Robili vám cystoskopiu?

babulka82
26. máj 2014

Ahojte ,prosim ste tu niekto komu robili cystoskopiu? Ako dlho trva tento zakrok a je to naozaj take neprijemne ako to popisuju ?

jellinga
26. máj 2014

@babulka82 Ahoj, mne robili cystoskopiu, dlho to netrva, ale prijemne to nie je, hlavne po vysetreni mozes pocitovat pri moceni palenie. Ale da sa to vydrzat, ja som musela absolvovat omnoho horsie vysetrenia, takze neboj sa, toto zvladnes ;)

babulka82
autor
27. máj 2014

@jellinga fuuuuha a čo ti robili ešte horšie ak smiem vediet? 😕 Ja sa tej cystoskopie velmi bojim .Ako dlho to trva?

seat967
27. máj 2014

@jellinga prosim ta a naco sa robi ta cystoskopia??

jellinga
27. máj 2014

@seat967 Cystoskopia, je vyšetrenie vnútorných
stien močového mechúra pomocou
endoskopického prístroja - cystoskopu (hrubého
približne ako ceruzka). Zavádza sa cez močovú
rúru do močového mechúra.
Cystoskop je prístroj zložený z optického systému
s objektívom a okulárom, má svetelný zdroj
a zariadenie na odsávanie a preplachovanie.
Často je optika spojená kamerou a počítačom.
Cez pracovný kanál cystoskopu je možné zaviesť
rôzne medicínske inštrumenty.

jellinga
27. máj 2014

@babulka82 Ja som bola do 5 minut vybavena... Zavadzali mi stent (hadicu) z oblicky do mechura a dost dlho to trvalo nakolko som mala pokruteny mocovod, nakoniec ho nezaviedli az na dalsi den za pomoci spinalnej anestezy... Teraz som tehotna a dufam, ze to uz nebudem musiet absolvovat... 😖 Ale ta cystoskopia je ozaj rychla, neboj zvladnes to.... A ake mas problemy ak sa mozem opytat? Mozes kludne poslat IP. 😉

mahoda
23. feb 2017

ja som to absolvovala dnes v TN, bala som sa ako mala, ale zbytocne.. posed ako u gynekologa "na koze", ked som videla hadicku, zase som sa zlakla🙂 ale nebolelo ma to vobec a trvalo to asi minutu... samozrejme, ziadne vysetrenie kde ukazujes spodnu cast nie je prijemne.. ale bolestive to nebolo.. a ani teraz ma nic neboli pri curani... ale este taka poznamka, doktor mi povedal, ze oni pouzivaju nejake flexibilne gumene hadicky, niekde pouzivaju este kovove tie nastroje, tie su vraj bolestivejsie.. aj preto som nesla do ZA, ale do TN.. ale hlavne je, ze vysledok bol ok..