Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
Žienky, prestali ste piť kávu keď ju neodporučajú pri rosacei a stav pleti sa vám zlepšil?
och dievcata. Taka dobra rada.. neskusajte retinol 🤦♀️ plet sa mi zhorsila o 200%.. dnes som bola u koznej, idem skusit atb liecbu na 4 tyzdne. Aj tabletky, aj lokalne.. drzte palce 🙄
@tereziah prestala nepomohlo
Ahojte, mne veľmi pomáha čistiaci olej Santal na mastnú pleť od fy ATOK - na vlhkej dlani pár kvapiek s vodou vznikne mliečna emulzia a trošku vmasírovať a po cca 2 minútach jemne opláchnuť. A krém Krásna pani od Havlíkova Apotéka - je proste super. On nie je určený špeciálne na rosaceu, ale veľmi mi ukľudňuje pokožku. Pri oboch výrobkoch je zlepšenie po pár minútach. Keď nie som v strese a dávam si pozor na korenené jedlá, nemusím si dávať ani mejkap.
dievcence, po tyzdni uzivania doxycyklinu zacinam vidiet zmeny.. hrce a vyrazky su fuc a zacina blednut aj zacervenanie.. Tie, ktore ste presli atb liecbou, ako dlho vam vydrzal stav kludu? A aku kozmetiku (krem) ste potom pouzivali? vdaka 🙏🏻
Ahojte capraderm AR neskúšal niekto?
Baby čo vám pomáha keď vás páli pleť?
Ahojte, prosím radu... Mate niekto tip na kvalitného dermatológa v Bratislave? Mam rosaceu a mizernu lekárku, ktorú potrebujem vymeniť. Dik Dik dik🙏
Ahojte, mám na predaj krém soolantra, používala som ho cca 1týždeň. Mne nezabral, možno niekomu ano 😊
Baby, ja mam rosaceu asi 4 roky. Ale nie cervenu tvar, ale pupaciky a zapalene len vrch lic. Skusila som snad vsetko. Teraz som vyhodila vsetky kremy, AR vody,... vsetko a skusila som micelarnu vodu Revuele z fan parfumerie. Tvar mam zase normalnu, nic ma nepali, ziadne flaky, nic. Snad mi to vydrzi co najdlhsie.
@beucika77 ak by mal niekto zaujem mam mirvaso nove naviac
@beucika77 pri soolantre je uplne bezne, ze sa plet aj niekolkokrat docasne zhorsi, je to spsobene odumieranin tych roztocov, no vysledky su uzasne.. ja si nan davam este hydratacny krem. Jedine co mi fakt pomohlo. V usa stoji 500$ mozme byt radi, ze my ho mame za 20€. Netlacim ta do toho, ja len ze pouvazuj 🙂 ja som vyskusala fakt vsetko
@beucika77 ahoj, ak mas este krem, tak ho vezmem. Dakujem.
dievcata, chcem sa podelit s tym, co mne velmi pomohlo, trapila som sa 8 rokov a vybrala kopec atb.. 1. soolantra, alfa a omega celeho, zapalove loziska zacali miznut uz po par dnoch, liecba trva 12 tyzdnov, netreba sa zlaknut, moze nastat docasne zhorsenie pocas liecby aj viackrat (ked odumieraju roztoce, vylucuju toxiny) 2. kyselina azaleova (idealne skinoren na predpis, ma vyssi obsah, alebo od ordinary). Soolantru som davala vecer a cca po 10 min som naniesla hydratacny krem (ordinary) 3. sirove mydlo, umyt tvar rano a vecer 4. jarischova voda rano a vecer po umyti s mydlom. Rosacea sa zredukovala o 80%, loziska su prec, len jemne zacervenanie ostalo. Ked skoncim liecbu soolantrou a azealovou kyselinou, chystam sa skusit olej tamanu, je vraj skvely a uzasne hoji pokozku
a azaleovu som davala rano, len treba krem s spf na to, je citliva na slnko
Má tu niekto aj rosaceu v obočí? A pritom prišiel aj o obočie?
@tereziah ja mam ale neprisla som o obocie. Len ma svrbi
@danielka55 mne aj vypadáva 😦 krémuješ si aj obočie niečím?
@tereziah veru ze nekremujem. Mne tiez obcas vypadava a moc svrbi ale potom je zas obdobie ze je klud. A ja mam brutal cierne huste tak na mne to moc nevidiet. Inak mi dost pomohla drakuloterapia na rozaceu. To mi poradil jeden chirurg.