide o spravodlivosť mnohý ste šli potrhať neočkovaných ale odrazu tu ste boli v tomto prípde ticho .
@lenka123456789123 Očkovania na Covid bolo a je dobrovoľné.
Veď začala vojna, covid bol už na ústupe, vírus oslabený.
@kvieta očkovanie dobrovolné si zabudla na to ako ste sa podaktorý chovali a musela som ukazovať všade papier ako žobrák ešte stále covid bol ked pricházdli odrzu zahdne zmizol . Máš velmi krátku pamäť ked bolo pre teba dobrovolné to ,že ty si otrčila papier a mohla si ísť nakúpiť hračky a ostatok nemohol . A chovla si sa tak tiež robilo ti to potešnie mala si papierik mohla si ísť hnus.
@lenka123456789123 Ťažká debata. Aj ja som ukazovala papier. Aj ostatok mohol. Možno keby si nesedela doma a premávala sa kade tade, skončila by si aj ty možno na pľúcnej ventilácii a dnes by si pindala, ako to mohli dopustiť, že neboli prijaté žiadne opatrenia. Fakt ťažká debata. Idem spať, dobrú noc, mám pocit, že to je ako hádzať hrach na stenu.
@kvieta Ja som bola aj v Ríme a neskončila som bol som aj Bulharsku kde to nikto nekontroloval nič dokonca bola tam party a nič nenakzil som s naopak očkovanec priniesol vírus a prečo lebo ja som po príchode musela mať karanténu a on nemal tak,že asi tolko.
@lenka123456789123 Tak nemohla si ísť Ty chudera nikde, ale bola si v Ríme aj v Bulharsku. No hnus, ako klameš, si falošná, ešte že nemáš fotku, bo by som sa na Teba ani pozerať nemohla😀 neskutočné😀
@kvieta Tu na Slovensku som nemohla pre to som šla inam a potom som tu musela trčať v karanténe a taký ako ty hned šli von rozniesli to .
@lenka123456789123 Sekta Oľana😂😂😂
@kvieta ukončujem diskusiu svoje som napísala ak nevieš pochopiť,že tu bola diskriminacia a ty si otrčila papier a mohla si ísť do kina,bazénu . Bola si na dovolenke nemusela si ist do karateny pri to si to roznášala rovnako . Ak nevieš túto skutočnosť pochopiť si mega pokrytec.
@lenka123456789123 Hej hej, ja som nevystrčila nos z SK, 12 hod. denne respirátor na tvári a ja som to roznášala. Ty si proti opatreniam, netestuješ, neočkuješ, nenosíš rúško, chodíš do Ríma, Bulharska a už Ťa vidím anarchistu, ako sedíš doma v karanténe. Vieš, komu to rozprávaj.
Lámem nad Tebou palicu. Pro hloupého každej hloupý.

https://spravy.rtvs.sk/2023/04/nemci-hromadne-z...