Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
@maria281 chcem sa opytat ci Vam nakoniec niaky pripravok pomohol lebo presne to co opisujete mam aj ja asi od 12 rokov. Dakujem Maria
@marienka100 ..ja som kedysi používala tú BIODERMU sensibio krém, ale mňa z toho pálila tvár, bola som ako raz, potom to ale ustúpilo, ale radšej som to už nepoužívala. Moja kamarátka Biodermu sensibio ale pleťovú vodu a najprv jej tiež neurobila dobre, ale aj tak ju používala a jej tvár si akoby nato zvykla, už nebola taká podráždená a dosť jej pomohla. Ona má červené žilky na tvári a keď sa jej dotknete tváre, tak jej automaticky očervenie to miesto, tak jej koža reaguje, ale vravela mi, že už dlho pravidelne čistí pleť touto pleťovou vodou a a po dlhšom čase sa jej pleť ukľudnila a miznú jej žilky, má ich menej, už iba trošku. My by sme asi všetko chceli hneď, ale pre pleť je to niečo nové. Iná kamarátka mi vravela, že nikdy si my s citlivou pokožkou nemáme umývať tvár mydlom, lebo to vysušuje tvár a vtedy sa ničí aj Ph pokožky. Kožná mi dala vzorky krému Eucerin Anti-Rotungen. Je zelenej farby a všeobecne je známe, že zelená prekrýva červenú. Riadne bledá som bola potom, až moc :D Tak si ho môžeš kúpiť a uvidíš, alebo si pýtaj v lekárni najprv vzorku, aby si zbytočne peniaze neminula. Pod make-up je fajn, skúšala som to skúšala som to tak, lebo vyzerá to dosť zvláštne bez make-upu :D. Snažím sa vyhýbať tým situáciám, niekedy je to ťažké, ale tak prijala som sa s tým už celkom a čo narobím, sme originálne 🙂 Asi sme si v potoku moc tvár umývali :D Treba piť aj veľa vody, lebo to okysličuje mozog a utišuje horúce líca 🙂
No neviem akú Biodermu používate, ale na rosaceu potrebujete Bioderma sensibio H2O AR, tiež je dobrý krém Bioderma AR.
Baby ja som dlho používala Biodermu tiež, mám citlivú pokožku a často mi reaguje alergickou reakciou. No po dlhšej dobe mi začala prekážať aj táto značka tak som musela zase hľadať niečo nové. A teraz mi vyhovuje Nature line denný a nočný bieliaci krém, vyskúšajte je to prírodná kozmetika. Možno zaberie rovnako.
ahojte baby, uplne viem co prezivate, mne rosacea zacala cca ked som mala 28 a vysadila som antiku..odvtedy sa permanentne trapim, chvilu je lepsie, chvilu horsie , mala som entizol, roacutane ale vsetko je len docasne, opat prisla zima a zase sa to rapidne zhorsuje, vyskusala som tonu kremov, vodiciek, ale nic nezabera, aj kozna mi povedala ze to je do konca zivota...stale sa pytam preco ja, a nepoznam ziadneho cloveka z okolia, ktory by tumto trpel... uz neviem co si mam na tu tvar nakydat :(
baby ako riešite dovolenku? Možem sa opalovat ked zakryjem tvar? Ake mate s tým skusenosti tie čo mate rosaceu. Prosim poradte ci vobec ist na dovolenku.
telo si opaľovať môžeš... len tvár kryť pred slnkom, ale to sa dá ťažko... ja som vždy bola červená...
Po dlhom odkladani navstevy doktora som sa minuly tyzden uz ku koznej vybrala. Moj stav sa rapidne zhorsoval. Tusila som ze ti bude rosacea a kozna to podvrdila. Dostala som soolantro na noc a na den taky mastny krem ribeny aj vodicku na potieranie a taku ciernu mast na obcasne pouzitie. Mozem ti zakrit bb kremim bioderma alebo cc laroche posay. Tvar sa mi zhorsovala posledne dva roky. Pred tym plet bola dokonala. Som zufala z tejto choroby. Milujem leto slnko opalovanie dovolenky. A neviem ako s tym mam zit.
@danielka55 no mne pomaha ze si poviem, ze to nie je srdcova vada ani ina smrtelna choroba😉 ale tak tiez mi obcas nie je vsetko jedno. A ja teda od detstva opalovanie neznasam takze hlavny moj problem v lete je najst si tien aj bez rosacei.
caute baby, mne teraz pomaha brutalne excipial ci ako sa to vola hypolotio... ako musim povedat, ze odkedy ho mam, tak sa mi to brutalne fakt zlepsilo, akurat pred svojimi dnami to mam horsie, ale to je uplne normalne...
Ja mam skor taku napuchnutu tvar akoby bola cela zapalena. Ja mam pocit ze odkedy pouzivam to od koznej tak ma tvar pali viac. Ale zevraj to je normalne. Tak ja uz neviem. Ze vysledok po soolantre az do troch mes.
