Schlofferov tumor
Mamičky, ktorým taktiež vznikol schlofferov tumor po sekcii... Aké máte skúsenosti a ako prebiehalo odstránenie a všetko, čo s tým súvisí? Ďakujeeeeeeeem🙂
@dorotka66 ja som ixh kupila na www.hoogle.sk. Treba kupit od firmy biochem. To je jediny najviac ucinny citricidal.
@karinuska22 tie kvapky treba nakvapkat do pomarancoveho dzusu. S vodou sa to neda vypit. Je to velmi horke. Pomer je 35 kvapiek na 1 liter tekutiny. Napisem Ti este spravu.
@karinuska22 diky moc spravicka nedosla 🙂
Dobrý deň aj mne včera našli Schlofferov tu.Prvý krát o tom počujem nepoznala som to až kým som si o tom neprečítala.Aj ja som po cisárskom reze 3 roky.Mna to najprv začalo bolievať pri menzese potom nič ale teraz to pobolieva hocikedy.Ostala som prekvapená že ma stým poslaly na chirurgiu no ked ma chirurg vyšetroval a začal mi to tam stláčať myslela som že vyskočím velmi to bolelo no na sone mi nič nevideli.No ked mi povedal chirurg že to treba vybrať a poslať vzorku na rozbor nebolo mi všetko jedno.Zatial sa mam vyliečiť z nádchy a dohodnuť s gynekologom na kedy.No ten mi povedal že idú Vianoce a že potom v januári.Ale nikto mi nepovedal či to nemože ešte narásť ,alebo či to nemože prasknúť.Bojím sa a neviem či to mám posúriť alebo s tým mám naozaj počkať do toho januára.Poradíte mi?A naozaj sa to môže objaviť znova? ☹ 😒 😖 😢 Dakujem veľmi pekne za každučkú informáciu.
@nikolaskon ahojky, máš už za sebou operáciu? aj ja som bola u chirurga, ten ma poslal na sono, tam mi nič nenašli a idem zas v pondelok ku chirurgovi....tebe to zistil gynekolog či?
@nikolaskon Ahoj, ako si dopadla??? Bola si na operacii???? Ja som mala 1 rok aj pol problem s jazvou. Asi taky kusok velky 2 cm stale mokval a nechcel sa zahojit. AJ ked sa to zahojilo, tak vacsinou pri menstruacii sa to znova otvorilo. Bolelo ma to vtedy, ked tam to tkanivo tak napucalo, vyliezlo von. Chodila som na cistenie. Po 10 mesiacoch cistenia mi zistili, ze tam mam stafylokoka a ten moze robit problem. Zaniesli mi ho tam pri cisarskom reze. No a mesiac na to mi nasli nevstrebany steh, myslela som, ze uz bude ok a problem je vyrieseny ale objavilo sa to znova po mesiaci. Tak mi gynekolog navrhol kusok rany otvorit, vycistit to, tkanivo vyrezat a mozno tam najdu este nejaky steh. Aj tak urobil, v rane nenasiel vsak nic. Uz som si zase mylne myslela, ze uz bude vsetko v poriadku. O 4 mesiace znova to iste. Uz som bola zufala. Na Kramaroch na mna pozerali, akoby som si to sama vymyslala alebo co, okrem mojho gynekologa, ten uz bol zufaly tiez, tak si prizval na pomoc dalsieho, ktory sa mi tiez snazil pomoct. Zo zufalstva som uz zacala hladat ine alternativne moznosti, co by mi mohli pomoct. Tak som zacala brat prirodne pripravky a asi mi to pomohlo, lebo asi 2 tyzdne sa mi rana zacala spravat inak. Uz mi nemokvala ale hnisala. Uz som bola objednana na operaciu, avsak nastastie pre malovanie ju zrusili. Medzitym ma gynekolog posunul chirurgovi, s ktorym sa o mojom probleme bavil. Ten chirurg bol uzasny, ranu otvoril a po 1 minute mi odtial vytiahol nevstrebany steh a do vecera sa mi rana zatvorila a uz odvtedy mam pokoj. Ak ste niekto z BA, odporucam doktora Perinu na Kramaroch. Je citlivy, precizny a zaujima sa o pacienta. Dokonca mi este potom volal, ci je vsetko ok. Ma na starosti chronicke nezatvarajuce sa rany. Drzim palce
Ahojte. Dnes mi lekár oznamil tiež,že mám ist, na vybratie schloffer.tu. No v lokalnej anesteze. Že do 30min to bude odoperovane, vystrihne tumor noznickami a rana bude max 1,5/2cm. Že ak by to bolelo, dá injekciu . Nález je malý ako ceresnicka, ako povedal... Ja som radšej,že nebudem v celkovej a., prosím máte niektorá s takýmto zakrokom skúsenosti? 14/4 idem...nech sa psych.prípravim. zvládla som aj pôrod aj operáciu uší,dá sa to porovnávať? Dakujem
@allfinanze kto tebe diagnostikoval schlofera?gynekolog, chirurg, sono? lebo ja behám hore dolu po dr. a nevedia, čo mi je....
@allfinanze mne otvarali ranu v lokalke a hladali ci tam nieco nevadi. Nie je to prijemne ale da sa to vydrzat a super je, ze ides hned domov. Napichali mi asi 3 injekcie. Pri zasivani som raz zacitila bolest.
Ja som behala mesiac po gynekol,urolog,a rtg brucha a podobne až konečne na sone za pol minuty vedel,že istotne ten sch.tu.
(Pre chavierka odpoveď ) ;)
Karinuska 22 dakujem za odpoveď, no tak aspoň viem,že sa to dá vydržať.
