Seroxat verzus Pregabalin
Dobry den uz roky uzivam neurol 3x denne 1 mg mam panicku poruchu epizodicku som velmi bojazlivy typ a mam strach uplne zo všetkeho a velmi často premyslam o svojej buducnosti a strach sa chyta na tieto myslienky a tak sposobuje spazmus ktory musim potom korigovat , seroxat som uzival dlhu dobu ale napriek tomu ze perfektne utlmi kativnu čast mam tak citlive myslenie a strach ze pasivnu čast v podvedomi kde to neviem ovladat seroxat nedokaze utlmit a prepušta ho potom su s toho este vecšie strachy a kedze mam citlvy traviaci system neodkazem zjest aj po zobrati seroxatu nič cely den som v kuse v napati a strachu či zvladnem niečo a čo bude dalej z mojim zivotom naopak ale pregabalim a jemu podobne ako lyrica velmi povzbudzuju a uvolnuju mysel aj telo skoro sluzia ako AD u mna netusim prečo , ale stači ze vynechate den davku alebo ju kvoli tazkej situacii zvysite o jedinu na ten jeden den tak potom automaticky dostavam opačne stavy kde plačem cely den a bojim sa o všetko čo sa len da neviem najst tu spravnu kombinaciu alebo nahradu nedokazem ist ani do praca myslienka na to ma desi neskutočne a potom sa bojim o svoju buducnost a tak to ide dalej dokola vstavam skoro rano do zachvatu a bojim sa nekutočne cely som vydeseny na smrt a musim si vzat pregabalin a neurol aby som to vobec upokojil kazda činnost ktoru musim urobit ako povinnost je pre mna velkou zatazou a strachom ktory je pasivny a stale drzi telo v napati a spazme nedokazem jest von a doma ledva a v praci by mi nikde moje stavy netolerovali kde dnes su všetko na nochach prace sustredenie za kasou alebo fyzicky naročne , mimo toho mam dlh v poistovni čiže na vela vyber nemam , vodičak nemam a neviem ktory liek by mi mimo neurolu a jeho normalneho bezneho davkovania vedel pomoct bez takto drastickych vedlajsich effektov pre moju extremne citlivu mysel , viem ze to by mi asi i tak vedel najlepsie poradit moj psych lekarka ale chodim na kontrolu raz za pol roka a jej vysledkom je ze sa mam dat hospitalizovat ziadna empatia kratko počuva skače do reči a len vypiše spravu nema chut pomoct a vypočut ze ktory liek mi čo robi a aky som ja človek a čo by som mal skusit aby som vedel aspon s liekmi zit aspon zo 70 % ako človek a som z košic a skušanie lekarov ktory by bol lepsi si dovolit nemozem uz len pre to aby som sa vedel udrat v ako takom klude s tym čo mam mozno mate podobne skusenosti a vedeli poradit alebo sa podelit mozno niesom sam kto je takto extremne citlivy a dostava ataky spazmy nervoveho systemu ale strach nevie utlmit aby nevyskakoval hlavne pasivne dakujem vam
Dakujem za uprimnu odpoved , a ospravedlnujem sa zaroven ze moje otazky neboli spravne a zvlast rozdelene , k tomu neurolu , je to jediny liek ktory mi odjakziva pomohol pri mojich panickych atakoch ktorie viedli ku spazmu čo vie odstranit len on.
pri mojej slabej a velmi citlivej mysli kde strach hraje hlavnu rolu a to aj z velmi nepeknych udalosti strach z nemocnice by hospitalizovanie mohlo viac uskodit ako pomoct , a kontrola raz za pol roka nebola určena mnou ale mojim lekarom kde ako vidim je škoda kiez by sa viac zaujimala do hlbky čo ako je a prečo to tak je aby sa problem odstranil alebo utlmil sekundarnym liekom proti panike a strachu hlavne pasivneho
A nie nepracujem nikde , kiez by som mohol , niesom dost silny fyzicky ani psychicky a prace niesu tak volne kde by som to zvladol alebo mi bol moj zdravotny stav kusok tolerovany
Mimo toho , zo svojimi poruchami som sa narodil a zdedil po otcovi čo je smutne ze sa to neriesilo uz ked som bol mali ale bralo sa to akoze mi prislo len zle , az pokial to neeskalovalo do foriem kde trebalo uz vazne zakročit ale to je uz minulosť , som rad ze zijem tak ako som kiez by moje ostre myslienie a strach ktory neviem ovladat sa dal utlmit aby som mohol zit zivot normalne aspon nejako ale aj napriek tomu vam dakujem a kazdy clovek je iny u niekoho je seroxat perfektnym liekom a niekto zasa potrebuje 0.5 neurol a vie byt v pohode
Dakujem za uprimnu odpoved , a ospravedlnujem sa zaroven ze moje otazky neboli spravne a zvlast rozdelene , k tomu neurolu , je to jediny liek ktory mi odjakziva pomohol pri mojich panickych atakoch ktorie viedli ku spazmu čo vie odstranit len on.
