Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
entozol som brala,ked som este zila na slovensku... ja som uz vyskusala asi vesteko. momentane som po terapii s Isotretinoinom ,ale po skro dvoch rokoch terapie a po jeho vysadeni,mi zacala znova. teraz beriem na udrziavanie stavu minostad (atb) 1 tbl tyzdenne. a budem musiet cely zivot ,lebo ja som asi ´beznadejny pripad. mne uz nezabera nic...
ahojte
Ja by som tu tiež vedela písať kolo resacey.... Liečim ju hádam päť rokov, vyskúšala som všetko od Rozexu až po Mirvaso, antibiotiká, Biodermu, lase, už ani neviem čo všetko... ale nič nezaberá, len sa to zhoršuje ☹ Mirvaso síce na chvíľu pomôže, no stačí kus slnka, chladu, stresu a som zase červená... zatiaľ som akurát neskúsila ten Medik8... dá sa to kúpiť v lekárni?
a ešte mi na chviľu zaberá Advantan....
Baby, pridavam sa k vam. Cervienku ma moja mamina, mam ju aj ja. Zacalo to pri stresu som sa cervenala, v zime ma hrozne stipali lica. Pouzivam kozmetiku ok La roche na rosaceu ale je to coraz horsie. Mam celiakiu a casto mi zapacha z ust. Z casu na cas vykaslem male hnisave gulicky. Chodim kazdy rok na celkove vysetrenie, gastro, preventivka, stitna zlaza. U obvodneho je vsetko ok, na gastro obcas menej Dcka, na endokrinologii mierna zmena. Kozna mi povedala len tplko, ze sa mam vyhybat slnku. Moze mi to odtranit laserom, co je cena cca 700 e a nemusi to byt trvale. Som z toho uz zufala. Samozrejme ze to posobi aj na psychiku. Neskusali ste na to niekto IPL svetlo alebo galvanicku zehlicku?
Baby mam rosaceu..... aky make up pouzivate? ja som skusila od biodermy, eucerin, mary kay a vsetko mi to zhorusuje.... ak si to dam rano a vecer ked odlicim mam cele lica navrete... Prosim poradte mi ktora znacka vam robí najlepsie.... Aj krem lebo tiez vsetky co som vyskusala mi to zhorsuju.
ja používam biodermu, ale nie je to nič moc... dlhý čas som používala Rubisan, ten mi pomáhal... len ho prestali dovážať na Slovensko... práve som ho zohnala v Nemecku
@miroslava_s No mne to bioderma velmi zhorsuje.... na noc si davam finacea gel je to viditelne zlepsenie len dost mi vysusuje tvar a je este cervena, tak zhanam nejaky dobry krem aj make up. Rubisan je co make up?
@erikasvk Ja pouzivam iba BB crem od La roche, pre mna je dobry, idem si kupit aj puder od nich.
@erikasvk nie, nie je to make-up... je to homeopatická masť, ale dobre ukľudnuje pokožku... ako make-up používam biodermu, neviem za čo iné by som to skúsila vymeniť... ??
@dominikakoll skúsim ten BB krém... vďaka za radu...
Ahojte, má niekto skúsenosti s prírodnou liečbou ružovky ? Prípravok sa volá Derminax.
Ahojte,rosaceou trpím cca 3 roky,predtým dva roky sa mi urobilo akné.Tvár ma skôr svrbí a robia sa mi hnisavé vriedky.Keď mám makeup idem sa zblázniť ako ma celá tvár bolí,používam Dermablend od Vichy.Už som z toho na nervy.Pochodila som 3 kožných a každý skončil pri Roacuttane,ktorý som odmietla,ale už by som hádam bola ochotná ho brať keby viem,že mi to pomôže.Tiež som skúsila všetko čo sa dá.Teraz som si kúpila krém so slimačím slizom a používam ho asi druhý týždeň.Môžem povedať,že je to asi prvý krém,po ktorom ma tvár nesvrbí a celkovo sa mi vzhľad mierne zlepšil.Takže ho budem skúšať aj naďalej a uvidím aké budú vysledky.
ahoj Balihara
Roacuttane som užívala cca 9 mesiacov.... v tom čase to bolo s tvárou lepšie, no po čase sa to opäť vrátilo,no mala som to dobré viac ako rok... doktorka mi pravidelne brala krv a všetky výsledky boli dobré.... výhodou toho bolo ešte aj to, že mi tak nemastneli vlasy (inak si ich umývam každý 1 až 2 dni). Nevýhodou bolo, že som mala veľmi suché pery, ale nosila som pravidelne mastičku... je to na tvojom zvážení, ale za pokus to stojí...
Dobrý deň, chcela by som Vás všetkých trpiacich touto kožnou chorobou upozorniť na krém Dermalex rosacea, je skutočne výborný a veľmi šetrný k pleti. Ja som ho objavila v Anglicku. Asi sa dá aj objednať, tak ak máte možnosť, alebo známych dá sa tam kúpiť v drogérii, alebo na nete.
@olexa Prepáč o ako zákroku si to tu písala?
@martina6856 no to uz nepamätam ako sa vola presne ten zakrok, ale ked zavolas tej dr. tak ti to vsetko vysetli aj po telefone a dohodnes sa s nou ci ti to bude robit ci nie
@olexa no ale čoho sa to týka tej rosacei?
@martina6856 no jasne, o com je tu tema ?!
@olexa Prepáč, ja nežijem na SR mohla by si mi napísať o presne aký zákrok išlo aby som t tu vedela vysvetliť mojej doktorke ak Ta to samozrejme neotravuje.
Fuuuu ja som si radsej ani neguglila co to mam za chorobu, lebo mi kazala sa kozba nestresovat koli tomu...tak som to brala tak ze akutny stav prezijem nejak, prelieci sa to a bude dobre... Normane sa mu chce "zit" ked vas tu citam. Ja som nikdy nebola ani cervena ani nic pododne, len sa mi na jar urobili take male pluzgieriky pri nose (vyzeralo to ako obycajna vyrazticka) a potom sa to zacalo roztahovat a cerveniet. Vraj mi to spustil helikobakter. :'(
@cuceravalucy Súlasím s Tebou, netreba sa stresovať,lebo tým to len zhoršíš. Ja som k tejto chorobe prišla v práci v chlade. Treba sa vyvarovať škodlivým veciam, používať správnu kozmetiku, hlavne sa vyhýbať slneniu. Ako som spomínala výbornou masťou je Dermalex, ktorý som zatial kupila len v Anglicku. Každý máme unú pokožku a svoju kozmetiku a liečbu si musí najsť sám.
@martina6856 A ešte jedno všetci by si mali dať vyšetriť Helicobacter!
Baby, teraz ma lekaren Dr. Max akciu na Biodermu, 3 za cenu 2 🙂 Ja som si objednala krem, BB krem a aj make uo, 3 za cenu 35 e tesiiiim sa

Ahoj @janka300, no ako si dopadla? Ja mam tiez s tymto problem, vyskusala som vsetko mozne aj nemozne, najprv to vsetci pripisovali vysadenej antike, ale ked uz to trva dva roky - samozrejme obcas dobre, obcas zle, tak som pokusny kralik.. . barsjake namiesane maste z lekarne, patoro kremov, zineryt, aknemycin a ja neviem co este vsetko, ale mam pocit ze to nebude mat konca kraja, mam len 30 a je mi na vracanie z toho, ze sa to mozno bude stale zhorsovat, okrem toho nejem uz vobec citrusy, nepijem alkohol, nejem kysle, horuce, korenene, stiplave... nic. Tak ma zaujima, ci si bola a ci si nejako pokrocila 🙂