Ahojte, bol niekto v Sanatórium Tatranská Kotlina? Budem vďačná za akékoľvek informácie. Ďakujem.
@marco20 Zdravím, čo presne Vás zaujíma? Ja som tam bola na Ústavnej liečbe posledné dva roky, naposledy teraz v októbri. Ústavná liečba je "kvázi" zadarmo, platí sa len ubytovací poplatok. Podľa obdobia kedy sa tam chystáte odporúčam doplatiť si izbu v časti Fontána (mňa to za novú prerobenú izbu vyšlo cca 150 € na 22 dní) nakoľko na Zelenom Plese aj na Poľane je v zimných mesiacoch dosť zima. Sanatórium je staršie ale postupne ho rekonštruujú. Ako som písala je možnosť si doplatiť nové izby, ktoré sú naozaj veľmi pekné. Jedáleň je po úplnej rekonštrukcii otvorili ju len minulý rok, strava je tam výborná (a to hovorím ako rozmaznaná 38 ročná Blaváčka 🙂 ) Čo sa týka procedúr tak podľa toho s akou diagnozou tam idete, ja mám astmu a sarkoidózu, plus som bola ako pooperačný stav po operácii pľúc. Mala som individuálne dychové cvičenia, masáže, vírivku, soľný kúpeľ, parafínové zábaly, inhalácie sulinky/vincentky, dychové cvičenia v Belianskej jaskyni, bazén... viem, že tam majú aj magnetoterapiu, preplachy nosa, sauny... podstata prečo som si vybrala tieto kúpeľe je miesto kde sa nachádzajú, čiže v Tatrách, najmä kôli prechádzkam, spoznávaniu okolia a minulý rok už aj kôli známostiam, ktoré som tam rok predtým našla... V budove je možnosť hrať pinpong, basketbal, biliard, je tam bar kde robia aj diskotéky. Čo sa týka ústavnej liečby je prísnejšia ako kúpeľná lebo ste vlastne ako na hospitalizácii, čiže máte každé ráno vizitu, na druhý deň od príchodu robia kompletné krvné testy, moč sa odovzdáva a robí sa spirometria... Odchody mimo sanatórium sú možné ale mimo Tatranskú Kotlinu sa nahlasujú, teda zapíšete sa do takej knihy. Neodporúčaju sa nejaké vysokohorské túry avšak kúpeľní hostia brázdia všetky kopce hore dole, peši aj na bicykloch... Blízko je Poľsko tak veľa ľúdí chodí na trhy alebo pookolí na výlety... Ak ste veriaci tak priamo v sanatóriu je kaplnka a býva tam omša podľa rozpisu, inak je omša buď v dedine ale v Lendaku. Autobus do Lomnice chodí každú pol hodinu, inak je tam fajn doprava aj cyklochodníky. Čo sa ešte týka čo si zbaliť, tak práčka tam nie je (aj keď už som 2 x žiadala o práčovňu) tak si treba zobrať dostatok oblečenia, podľa ročného obdobia aj bundu, či topánky (ja som bola 2 x na jeseň a jeseň je tam nádherná, celý čas sme mali okolo 18 C cez deň, dokonca 1.11.2024 bolo na Skalnatom plese 17 C a po celých 22 dní som mala slnečno - ľudia čo boli v lete sa sťažovali na teplo lebo tam nie sú klimatizácie), hlavne ak budete mať jaskyňu tam je celoročne pod 10 C, treba si zobrať plavky, papuče, šľapky k bazénu (aj parafín, vírivka a soľný kúpeľ je pri bazéne preto je treba šľapky), uterák k bazénu (uteráky na izbe sú a aj ich menia podľa potreby), mne sa osvedčil aj župan lebo sa presúvate po dlhých studených chodbách, teplé oblečenie a potom klasika pyžamo, tepláky atď... Rýchlovarná kanvica na izbách nie je ale každé poschodie má kuchynku s mikrovlnkou, kanvicou a chladničkou (chladničku majú na izbe len v časti Fontána)... V bare sa dá kúpiť všetko možné a ceny sú tam veľmi prijateľné (majú vynikajúce koláče) a dievčatá za barom sú veľmi milé, inak celý personál je fajn... hmmm to je asi tak zhruba všetko, kľudne sa pýtajte...
A ten soľný kúpeľ to je v plavkách?
A sú tam aj nejaké vaňové kúpele napr:hydromasáž,podvodná masáž atď a ak sú tak sú tiež v plavkách?
A chcem sa opýtať majú tam aj Float terapiu alebo len soľný kúpeľ?
A soľný kúpeľ to potom nechať pôsobiť ten aerosól na tele a tak sa poutierať
A majú tam aj suchý zábal
A nahí/nahá zabalený len v plachte nemôže ísť na aerósolový morský kúpeľ
@misinka26 Dobrý deň, za ten doplatok ste bývali na izbe sama alebo so spolubývajúcou? Ja som to z webu tak pochopila, že ak si doplatím superior, budem mať lepšiu izbu, ale stále zdieľanú. A ak chcem bývať sama, tak si musím priplatiť ešte viac. Ale pani na recepcii hovorila, že za poplatok superior budem sama na jednolôžkovej izbe.
@krochkanie Prvý rok som bola sama a minulý rok som už mala spolubývajúcu lebo bolo plno pacientov a nedalo sa byť sama/sám.
A ak sa smiem opýtať je tam aj procedúra s názvom škótske streky
A ak áno tak pacient je v plavkách alebo nahí?
A ešte sa chcem spýtať keď ide na aerosólový morský kúpeľ tak to musí mať plavky a na nohách môže mať papuče alebo je bosý v tej kabínke
A to na aerosolovy morský kúpeľ v plavkách sedí na plastových stoličkách ak sa smiem spýtať?
O ake info mas zaujem? Procedury fajn, izby ako ktore, ale postupne prerabaju(kedze to trva uz hadam 15 rokov, tak tie prve prerobene by uz mohli byt aj zas😂) nadstandard mozes byt sama na izbe, strava fajn,prostredie krasne. Starsi ludia maju obcas problem s nadmorskou vyskou, ale nic co by sa nedalo prezit