@allfinanze 😉
@chavierka Tak mozno ani nemas schloffera, ked ho na sono nevideli. To je hroza, ked nevedia zistit, co to je. To je potom uz len take doprosovanie, ze nech Ti niekto pomoze. Potom uz len najst spravneho doktora, ktory sa do toho obuje. Drzim palce.
@karinuska22 no dnes mám za sebou sono a vraj tam nič nie je...na jednej strane super, ani hernia, ani schlofer...ale nezestili nič...ale čo to môže potom byť.....bolesti, pichanie, sem tam navretie, opuch....mám za sebou gynekologa, urologa, chirurga, sono a na nič sa neprišlo... ☹ cítim sa ako hipochonder 🙂 ...no nikdy nechodim po dr....toto pretrvava už aj pol roka, tak ma to dohnalo riešiť a na nič sa neprišlo
@chavierka moze to byt steh, ak nevedia nic najst. Mne nasli jeden po roku a druhy po roku a pol
@chavierka brali Ti kultivaciu z rany?
@karinuska22 nebrali..kto ti to robil? A ten steh ti nejako vadil?
@chavierka ak sa ti ti miesto otvara, daj si spravit kultivaciu
@chavierka ci tam nemas stafylokoka alebo nieco podobne
@chavierka mne nevstrebany steh robil problem rok aj pol a nevedeli, co to je a preco sa mi to stale otvara a mokva. Nasli mi tam stafylokoka, tak som brala antibiotika. Uz si mysleli ze he to schloffer. A nakoniec to bol steh . Doobeda ho nasli a vecer sa rana konecne po 30 mesiacoch zahojila.
@chavierka pardon po 22 mesiacoch zahojila.
@karinuska22 mne sa práveže neotvára, len zduruje prava časť a pichá, boli...
@chavierka este sa Ti to ani raz neotvorilo???? Mozno to mas hlbsie. No to bude treba otvorit, mozno hned najdu problem. A mozno Ti to urobia v lokalke a budes moct ist hned domov. Gynekolog Ti to nechce otvorit???? Ak nie, tak treba ist ku chirurgovi.
@karinuska22 ked ma to začalo "trapiť" išla som ako prvé hneď gynekologovi, ten mi nič nenašiel na sone a poslal ma domov....potom som začala chodiť dalej....teraz sa chystám na preventívnu prehliadku gyn., tak sa na to budem znova pýtať. striedaju sa mi tam dvaja doktori, jeden z nich je zrovna pôrodník, čo ma rezal, skúsim sa objednať jemu....
@karinuska22 ale našťastie sa mi to ešte nikdy neotvorilo.....
@chavierka Tak asi to mas hlbsie, pod podkozim, mozno tam je nejaky steh, co robi problem. Mne robil problem steh v podkozi. Tu dalsiu vrstvu som mala zahojenu nastastie. Nenechaj sa odbit lekarom. Ved Ta to boli, tak to musia vyriesit. Ked nieco boli, tak to nie je v poriadku a moze sa to este zhorsit. Ja som mala strasny pocit, ked som chodila na tie kramare s tym. Kukali sa na mna akoby som zvelicovala a robila z komara slona. Hrozny pristup az na vynimky 3 ludi, co sa snazili mi pomoct. U Teba bude najlepsie to otvorit, ked nic nezistia pristrojmi. Drzim palce a daj vediet ako si dopadla.
@karinuska22 Dakujem pekne...ved presne tak sa aj cítim, že robím z komára somára...že zveličujem, vymýšlam si....ale tak keby mi nič nie je, nechodím po rôznych doktoroch počas pár dní volna čo mám....sm zvedavá, na čo sa príde...dakujem za pokec a rady
Ahojte. Včera ma odoperovali,v lokalke na kramaroch. Doktor si myslel,že operácia potrvá pol hodinu,no trvala hodinu a pol a prekonavala som samú seba. Pričom operaciu a gro toho,čo robilo bolest,nemohol vybrat. Príliš hlboko. Bol výborný, síce som sa tam celá spotila a dost bolelo,ale dost aj vyrastkov vybral. Bohužiaľ zvyšok ,základ čo je hlboko zostal :( odporucal,že už takéto operácie by mali nakazat v cekovej anesteze,lebo ak je to hlboko už sa to moc umrtvit nedá. Nadavala som na celý svet v uvodzovkach, včera po operacii,ale dnes o 50%lepsie. Hadicka vonku a mám velmi pekne sitie ranky. Baby,bojím sa,že by ma to ešte čakalo v buducnosti a to som zvazovala druhé babo. Asi to chce ešte nabrať sily. Odporúčam ak je hlboko schloffer určite chodte do celkovej! Dúfam,že vám prispevok do buducna pomôže. Pekný den
ahojte dievcatka prosim vas stalo sa niekedy niekomu ze schlloferov tumor zmizol? moj ma 3apol cm...rozmyslam ci dufat ze sa strati alebo radsej ist cim skor na operaciu kym nepodrastie....lekar hovori ze ho mesiac nemam vsimat a potom uvidime...a ze cvicit mozem....ale zacinam ho dost citit....((( dakujem za kazdu radu)))
@janielda ahoj, mne sa to práveže cvičením zhoršovalo, posledný mesiac som to cítila každý deň. Pred dvoma týždňami som bola na operácii, s tým že si ani chirurg nebol istý že je tam schloffer, len že tam niečo je..Nakoniec tam bol schloffer,hernia aj lipóm. 3 v 1. Som rada že som si to dala vybrať. Konečne nič neboli 🙂

@karinuska22 operovať ma idú opäť 26 ☹ na chirurgii a nekojím, veď mám v sebe desne veľa liekov ☹(( ale pozerám na tie kvapky a je mi divné, že sa nemôžu počas kojenia. kúpim si ich, odkiaľ si ich mala? díkes