Rozsiahle vyrážky po tele po pôrode

katarinkapetko
21. aug 2021

Ahojte chcem sa opýtať máte niektorá skúsenosťs niečim takýmto? Som po pôrode malý sa narodil plánovanou sekciou o týždeň skôr. Po 18-stich dňoch po pôrode sa mi začali robiť takéto vyrážky na lýtkach na miestach kde som mala strije. Velľi rýchlo sa to šíri a neskutočne to svrbí. Mám to už aj na stehnách a zadku, dnes sa mi vyhádzala aj ruka..bola som v nemocnici na kožnom a dali mi mastičku fucikord čo je kortikoidová a antibiotická másť no absolútne to nezaberá. Mám atopický ekzém od malička ale na nohách som ho nikdy nemala a toto vyzerá inakšie ako ekzém. Neviem si rady ako ďalej čítala som ,že ženy zvyknú mať niečo podobné ale pred pôrodom je teda možné ,že sa mi to urobilo po pôrode? Ďakujem pekne za každú radu.

zuvelyn
21. aug 2021

poporodna preeklampsia? Ale tam neviem ci vznikaju vyrazky. Ja by som si zavolala do nemocnice kde si rodila ak je to ako pises relativne cesrtve a informovala ci to moze mat suvis s porodom este ci by ta nevedeli vysetrit.

asia83
21. aug 2021

@katarinkapetko Vitajte v klube. Mne sa to objavilo ale rok a pol po pôrode, možno prekonanom koronavíruse. Tiež som atopik. Vraj sa po pôrode môže aktívna fáza atopického ekzému vrátiť. Bola som u 12 špecialistoch, snáď všetky oddelenia okrem ortopédie. Po stere mi bol zistený Zlatý stafilokok, a naozaj, antibiotiká je jediné, čo mi zaberá. Trvá to už takmer rok, kožnú už neriešim, iné ako ten bordel kortikoidy nepozná a ja ich zásadne odmietam. Ja som to však mala všade, očné viečka, bradavky, ruky, nohy, pery, všade. Choďte na infekčné, imunológiu. Nenechajte to tak.

janka273
21. aug 2021

@katarinkapetko Covidu vyrazky?

amelie2017
21. aug 2021

Nemozehla si si doniest z nemocnice svrab? Mojej sestre sa to stalo. Vyzeralo to podobne

katarinkapetko
autor
21. aug 2021

@amelie2017 to dúfam nie to by sa ukázalo asi skôr

katarinkapetko
autor
21. aug 2021

@janka273 niesom si vedomá toho ,že by som prekonala alebo mala covid

katarinkapetko
autor
21. aug 2021

@asia83 po stere odkiaľ?

pribinak
21. aug 2021

@amelie2017 toto svrab nie je

asia83
22. aug 2021

@katarinkapetko Bradavka. Stafilokok je zápalový bacil, zapaľuje sliznice tela (najčastejšie dýchacie ústrojenstvo). Čo sa koze týka, vytvára si na nej ložiská, no a, laicky povedané, na nich prebieha tiež zápal. Je to na strašne dlho. Ja som v auguste minulého roka prekonala nádchu. Teda to som si myslela. Presne po troch mesiacoch mi začali tieto problémy, akoby popálená koža. Myslím si, že som v tom auguste prekonala koronavírus, a toto je dôsledok ľahkého priebehu.

katarinkapetko
autor
25. aug 2021

@asia83 TAK ŽENY DNES SÚ OD TOHO 4 dni rozšírilo sa mi to ešte po celých rukách takmer ( predklktie a ramená) a teraz už to je na ústupe mám taký pocit užívam len zodac od alervie 2x denne a mala som masť fucikord. Malemu mliecko nedavam momentalne ani som nedavala ked som to mala nevedela som ci nejde o zapal v tele

asia83
25. aug 2021

@katarinkapetko Zápal kože. No, závisí čisto od vašej imunity, ako a kedy to bude miznúť. Lieky na alergie dali aj mne. Nepochopila som ich, keďže alergiu žiadnu nemám, ale vraj sa to pri atopickom ekzéme dáva. No ani ekzém to nie je. 🤷‍♀️ Akokoľvek, brala som ich cca mesiac, absolútne žiadna zmena, práve naopak, tak ich už neberiem, ani to odo mňa nikto už nechce. Držím palce.

adi_ka
28. aug 2021

@katarinkapetko mne sa presne to iste stalo pár dní po pôrode bola som na infekčnom zobrali mi krv a budú zisťovať z čoho . Kožna mi povedala že to môže byť hormonalna zmena . Tiež som z toho nešťastná pretože sa mi to rozširuje masticka mi pomohla beloderm čo sa týka dekoltu a ruk no tamto ešte mám . Takze znova musím kožnej keďže už masť žiadnu nemám a možno mi nasadí tiež lieky .🥲

adi_ka
28. aug 2021
katarinkapetko
autor
29. aug 2021

@adi_ka to vyzerá byť to isté 😮. Myslím si ,že sú to hormóny ktoré sa bijú aj po pôrode. Mne to zmizlo samé asi po cca 2 týždňoch mi to začalo ustupovať a prestalo sa mi to rozširovať. Stále to mám ale už to takmer vôbec nevidno tie vyrážky zmizli hneď a tie mapy ešte mám ale už sul také bledé nie červené, už to toľko ani nesvrbí. Ja som si nasadila zodac od alergie 2x denne aby ma to toľko nesvrbelo ale večer to bol ajtak brutál a ešte mi nato pomáhala taká chladnejšia sprcha na upokojenie a dostala som v nemocnici na kožnom fucikord, ten bol tiež fajn schladil mi to a stiahol začervenanie. Len ja som nedávala malému svoje mlieko len som si odsávala a vylievala ho kedže viem ,že zodac ide do mlieka a fucirkor je antibioticko-kortikoidová masť a stále mu nedávama asi som pravdepodobne aj prišla o mlieko, mrzí ma to ale inakšie sa nedalo hlavne ked stale neviem čo to je môže to byť aj niaky zápal v tele hocičo, to ,že to sú hormóny je len z mojej hlavy. Veľa žien povie ,že dieťa a kojenie to je prvoradé ale ja si osobne myslím, že lepšie mu mliečko nedať keď neviem čo mi je..

katarinkapetko
autor
29. aug 2021

@adi_ka len pozor beloderm je kortikosteroid. Je teda na zvážení lekára ak kojíte a dá vám ho či dávať mliečko malemu alebo nie. Neviem teda či sa konkrétne tento vstrebáva alebo nevstrebáva do tela no treba to prezistit a zvážiť. Viem, že niektore sa vstrebavaju- v tedy určite nedavať svoje mlieko- niektore sa vstrebavaju len ked sa natieraju veľke plochy alebo ked sa dava hruba vrstva alebo ked sa da mimo postihnuteho miesta -niektoré sa nevstrebavaju a môže sa kojiť. Prezistite riadne ešte radšej ❤️

katarinkapetko
autor
29. aug 2021

@adi_ka skúsila som to pozrieť a našla som len toto, možno pomôže 😇