icon

Rýchle búšenie srdca pri námahe

domisha13
7. jún 2019

Dobrý deň, chcem sa spýtať ak je tu niekto kto má podobný problém na vaš názor. Mám 21 rokov ale mám pravdepodobne problém so srdcom. Bola som pár krát u doktora kde mi len tak merali tlak a mala som zvýšený tep na 86 úderov. Lenže teraz je leto a pri nejakom výkone napríklad vyjdem len na štvrté poschodie a proste cítim sa ako pred infarktom búši mi srdce cítim ho v krku v hlave všade. Tak isto keď idem na korčule po pár metroch nemôžem korčuľovať a musím sa zohnúť a vydýchať sa lebo nevládzem zase to búšenie v hlave a je mi pritom aj zle . Neviem prečo to tak je kde robím chybu alebo ako ale proste nemôžem sa rýchlo namáhať alebo športovať lebo hneď mám to búšenie a mám pocit ako by mi malo srdce vyskočiť z hlavy z krku a hrude. A o tom ako to vyzerá keď idem do kopca tak ani nehovorím . Pomôžte mi svojim názorom ďakujem krásne, pekný deň prajem. ☺️

Strana
z2
hettinka
7. jún 2019

@domisha13 no podľa mna klasické prejavy.

Prejavy anémie sú jednak subjektívne (pociťované pacientom) - malátnosť, slabosť, únavnosť, znížená pracovná výkonnosť, búšenie srdca, bolesti hlavy, poruchy spánku a koncentrácie, hučanie v ušiach, zvýšená citlivosť na chlad, nechutenstvo a jednak objektívne (objektívne pozorovateľné) - bledosť kože a slizníc.

Keď si das do Google anemia príznaky, nájdeš niekoľko popisov. Samozrejme, na doktora Google a sestričku modrykonik sa nespoliehaj a daj sa normálne vyšetriť. Ja s tým bojujem opakovane. Keď vysadím železo, stav sa mo zhorší. Teraz aktuálne má zasa čaká vyšetrenie na hematologii.

domisha13
autor
7. jún 2019

@laska201 no tak asi áno u každého človeka je to iné ... Ja som mala 86 ale už si niesol istá a bolo mi povedané že som mladá že ako je to možné že mám si to sledovať len nejak som toho mala veľmi veľa a až teraz som sa k tomu dostala len nemám možnosť ísť to riešiť s lekármi.

domisha13
autor
7. jún 2019

@hettinka práve som čítala o tom zeleze tak skočím do DMka tam majú tie vitaminy viem že to nieje z lekárne a hlavne zeleninu s vysokým obsahom železa ... Možno to je to železo a súvisí to a tou anémiou. Ale ďakujem pekne. ☺️

laska201
7. jún 2019

@domisha13 tak to pories ked budes mat cas.dovtedy nadtym nepremyslaj moc az si neprivodis nieco ine.ono neni dobre zase ked sa clovek moc sleduje.potom toho najde aj to co neni pravda.

simona232323
7. jún 2019

@domisha13 Ja som aj zelezo brala a nic :D ale to nemusi byt tvoj pripad 😊

natalia13
7. jún 2019

@domisha13
Mala som to iste skoro 15 rokov ale k tomu som aj odpadavala.Sama som sa aj prebrala všetko ostalo vždy ok. Preašla som od kardiologia, neurologa až po neviem ani koho a nič mi nezustili.Jedneho dňa som odpadla doma a manžel ma donutil ist k lekarovi.V tú dobu som už zila v inom meste. Natrafils sim na lekara ktorý mi dal ako prvý EKG hoter na 24 hod. Zistil mi arytmiu a zastavu srca aj počas noci v spanku. Momentalne mam implantovany kardiostimulator a žijem plnohodnotny zivot s mojimi detičkami a manželom. Držim palce možno v tvojom pripade budu stačit len lieky to však naozaj musi posudit kardiolog a dôkladne vyšetrenia.