pri mojej slabej a velmi citlivej mysli kde strach hraje hlavnu rolu a to aj z velmi nepeknych udalosti strach z nemocnice by hospitalizovanie mohlo viac uskodit ako pomoct , a kontrola raz za pol roka nebola určena mnou ale mojim lekarom kde ako vidim je škoda kiez by sa viac zaujimala do hlbky čo ako je a prečo to tak je aby sa problem odstranil alebo utlmil sekundarnym liekom proti panike a strachu hlavne pasivneho
A nie nepracujem nikde , kiez by som mohol , niesom dost silny fyzicky ani psychicky a prace niesu tak volne kde by som to zvladol alebo mi bol moj zdravotny stav kusok tolerovany
Mimo toho , zo svojimi poruchami som sa narodil a zdedil po otcovi čo je smutne ze sa to neriesilo uz ked som bol mali ale bralo sa to akoze mi prislo len zle , az pokial to neeskalovalo do foriem kde trebalo uz vazne zakročit ale to je uz minulosť , som rad ze zijem tak ako som kiez by moje ostre myslienie a strach ktory neviem ovladat sa dal utlmit aby som mohol zit zivot normalne aspon nejako ale aj napriek tomu vam dakujem a kazdy clovek je iny u niekoho je seroxat perfektnym liekom a niekto zasa potrebuje 0.5 neurol a vie byt v pohode
@adrian_370 neurol treba nahradit za diazepam, ten ma dlhsi polcas rozpadu a stacil by ti 5 mg 2x denne, lebo ti pokryl cely den. 5 mg diazepam je na urovni 0,5 mg neurolu. Na ostatne len hospitalizacia. Bola som v nemocnici 2x super bolo, naozaj som si tam oddychla, nasla kamosov, pre mna to bol absolutny reset. mas invalidny? Plny?
@adrian_370 neurol treba nahradit za diazepam, ten ma dlhsi polcas rozpadu a stacil by ti 5 mg 2x denne, lebo ti pokryl cely den. 5 mg diazepam je na urovni 0,5 mg neurolu. Na ostatne len hospitalizacia. Bola som v nemocnici 2x super bolo, naozaj som si tam oddychla, nasla kamosov, pre mna to bol absolutny reset. mas invalidny? Plny?
@anonym_07b45a ja nemozem nemocnice nechcem si to ani predstavit lebo ma hned strach chyta a nemam invalidny to som si zistoval a studoval ze na jeho dosiahnutie su určite postupy zalezi ako lekarka napise spravu a treba mat podklady a este do 34 veku neviem sice ako ale mat odvedene dane alebo odpracovane 5 rokov aby mali s čoho vypočitat aj to ked by schvalili
@anonym_07b45a ja nemozem nemocnice nechcem si to ani predstavit lebo ma hned strach chyta a nemam invalidny to som si zistoval a studoval ze na jeho dosiahnutie su určite postupy zalezi ako lekarka napise spravu a treba mat podklady a este do 34 veku neviem sice ako ale mat odvedene dane alebo odpracovane 5 rokov aby mali s čoho vypočitat aj to ked by schvalili
@adrian_370 no tak to ano, musis mat odpracovane roky a samozrejme musi byt diagnoza na to. Ale to chces ako fungovat teda dalej? Ked do nemocnice nepojdes, v domacom prostredi ta nejde zastabilizovat, tak ako budes fungovat? Ja predpokladam, ze ta zivia teraz rodicia. A ked tu nebudu?
@adrian_370 no tak to ano, musis mat odpracovane roky a samozrejme musi byt diagnoza na to. Ale to chces ako fungovat teda dalej? Ked do nemocnice nepojdes, v domacom prostredi ta nejde zastabilizovat, tak ako budes fungovat? Ja predpokladam, ze ta zivia teraz rodicia. A ked tu nebudu?
@anonym_07b45a ale v tom pripade jedno ide proti druhemu , ako si ma človek odpracovat roky aby mohol mat invalidny ktory sam poukazuje a mate ho preto lebo nieste prace schopny jedno s druhym predsa nejde , a nie nezivia ma rodicia , nedavno mi zomrela mama a opatroval som sa o nu teraz mam opatrovatelske na svojho deda čiže sa zivim sam ale hospitalizacia a vsetky lekarske ukony si i tak musim platit sam kedze som dlznikom v poistovni je to bludny kruh kde jedno zavisi od druheho dokola
I tak hlavna poita bola či a ake ludia tuna maju skusenosti a rady ohladom zbavenia sa pasivneho strachu nie aktivneho i tak dakujem velmi pekne

Takto. Toto bola jedna dlha veta, s par ciarkami, ktore spocitam na prste jednej ruky. Na konci ani ukoncenie tej vety. To len na margo. Ze sa to nedalo citat a neviem kde konci jedna veta a zacina druha veta.
Teraz k neurolu - 3 mg denne je velmi vela. Ja beriem 0.5 mg denne ( v dvoch davkach ) a pridem si ako narkoman. Cize moj nazor je, ze ten neurol ti treba nahradit niecim inym.
V tvojom pripade by naozaj pomohla hospitalizacia, kde by si bol pod dohladom a pekne by ti nastavili liecbu. Kontrola u lekara raz za pol roka je velmi malo. