icon

Seklo ma pri lopatke. Môžem si zavolať sanitku?

27. apr 2025

Ahojte, ráno na strašne seklo pri lopatke - bolesti až ku krku, cítim ostré pichanie pri každom pohybe. Dala som si flektor tabletku pred hodinou ale bez zmeny.
Mam doma ročne dieťa o ktore sa musim starať....co mam robiť?

Strana
z2
sara07
27. apr 2025
@mamamasama

Mňa seklo na detskom oddeleni, ked som bola s malym v nemocnici. Ani tam mi nemohli pomoct. Prva vec, ze som maleho nemohla nechat sameho na oddeleni a ist na ine oddelenie. Pomohlo suche teplo a cviky z youtube. Zavolaj znamemu, nie sanitku. A co najskor k fyzioterapeutovi.

@mamamasama teda toto ako úplne sci fi , asi nie je ani pravda, to fakt nemohol byt pri dietati kym ty zbehneš na iné oddelenie ? dakedy boli deti samé bez rodičov celé oddelenie ,tym nepodporujem žeby to tak malo byt
len mi chýba ludskost personalu jednoducho ,verím ti že to tak je

barbora854
28. apr 2025

Boha sanitku volať ?kvoli seknutiu?🤦🏻‍♀️

1aduliatko1
28. apr 2025

Pochybujem ze by ju vyslali (sanitku). Na linke rozhoduju, ci ju poslu, podla naliehavosti.

kp7333
28. apr 2025

Na seknutie pomaha suche teplo a kombinacia Flector+Milgama+Guajacuran na uvolnenie. Hrejiva naplast je tiez dobra.

patka06
28. apr 2025
@1aduliatko1

Pochybujem ze by ju vyslali (sanitku). Na linke rozhoduju, ci ju poslu, podla naliehavosti.

@1aduliatko1 Ak by bol stav, že sa nevie pohnúť - poslali by RZP
Vyššie v príspevkoch píše monicatko20, že prišla dokonca RLP

mantilka
28. apr 2025
@barbora854

Boha sanitku volať ?kvoli seknutiu?🤦🏻‍♀️

@barbora854 A k romka môže prísť sanitka na hocijakú blbosť ? Však vyskúša a uvidí, nevieš v akom je stave a ak jej nema kto pomôcť, ako zbalí dieťa a pôjde na taxík ?

barbora854
28. apr 2025
@mantilka

@barbora854 A k romka môže prísť sanitka na hocijakú blbosť ? Však vyskúša a uvidí, nevieš v akom je stave a ak jej nema kto pomôcť, ako zbalí dieťa a pôjde na taxík ?

@mantilka nedramatizuj .druhu ruku ma zdravú ,chodiť vládze .prezila som xy seknuti .pri jednom som chodiť nemohla ,pri druhom hlavou točiť a rukou dvíhať -ďalšie boli light .doma s predcasniatkom a jeho miliónmi problémov ale nikdy ma nenapadlo volať sanitku .a od toho sú dispeceri aby rozhodli ci vôbec k ciganke kvôli blbosti sanitku pošlú .treba dať tomu zdravotníctvu trošku aj vydýchnuť a nie s každou pizdovinou volať sanitky .lekarne na každom rohu .milgamu,ibac a guajacuran si kúpi kdekoľvek .fen doma ma -suché teplo a dieťa predpokladám že cez deň ešte 2x spi .tak nemyslím zeby to malo byt niečo strašne na sanitku 😁

ktobytobolpovedal
28. apr 2025
@mantilka

@mantilka a ked ju zachranka bude chciet vziat do nemocnice na infuzky? Tak dieta da kde?

1aduliatko1
29. apr 2025
@patka06

@1aduliatko1 Ak by bol stav, že sa nevie pohnúť - poslali by RZP
Vyššie v príspevkoch píše monicatko20, že prišla dokonca RLP

@patka06 ano jasne.ale nepisala, ze sa nemoze hybat. Len ak si niekto mysli, ze mu pridu puchnut injekciu a nemusi ist k lekarovi, tak je to mrhanie casu zachranarov 😖 mam v rodine zachranara a veru vselijaki ich volaju 🙈

nelka93
29. apr 2025
@monicatko20

Môjho muža raz tiež seklo tak, že sa nepohol.. Sanitku sme volali, bez problémov prišli, pichli niečo na uvoľnenie a ešte aj doktorka počkala kým sa mu ulavi 🙏

@monicatko20 nám sanitku poslali, keď ex seklo ale tak ze sa nevedel postaviť ani posadiť. Brali ho do nemocnice a bol tam týždeň. Co by ona spravila s deckom ak by ju vzali?

monicatko20
29. apr 2025
@mamina7070

zavolaj kamosku muza rodinu
lekaren je nejaka otvorena nech ti kupia milgammu n guajacuran a flector tobolky a hrejivu naplast vsetko je bez predpisu

daj si na zaciatok dve tobolky flectoru tri guajacuran trinmilgamma n naplast plus moze ti suche teplo ak mas infra lampu ale nahriatu plienku latkovu ci fen

sanitku by som nevolala co spravia ine a dieta kam das

@mamina7070 kks to vážne si napísala takú kombináciu liekov?? Ma doma malé dieťa, takže s quajacuranom by som určite začínala opatrne nie rovno 3 tabletky.. 🙏 Ešte spolu s analgetikami silnými ako flector.. Ak je citlivejšia na lieky tak ju to odrovna do postele jak šľak

martinadomianova
1. máj 2025

Ja som tiež bola raz dobre seknutá. Vtedy som prinútila bývalého, aby zavolal sanitku. Tak som bola seknutá, že som sa nevedela pohnúť. A o tých službách na pohotovosti/urgente radšej pomlčím.

sara07
1. máj 2025
@martinadomianova

Ja som tiež bola raz dobre seknutá. Vtedy som prinútila bývalého, aby zavolal sanitku. Tak som bola seknutá, že som sa nevedela pohnúť. A o tých službách na pohotovosti/urgente radšej pomlčím.

@martinadomianova tam ide aj o to že ked ta dovezie sanitka ideš prednostne, ked prideš čakáš aj tri štyri hodiny však čo by nie na tych tvrdych laviciach

martinadomianova
1. máj 2025
@sara07

@martinadomianova tam ide aj o to že ked ta dovezie sanitka ideš prednostne, ked prideš čakáš aj tri štyri hodiny však čo by nie na tych tvrdych laviciach

@sara07 aj tak som chvíľu čakala. Vtedy sa platil aj ten tuším 2-3 eurový poplatok. Nie som si istá koľko to bolo a tiež neviem ako je to teraz. Ale ten zaplatený poplatok bolo to jediné čo tie “sestričky” zaujímalo. A až potom ma zobrali do ambulancie. Ani neviem čo mi pichli, ale pomohlo to.

Strana
z2