Riziko rakoviny žalúdka v mladom veku
Dobrý deň, moja mamička zomrela ako 50 ročná pred 2 rokmi na rakovinu žalúdka, mala difúzny typ nádoru, lekár povedal, že je to dedičné. Ja mám 26 rokov, v poslednom čase ma vždy keď niečo zjem páli záha a pobolieva ma žalúdok, často bývam unavená, samozrejme, prvé čo by som mala spraviť je smer doktor a dať sa vyšetriť, čo určite urobím, len sa chcem spýtať, či je možné, že by som to dostala v takom mladom veku?
@balerina2025 ďakujem, stále na maminu myslím :( mne v poslednom čase robí zle zelenina, ovocie, syr, takmer všetko čo zjem, ďakujem za rady
smer lekar. drzim palce
ja viem co prezivas, mne umrel brat na rakovinu pankreasu, a nechapem doteraz co sa to vlastne stalo, lebo umrel 2 mesiace po diagnóze. placem kazdy den. mal len 43 rokov.
@balerina2025 to mi je moc ľúto, pankreas je najhorší, mne mamina po 3 mesiacoch od diagnostiky a doteraz tomu neverím.
@kittykat22 zatiaľ som s ním ešte nehovorila, lebo doteraz som problémy nemala, ale doktor, ktorý diagnostikoval mamine rakovinu povedal, že ja a moji súrodenci by sme mali začať chodiť každý rok na kontroly, keď budeme mať vek okolo 35, ale myslím, že lepšie to bude skôr
ano pankreas je najhorsi . :( neprajem nikomu.
@kittykat22 spravne pises, tie vysetrenia. gastro rakoviny su hodne spojene mutaciou BRCA genu.
@dharmasanata ďakujem veľmi pekne, čo sa týka kontrol, tak gynekologa absolvujem každý rok, na kontrole prsníkov som bola cez leto, ešte ten žalúdok musím poriešiť
@kittykat22 asi sa to skoro podchytilo.
@dharmasanata veru, vobec to nemusi byt nieco take. Kludne to moze byt aj zo strachu, stresu atd
Netreba hned mysliet na najhorsie 🤍 no samozrejme je lepsie ist lekarovi ak chce mat autorka jasnu odpoved a hlavne klud 🙂
Môj brat tiež zomrel v oktobrí 2024 čakal na transplantaciu pečene nedočkal sa.
Autorka, kľudne to môže byť helikobakter. Mňa vtedy bolel žalúdok a celkovo som bola slabá
@alickapusinka to mi je ľúto :(
@tim23 ďakujem za radu, skúsim sa teda objednať na gastro
Kúp si test v lekárni. Mne tne vyšiel pozitívny, obvodný mi dal antibiotika ale nedobrala som. Celá som sa vyhádzala, všetko ma svrbelo. Kupila som si mastichu
@tim23 test na heliko?
@balerina2025 áno
@tim23 dakujem
Ahoj, úplne chápem, že ťa to trápi. Lekári radi hovoria o „dedičnosti“, ale skutočným problémom je, v akom stave je tvoje telo a trávenie. Pálenie záhy a bolesť žalúdka sú signály, že niečo nefunguje správne.
Mne pomohol pán Adamkovič zo zdravyclovek.sk, keď som mu zavolala, vysvetlil mi, čo sa v tele pokazilo a ako to napraviť prírodnou cestou. Zavolaj mu na 0950 542 989, zistí, čo sa deje a ako predísť vážnym problémom. Nič tým nestratíš, ale môže ti to zachrániť zdravie.
@tim23 môj muž mal vážne žalúdočné problémy, pálila ho zaha, nechutilo mu jesť , chudol, zvracal. Test z lekárne na helikobakter mal negatívny. Mal urgentne vyšetrenia, kde sa potvrdil helikobakter neliečený a z toho už mal chronickú pangastritidu. Bol prelieceny a teraz sa má fajn. Všetci sme mysleli na najhoršie. Takže taký helikobakter dokáže urobiť riadnu šarapatu.

porad sa s lekarom. rakovina si vek nevybera :(
je mi luto tvoja strata, mamina tak mlada :(
nech ti lekarka porobio vysetrenia. prve co sa vysetruje je helikobakter, lebo ten nelieceny moze sposobit mnhe problemy v tele.
ty si vsimaj po akych jedlacch kyselinu mas. mne zle robi kava , sladke, bublinky, alkohol, lieky, stiplave, korenie, kecup napriklad.
mne pomahal helicid na kyselinu.