@danielka55 Moja ak Ta páli tvár a máš ju opuchnutú osobne odporúčam nepoužívať to čo momentálne používaš.
no ale v letaku na tu soolantro je to napisene že je to prirodzene a doktorka trvala na tom vydržat. Tak držim 😀 ale dnes som mala pocit že už nie som až taka opuchnuta. Chcem to 3 mesiace vydržat.
Mate niekto skusenost so solantro kremom?
@danielka55 momentálne ho používam, ale zároveň mám aj atb, tak neviem posúdiť či je lepší ako ten čo som mala.
Aj mne dala popri soolantre atb. Nejaku vodicku na ranne potieranie. Ale celkovo vsetko co mi kozna dala mi pomohlo. Len sa mi dost masti tvar. Pred tym som ju mala skor suchu.
Ahojte. Kozna mi predpisala Entizol na rosaceu a akne. Ake mate s tym liekom skusenosti? Pomohlo to aspon na nejaky dlhsi cas? To ma tak trochu zarazilo.ze boli z toho aj umrtia. Aspon,tak som sa docitala. Tak teraz neviem, ci je to vobec bezpecne brat
@danielka55 pouzivam soolantru a je to velmi dobry krem. Mam ho uz niekolko mesiacov. Je to najlepsi krem na rosaceu. A ak mozem odporucit kozmetiku medik8. Kozna tiez vravela.ze to je velmi dobra kozmetika. A naozaj aj pomaha 👍
Baby acne rosacea je spôsobená rostočom Demodex, je vyliečiteľná, spolu s kompletnou detoxikaciou tela a posilenim imunitneho systému,účinná latka je metronidazol A ja začínam s touto liebou :
Borax
Sirove mydlo
Ivermectin !!!
Vitamin B3
Miraclean
MSM
Pityol
Borax
Entizol (metronidazol )
Saloxyl
DMSO -najlepší, Epsom ova soľ,MSM,(penetrant )
mydlo Dr.Surgeon s boraxem
Acylpirin
Mydlo ICHTIOL+sira+Zinok
RECEPTY:
1.SUCHA PLET PODRAZDENA:Voda + epsomská sůl + MSM + niacinamid/acylpyrin + borax: zhruba v poměru 65:20:15:1:2
(bez niacinamidu pro získání roztoku výrazně zklidňujícího podrážděnou pokožku). Preferováno by mělo být DMSO místo MSM.
2.Roztok boraxu + mýdlo se sírou (příp. ichtamolem) + krém se zinkem. Nejdříve nanesu krém, pak ho rozetřu mýdlem a roztokem boraxu. Vytvoří se vrstva, která penetruje a po zaschnutí není viditelná. (zhruba 100:1)
3.Cold krém, jemuž je věnován samostatný článek.
4.zeleny čaj +Acylpirin
100:1
5.Na vlasy: mýdlo se sírou + roztok boraxu
Na toto sú velmi velké pozitívne ohlasy
Pouzivate niekto mirvaso? Ake to ma ucinky? Nie je z toho nejaka reakcia?
Rosaceu spôsobuje demodex, ešte to nie je moc rozšírená informácia,hlavne v zahraničí sa na to zameriavaju hodne
@martinocka1 co to je?co to znamena?
Je to kožný parazit majú ho všetci ľudia,ale ak imunita nefunguje perfektne premoži sa A spôsobuje problémy
@martinocka1 cize treba posilnit imunitu? mas aj ty rosaceu?
Mám to všetko už prečítané; strava,detox, potravinové doplnky,hladovka,mám mierne akné A trocha zacervenane líca takže V mojom veku 36 rokov to bude akné rosacea, teraz som si V Turecku kúpila antiparazitika takže začnem, spolu s candidovou diétou plus ta doma vyrobená kozmetika čo som písala A verím že toto pomôže.vraj pomáha hodne aj krem na svrab,zaberá aj na demode x,tu kupis veľké hovno V lekárni, aj krem rozex(metronidazol ( som kupila voľne V Turecku A na systemovu candidu,aj benzoilperoxid tam majú voľne, tu je to už na hlavu. Takže sa chystám na boj,len musím začať aj smoothie zeleninové A čaje plus chemická liečba; tu ti kožný nepomôže, len potlačí prejav ale priciny nevyrieši,takže si musíme pomôcť sami,
Áno a imunita je kľúčová, ale ak sa už Z nejakého dôvodu premožil demodex, strava,stres,atď.
Už ti pomôže zakročiť priamo proti nemu A potom udržiavať zdravé telesne pH,neprekyslovat telo a posilovať imunitu ake budes ho stále mať ale už nie V takej miere aby ti skodil, aj kandida aj niektoré parazity sú pre nás potrebné, ale musí byť všetko V správnom pomere A symbióze

@jankake17 Moja to sú len dve veci, bud budeš opálená s rosaceou alebo budeš mať 50 faktor na tvári klobúk na hlave a prideš bez rosacei.