icon

Riziko rakoviny žalúdka v mladom veku

14. feb 2025

Dobrý deň, moja mamička zomrela ako 50 ročná pred 2 rokmi na rakovinu žalúdka, mala difúzny typ nádoru, lekár povedal, že je to dedičné. Ja mám 26 rokov, v poslednom čase ma vždy keď niečo zjem páli záha a pobolieva ma žalúdok, často bývam unavená, samozrejme, prvé čo by som mala spraviť je smer doktor a dať sa vyšetriť, čo určite urobím, len sa chcem spýtať, či je možné, že by som to dostala v takom mladom veku?

balerina2025
14. feb 2025

porad sa s lekarom. rakovina si vek nevybera :(

je mi luto tvoja strata, mamina tak mlada :(
nech ti lekarka porobio vysetrenia. prve co sa vysetruje je helikobakter, lebo ten nelieceny moze sposobit mnhe problemy v tele.

ty si vsimaj po akych jedlacch kyselinu mas. mne zle robi kava , sladke, bublinky, alkohol, lieky, stiplave, korenie, kecup napriklad.
mne pomahal helicid na kyselinu.

autor
14. feb 2025

@balerina2025 ďakujem, stále na maminu myslím :( mne v poslednom čase robí zle zelenina, ovocie, syr, takmer všetko čo zjem, ďakujem za rady

balerina2025
14. feb 2025

smer lekar. drzim palce
ja viem co prezivas, mne umrel brat na rakovinu pankreasu, a nechapem doteraz co sa to vlastne stalo, lebo umrel 2 mesiace po diagnóze. placem kazdy den. mal len 43 rokov.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
14. feb 2025

@balerina2025 to mi je moc ľúto, pankreas je najhorší, mne mamina po 3 mesiacoch od diagnostiky a doteraz tomu neverím.

@kittykat22 zatiaľ som s ním ešte nehovorila, lebo doteraz som problémy nemala, ale doktor, ktorý diagnostikoval mamine rakovinu povedal, že ja a moji súrodenci by sme mali začať chodiť každý rok na kontroly, keď budeme mať vek okolo 35, ale myslím, že lepšie to bude skôr

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
14. feb 2025

ano pankreas je najhorsi . :( neprajem nikomu.
@kittykat22 spravne pises, tie vysetrenia. gastro rakoviny su hodne spojene mutaciou BRCA genu.

autor
14. feb 2025

@dharmasanata ďakujem veľmi pekne, čo sa týka kontrol, tak gynekologa absolvujem každý rok, na kontrole prsníkov som bola cez leto, ešte ten žalúdok musím poriešiť

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
balerina2025
14. feb 2025

@kittykat22 asi sa to skoro podchytilo.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
123467
14. feb 2025

@dharmasanata veru, vobec to nemusi byt nieco take. Kludne to moze byt aj zo strachu, stresu atd
Netreba hned mysliet na najhorsie 🤍 no samozrejme je lepsie ist lekarovi ak chce mat autorka jasnu odpoved a hlavne klud 🙂

alickapusinka
14. feb 2025

Môj brat tiež zomrel v oktobrí 2024 čakal na transplantaciu pečene nedočkal sa.

tim23
14. feb 2025

Autorka, kľudne to môže byť helikobakter. Mňa vtedy bolel žalúdok a celkovo som bola slabá

autor
14. feb 2025

@alickapusinka to mi je ľúto :(
@tim23 ďakujem za radu, skúsim sa teda objednať na gastro

tim23
15. feb 2025

Kúp si test v lekárni. Mne tne vyšiel pozitívny, obvodný mi dal antibiotika ale nedobrala som. Celá som sa vyhádzala, všetko ma svrbelo. Kupila som si mastichu

balerina2025
15. feb 2025

@tim23 test na heliko?

tim23
15. feb 2025
balerina2025
15. feb 2025

@tim23 dakujem

radka125
17. feb 2025

Ahoj, úplne chápem, že ťa to trápi. Lekári radi hovoria o „dedičnosti“, ale skutočným problémom je, v akom stave je tvoje telo a trávenie. Pálenie záhy a bolesť žalúdka sú signály, že niečo nefunguje správne.
Mne pomohol pán Adamkovič zo zdravyclovek.sk, keď som mu zavolala, vysvetlil mi, čo sa v tele pokazilo a ako to napraviť prírodnou cestou. Zavolaj mu na 0950 542 989, zistí, čo sa deje a ako predísť vážnym problémom. Nič tým nestratíš, ale môže ti to zachrániť zdravie.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mata90
17. feb 2025

@tim23 môj muž mal vážne žalúdočné problémy, pálila ho zaha, nechutilo mu jesť , chudol, zvracal. Test z lekárne na helikobakter mal negatívny. Mal urgentne vyšetrenia, kde sa potvrdil helikobakter neliečený a z toho už mal chronickú pangastritidu. Bol prelieceny a teraz sa má fajn. Všetci sme mysleli na najhoršie. Takže taký helikobakter dokáže urobiť riadnu šarapatu.