domisha13
autor
7. jún 2019

@natalia13 tak to mi je ľúto čo sa vám stalo ale som rada že sa to nejak upravilo a vy môžete žiť plnohodnotný život. Držím vám palce ✊✊

domisha13
autor
7. jún 2019

@laska201 áno skúsim to nejak ... Práveže sa nesledujem ale dnes už mi to nedalo že prečo to tak je. ☺️

simca06022011
8. jún 2019

Ešte viac sa vystresujes keď na to tak myslíš 😁 veď tep pri záťaži ide aj na 180 ( myslím že u žien je Max nejakých 220-vek, neviem presne), bežné keď nastartujem trenažér slapem s tepom 150-160 pol hodiny, do 120 je len zahrievanie, bežný tep mám okolo 80-90... sleduj či správne dýchas, keď sportujes. Mna to musel fyzioterapeut učiť😂 zadychala som sa ako lokomotíva pri cvičení. Skus si merať tlak a tep pár dní v klude, či nemáš nejaké výkyvy, a na vyšetrenie sa objednaj. EKG napr urobia už aj v praktickej amb, aj s meraním tlaku a odbermi a povedia ti čo ďalej.... Mňa nebaví sa objednávať a vyčkávať a behať, tak som bola na kompletnom vyšetrení ako samoplatca aj s kopou iných testov a vyšetrení a išla som do 2 týždňov a urobili mi všetko naraz za pol dňa v jednej budove. Lepšie ako sa stresovat 😁 chudokrvnosť a štítna žľaza "asi dobre", tiež nemusí byt dobre... Na vyšetrenie aspoň orientačne sa dá dostať. Samozrejme zo dňa na deň málokedy, ale interné ambulancie robia určite aj takéto prípady, keďže so mala tú česť si to pár dní pred dovolenkou odkrútiť 😁 a presne mala podozrenie lekárka na štítnu žľazu

fiafia
8. jún 2019

@domisha13 začala by som magnézium. To nepokazí nič. Ten tep je ok ja mám vyšší na liekoch 😀 určite smer obvodná, krv, potom možno interné, kardiológia echo, EKG, holter bez týchto vyšetrení moz es len hádať. Určite by som poradila denne merať a zapisovať niekde do slovníka. Dr ho odomna pýtal a ja že nemám a on,že tak ako vás mám liečiť keď nevidím dlhší časový úsek.ja na kontrole mám TK vždy ukážkové a keď zavriem dvere hneď mi vylezie 😂😂

miminka327
8. jún 2019

86 úderov je normálny tep....alebo nech vám obvodný lekár odoberie krv a na štítnu žlazu...aj vtedy býva zvýšená srdcová činnosť,ale hento je normálne...možno zle dýchaš pri tom korčulovaní

domisha13
autor
17. jún 2019

Tak sa hlásim po pár dňoch. Začala som brať vitamíny s obsahom železa tak isto šumivé tablety. A môžem povedať že som včera absolvovala menšiu turistiku a cítila som oveľa viac energie a menšie príznaky toho zadychavania a búšenia srdca. Tak isto keď sa ráno zobudím mám viac energie a necítim sa ako keby po mne prešiel tank s vlečkou. Myslím že moje telo potrebovalo súrne doplniť železo. V minulosti ma trápila anemia a asi sa to vrátilo. Ale ďakujem každému kto mi pomohol. Som nový človek! 😀😀☝️

tomek555
29. aug 2020

@domisha13 ahoj mám taký istý problém chcem sa opýtať vyriešila si to nejako ? Prajem veľa zdravia a ďakujem za prípadnú odpoveď 🙂

essinna1
17. jan 2021

@greeny ahoj prosim ta aky sport by si poradila ,tiez mam vysoky tep

greeny
18. jan 2021

@essinna1 ahoj ja som prešla veľkou premenou,keď si pomyslím aký životný štýl som mala 10 rokov dozadu... začala som behom žiadne vysoké tempa ale tak 3-4km 2x do týždňa pomaličky, začala som cvičiť jogu a naučila som sa ovplyvniť rýchlosť tepu jogovym dýchaním, aj som trosku schudla ale podarilo sa mi len 5kg.A tiež som zistila ze vysoký tep mi spôsobujú niektoré potraviny ktoré som vylúčila. Teraz mávam tep v kľude okolo 64

essinna1
18. jan 2021

@greeny wau super a ake potraviny ?cize cvicenie je velmi dolezite

greeny
18. jan 2021

@essinna1 nepijem kávu, čierny čaj, alkohol ani pivo a z potravín vôbec žiadne korenie, kurkuma, chilli a všetky rýchle sacharidy,ale sladké milujem toho sa neviem vzdať. Ak som unavená pijem zelený čaj a užívam vitamín C. Myslela som ze to bez kávy nedám ale mam tri deti a chodím do práce a zijem 😁😁

essinna1
19. jan 2021

@greeny ved to ze aj ja som zavisla na kave

teleskop
20. jan 2021

@domisha13 dychanie-styl, hmotnost, kondicia

blableblu
6. jan 2022

@simona232323 a nič vám nezistili hej ?

ane888
9. jan 2025

@natalia13 Ahoj, môžem sa opýtať na akú diagnózu si dostala kardiostimulátor?

Strana
z2