icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

danielka55
13. apr 2018

@tereziah ja mam teraz dermacol 24control. Snazim sa vzdy kupit nejaky hypoalergenny. Ale co sa tyka makeupu ten nie je az taky podstatny. Aspon mi tvrdila kozna. Dolezitejsie je to co je pod nim.

tereziah
13. apr 2018

@danielka55 maš asi dobrú kožnu mne moja nič nepovie čo by som už nevedela

lufeky
14. apr 2018

Dievky tak ja makeup velmi popravde nenosim. Ale ten co som fotila mam na prilezitosti...jedine co kazdy den pouzivam je korektor pod oci kedze rosaceu mi nevidno ale kruhy pod ocami mam chronicke od detstva co je zase ina tema 😁

tereziah
14. apr 2018

@lufeky veď ani ja nie, iba bb cream od garnier ale asi časom budem musieť po ňom siahnúť a nemam šajnu že aký 😣

danielka55
15. apr 2018

@tereziah no ak použivat bb krem od garnieru na mastnu plet tak dakujem pekne. Ja som ho použivala pred tým ako mi rosacea zacala. Krasne kryl a vydrzal dlho na pleti. No ja prave jemu pripisujem vznik mojej rosacei. Treba zmenit kozmetiku za hypoalergenu. Skus biodermu bb krem

tereziah
16. apr 2018

@danielka55 nie použivam classik, ja mam pleť suchú a ten od biodermi je pre mna jedná hroza

tereziah
20. apr 2018

@lufeky
@danielka55 baby mate aj link odkiaľ to objednavate?

lufeky
20. apr 2018

@tereziah ja pbjednavam z medaprex. Mam uz aj opalovak Medik8 a je super 👍

tereziah
21. apr 2018

@lufeky vďaka

chulieta
21. apr 2018

Ženy ja pracujem s justom a i v zdravotníctve, mam par klientok, ktorym som pri tomto ochoreni doporucila uzivat pestrec mariansky a slezovy krém z justu, ak chcete vediet blizsie info tak mi napiste.
Pestrec cisti pecen a slez.krem posilnuje stenu ciev, zilky blednu, pokozka sa skludnuje, celkovy efekt vyborny.

tereziah
21. apr 2018

@chulieta poprosim info

miroslava_s
21. apr 2018

@chulieta pošlite mi prosímbližšie informácie

danielka55
21. apr 2018

@chulieta poprosim info

janka425
29. apr 2018

Viete poskytnúť nejaký link na stránku?

janka425
Autor odpoveď zmazal
foofee
30. apr 2018

ahojte.. ako dlho sa ma uzivat rozex? kremujem 2 mesiace, trocha pomohlo no nic prevratne.. ci ma zmysel pokracovat. A dalsia otazka-skusali ste betain hcl? v zahranicnych diskusiach velmi odporucaju

danielka55
30. apr 2018

@foofee rozex tak tri mesiace a dost. Potom mozes o par mesiacoch zas natierat rozex. Mne tiez bohvie co nepomohol. A dokonca mi kozna povedala nech ho vysadim lebo mam moc suchu plet a asi z neho.

natalushka
30. apr 2018

Baby..pridavam sa..tuez mam rosaceu..navyse flaky po akne,aj po vredoch co sa mi porobili,kym som sa dohrabala ku koznej..dostala som rozex..pomohlo,vyrazne..to akosi frmol v praci,doma s krpcom..tak som sa na kontrolu akosi neodstala..tal som sa mazal,mazala..potom nejaka prestavka..potom zasa..bolo to ok..no teraz ku koncu zimy,sa mi ksicht zsa zhorsil,ani rozex uz nepomahal..a navyse strasne aa mi masti tvar..moze to byt z neho?no co sim chceela povedat..nahodne som skusila slovensku kizmetiku Navia,maju priamo sadu na zacervenalu,citlivu,velmi nachylnu pokozku..a musim povedat,ze zatial TOp..vredy zmizli,suche miesta tiez..rozex zatial vibec nepostradam..tak mozno niekomu pomozem🤗ale mam na vs otazocku..nemozem najst make-up,ktory ba sa mi na ksichte nerozlieval..mala som la roche,make up aj cc krem,vselijake..aktualne mam od vichy dermablend..ako fajn,ksicht sa nezhorsuje,ale teda dlho nevydrzi,za chvilu to mam rozliate,mozem mazat znova..nejaky dobry,poradte..budem vdacna

foofee
30. apr 2018

@danielka55 vdaka 🙂
@natalushka ja pouzivam bb krem missha perfect cover. ma velmi priaznive zlozenie a spf 40, kryje ako make up, no vyzera prirodzene. nevyhoda ze musim mat dva a miesam odtien. ak potrebujem viac kryt, tak na flaky si dam trosicku dermacol make up cover. Mna kozna testovala uz na helikobakter, lepok, histamin, mlieko a vsetko negativne.. ja uz neviem fakt z coho to mam.. uz 7 rokov.. hroza 🙄

