icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

alenaxxx
15. máj 2018

Ja jednoznačne odporúčam liečbu laserom, tá sa dá absolvovat mimo letnú sezonu - kvoli slnku. Mala som príšernú tvár, nos opuchnutý, bolavy, vsetko červené, kopec make upu som si davala..vobec som nevedela ze mam rosaceu...pri kontrole znamienok na mna lekarka pozrela a vravi, ved vy mate rozaceu ! Supla ma na kreslo, osetrila laserom (prvykrat dost neprijemne), o 2 tyzdne som sla na dalsi laser a potom .... 2 roky som mala klud !!!! Nemusela som nosit makeup, tvaricka cista, farba zjednotena, no nadhera, kazde rano som len cumela do zrkadla a dakovala tej pani doktorke, zlepsila mi kvalitu zivota ! Potom vsak prislo tehotenstvo a ked som s malym zacala chodit na plavaren - vyhriatu ako sauna - tak sa mi rosacea vratila. Zial, teraz uz na laser nemozem ist, musim to leto nejako vydrzat a pojdem koncom jesene. Tie peniaze za laser vobec nelutujem, aj tak som pouzivala drahostne make-upy ktore po lasery uz nemusim kupovat.

lufeky
15. máj 2018

Ano laser je ucinny ale zalezi v akom stadiu je rosacea a starostlivostou sa da pekne udrziavat cely zivot bez lasera. No kazdy organizmus je iny. Ja nedam dopustit na Medik8 ako som uz spominala. Mam tvar jemnu krasnu bez cervene asi ako nikdy predtym 👍 a teraz skusam aj cesku kozmetiku SynCare ktora ma radu na rozaceu a aj su salony ktore ponukaju osetrenie prave na rosaceu s touto kozmetikou. Uz som na takom osetreni bola a som spoko. Hlavne je to cenovo ozaj dostupnejsie. Aj ked tiez nelutujem penazi co sa tohoto tyka...Je to proste velka smola schytat rosaceu 😏 skuste nieco zo spominanej kozmetiky najma teraz na leto ked nam teplo velmi nepridava. Ten syncare na CC krem na rosaceu s spf 20 a stoji do 14€...Medik8 je drahsi ale ma velmi dobry opalovak spf 30 no je to velke balenie cize vydrzi. Len je mineralny tak je clovek po nom bledsi.

tereziah
15. máj 2018

@lufeky medik 8 už doma pouzivam iba od soboty tak dúfam že pomôže

balihara
15. máj 2018

@tereziah a čo si všetko kúpila?

tereziah
16. máj 2018

@balihara serum aj krém

janka425
27. máj 2018

Baby a aký krém teraz na slniečko s faktorom používate ja neviem co mam skúsiť používala som doteraz detský olej 30f.ale chcem niečo iné lebo celé leto som bola červená a flákata poradíte niečo?

lufeky
27. máj 2018

@janka425 syncare cc krem decongenesia ma spf 20 a medik8 mineralny krem na opalovanie spf 30. Tie dva u mna top. Ten od Medik8 je ale biely lebo je to mineralny krem a dost taky hutny. No a klobuk neustale na hlave 😉 tvar si zasadne neopalujem uz niekolko rokov.

foofee
28. máj 2018

@janka425 missha bb perfect cover ma spf skoro 40, mam to ako krem/opalovak/make up v jednom, nedam dopustit, pouzivam roky

balihara
28. máj 2018

@foofee presne aj ja...a zdá sa mi,že mám aj lepšiu pleť

foofee
28. máj 2018

@balihara ano, aj ja mam dojem, ze aj zlepsuje plet 🙂

janka425
3. jún 2018

@foofee ahoj mozes poslat fotku kremu ktory používaš pozeram,že maju velky vyber produktov,dakujem

foofee
3. jún 2018

@janka425 v cervenej tube perfect cover bb

janka425
8. jún 2018

@foofee tento a aké číslo

foofee
8. jún 2018

@janka425 teraz v lete 27, pocas roka miesam 23 a 27.. 23 je na mna moc blede aj v zime.. vies si objednat aj mensie 20ml balenia

tereziah
3. júl 2018

@lubka300 ako rýchle vam zabral a ako zmiernil začervenanie ?

anavik29
3. júl 2018

žienky aj ja mám rosacea...používam bioderma, no nič moc...

danielka55
3. júl 2018

Neskusali ste cuperiac gel? Ja som vcera na noc dala prvy krat a celkom ok

danielka55
3. júl 2018

@foofee ja som si teraz tiez kupila 27cku. Ale dost sa pi nom po par hodinach lesknem. Davas na to puder?

foofee
3. júl 2018

@danielka55 v lete ano

tereziah
3. júl 2018

@danielka55 medik8 ti pomaha, používam skoro 2 mesiace ale žiadna sláva a čo ten cuperiac je na pleť dobrý?

anavik29
4. júl 2018

@danielka55 mne vôbec nepomohol

danielka55
5. júl 2018

@anavik29 cuperiac mam len treti den tak zatial neviem a davam ho len na noc.

foofee
5. júl 2018

baby.. ale kuperoza a rosacea su odlisne diagnozy

balihara
5. júl 2018

@foofee ale idú ruka v ruke spolu...toto som našla na nete

Kuperóza ako súčasť rosacei
Rosacea alebo tiež acne rosacea, ľudovo ružovka je chronické zápalové ochorenie, ktoré posihuje častejšie ženy typicky medzi 30.-50. rokom. Kuperóza je takmer vždy jednou z prvých známok začínajúcej rosacey.

Viac tu: https://kozmetika-janka.webnode.sk/news/kuperoz...

jankake17
17. júl 2018

@lufeky mozem stranku na ten krem, odkial objednavas? 🙂 dakujeeem

danielka55
18. júl 2018

@jankake17 chces missha bbkrem? Predam za par eur. Mne nesadol vobec

danielka55
18. júl 2018

@tereziah pi dvoch tyzdnoch som cupeliac vysadila. Zhorsil mi stav. Kupila som si od nich gel ten som davala na noc a krem co ma byt aj proti vraskam s neskutocne som bola z neho mastna cely den

janka425
19. júl 2018

@danielka55 ahoj ani mne nesedí cupeliac vymastila som cely nepomohol práve naopak mala som pocit ze sa to zhoršilo.

tereziah
11. aug 2018

@foofee možem ten krem pouziť aj na očné okolie?

foofee
11. aug 2018

@tereziah ktory teraz? bb ci levandulovy?