Sarkoidóza pľúc
ahojte,máte niektorá skúsenosti s touto chorobou?
@sussanne1208 prosim ak ta to neotravujte, nenapínalo ta okrem dusenia? A kolko to trvalo celé ? Cítila si sa potom dobre? A robili ti aj výplach? Ja to mam ráno zajtra. A prosim aj si cítila ze viacej ješ? A po vysadení to šlo dolu ? Ďakujem
@trnkalka napínalo...prvý raz mi to museli vytiahnuť...alebo potom už dobre. Trvalo to asi 15 až 20 minút aj s prípravou (striekajú spray do krku). Výplach mi nerobili..... Potom som mala chvíľu taký nepríjemný pocit v hrdle, ale inak v pohode.
...a pokiaľ ide o jedenie....prvé týždne sa mi zdalo, že viac nejem....ale potom som doslova "žrala"......a váha šla veľmi rýchlo hore.... Po skončení brania liekov...som zhodila viditeľne iba v tvári, inak mi to ostalo.... No musím ale povedať, že som nič pre to nerobila.... Takže verím, že je to individuálne....
Podstatné je to liečiť...to je prvoradé...a potom je to na každom osobne.... Takže drž sa.... 🙂 , zvládneš to v pohode......
Prosim vas su nejake bylinku prip.co okrem liekov pomaha na sark.? Dakujem
Mne diagnostikovali sarkoidózu pred dvoma týždňami pri hospitalizácii v nemocnici na zápal pľúc. Mám zväčšené lymfatické uzliny. Lekárka mi povedala, že táto choroba sa v prvom štádiu žiadno nelieči, vraj vie aj sama vymiznúť. Mám k nej chodiť každý mesiac na kontroly.
Zdravim. Mne dr oznamila prave dnes pravdepodobnu sarkoidozu pluc 2stupna. Okrem kasla a slabsej vydrze pri namahe sa to u mna zatial inak neprejavovalo. Ale kasel mam uz viac nez rok. Najprv mysleli ze nejake chlamidie a na tie som sa aj 2x liecil. Potom ma poslali na rtg, ct, krv, moc a tu je vysledok. Cakam teda co bude dalej. Nejaky invalidny to som ani nerozmyslal, nieto transplantacia ci smrt...Inak bronchoskopia bola neprijemna ale zazil som horsie.
Dobry den, ja mam sarkoidozu pluc 2. st. 17 rokov, liecim sa prednisonom-prerusovane.Vysadim si ho, vrati sa mi- nasadim si 20-tku, poberiem 2 mesiace a potom prejdem na udrziavaciu davku t.j.10-ku obden. Rada by som ho nahradila nejakou alternativou.Vela sa hovori o Wobenzyme a Koenzyme.Neviete niekto poradit?
Ahojte všetci.Mojej sestre zistili sarkoidozu,trvá to už druhý rok.po roku jej vysadili liečbu a hneď zle.teraz chodí stále na infúzie týždenne.uz pohybujem aj o schopnosti pidaktorych lekárov .posúvajú si ju ako horúce vajce. Neviete poradiť čo najvhodnejšieho pľúcneho lekára,ktorý by ju aj zobral v okolí Piešťan?tiež nejaké alternatívne veci? čokoľvek,čo vám pomohlo? Ďakujem
Zo začiatku zle, teraz stále imunita trpí a dookola niečo. Lieči sa
Ahojte... Chcel by som sa spýtať.... Mam nález na pľúcach... Doktorka povedala ze sarkoidóza je asi najpravdepodobnejšia... No není to isté... Pred troma dňami ma začali bolieť päty a následne každý deň viac a viac teraz už aj stehna ako svalovica ... Mal niekto také príznaky pri sarkoidóze? Ďakujem
Dobrý den.Je tu nekdo ,prosim kdo.mel sarkoidozu a lofgrenuv syndrom bral prednison a po vysazenu se mu vratili natekle nohy a ty hrcky na nohach? Bojim se toho dekuji

@trnkalka ahoj. Ahoj, bronchoskopia sa dá prežiť....no nič príjemné. Ja som mala pocit, že sa dusím...takže prvý krát sa nedostali až dolu k pľúcam, o chvíľu to skúsili znova a potom už dobre. No a brala som Prednison....najskôr som mala pocit, že nič to so mnou nerobí...ale potom som behom dvoch mesiacov pribrala skoro 20kg. najviac to bolo vidieť na tvári, ale potom som pribrala tak celkovo...stehná, brucho, nohy..... .