foofee
30. apr 2018

@natalushka ktory krem od navia konkretne? diik

natalushka
1. máj 2018

@foofee to mas dobru koznu..mne hned slahol rozex a hotovo..ale tak asi kava vo velkom minuplne neprospieva,vino..ale tiez ako vzdy..helikobaktera rozmyslam aj j,ze dam vysetrit..inak od tej navie ja mam ten odlicovaci gel a malinovy olej..tem ma aj nejaky slaby ochranny fqktor prirodzeny ci co.a teda krasne sa vsiakne a nemam hubu ani z daleka tak mastnu,jak som mala,led som si ten rozex dala..zatial len toto..bo to najprv skusala mama a uz nechce,tak ze mam skusit,ze ona nemala plet tak cervenu potom..tak reku daj,skoda to do kosa hodit😂a nacisto spokojnost..este mam objednat mangovy krem od nich a vodu priamo na toto..snad som konecne nasla nieco dobre..pouzivala som la roche..a teda neskodilo,ale ani sa mi to nejako vyrazne nelepsilo..ten bb krem pozrem..bo nebavi ma make up davat furt na hubu,tiez to asi neprospieva..ale ked ja som flakata,cervena ze hruza..tak mozno az mi to tak kozmetika spravi,tak bude aj nejake lahucke bb stacit..co by som ocenila😅

natalushka
1. máj 2018

@foofee este prosim ta,ktore dva miesas?tie najbledsie?(su len 3 pozeram)..ja som celkom bleda..ako ne priesvitna,ale vzdy mam tie skoro najsvetlejsie..

foofee
1. máj 2018

@natalushka ten bb obsahuje vela vytazkov z rastlin, oleje, sam o sebe aj prospieva pleti, lieci drobne zapaly, vyhladzuje vrasky s ten vysoky spf je naj.. miesam 23 a 27, ten 23 je velmi svetly. da sa objednat aj 20ml balenie co je super. Ja kozmetiku pouzivam od karela hadeka prirodna.. pletovu vodu striedam jalovcovu (ta je na popraskane cievky) klincekovu a tea tree (su protizapalova) alebo ruzovu vodu. Na umyvanie tvare mam hydrofilny olej (odstrani aj make up) skusala som jeho radu na kuperozu (altea) ale na zacervenanie mi najviac pomohol levandulovy krem (je protizapalovy) cervene flaky zbledli a pupence a hrboly zmizli uplne. Mne kozna chce dat atb liecbu, no uz 5. rok som bud tehotna, alebo kojim, tak musim pockat. Uvazujem ze si kupim ten betain hcl (su to traviace enzymy) docitala som sa, ze castokrat to moze sposobovat nedostatocne mnozstvo zaludocnych kyselin a nasledny skryty reflux, ktory ani nemusi byt citelny a nieco tom moze byt, lebo plet mam najlepsiu rano, ked som bez jedla aj 15 hodin a zaludok je oddychnuty

natalushka
1. máj 2018

@foofee aha..vidis,to je dobry postreh s tym travenim..je oravda,ze ja som teraz nedavno mala ATB a este stale sa dopujem probiotikami..mozno aj to..😅ja fakt neviem..ja sa citim uplne bezradna pri tejto dg..ze proste vsetko pokus-omyl..ci penazi uz som nadzgala to mojho ksichtu..😱keby mi hlavu vymenili,by to asi bolo lacnejsie😂prave som to pozerala na ceskych strankach,tam maju dokonca 10ml 3ks v 1sade..ze poskusas,prip.namiesas..vyzera to fajn..mozno skusimkarel hadek poznam,ale susenost nemam..urco pogooglim..kozma ta chce prehnat Rocuttaneom?do toho by som asi nesla..ako mam to zle,ale proste pride mi to moc bordel do tela,lem koli peknemu ksichtu..aj to nemas vysledok 100% zaruceny..ci volco ine?

foofee
1. máj 2018

@natalushka nie nie, roacuttan (ci ako sa to vola) nie je atb, ale derivat vitaminu A a je to hrozny bordel.. ona chce skusit atb. Osobne si myslim, ze aj ked zaberu, bude to len na cas, lebo pomozu len na zmierenie symptomu, no pricina je niekde inde, niekde v tele, autoimunitna porucha a treba najst spustac.. a to moze byt hocico.. a to je problem. Ani nevrav..mohla by som ist na brutalnu dovolenku za tie peniaze 😒

tereziah
2. máj 2018

@foofee levandulovy krem aký, ten by som skusila

tereziah
2. máj 2018

@foofee vďaka asi je vhodné najprv vyskúšať to najmenšie balenie

foofee
2. máj 2018

@tereziah kludne si objednaj aj vzorky na vyskusanie 🙂

lubka300
3. máj 2018

Ja na moju Rosaceu pouzivam krem Pyratine XR a velmi mi pomohol. Je sice drahsi, ale stoji to za to. Najprv som si kupila vzorku a potom cele balenie 🙂
Da sa kupit iba tu odkial ho kupujem: https://www.superfood-eshop.sk/pyratine-xr-kozm...
Takze za mna odporucam, ale kazdemu moze zabrat nieco ine 👍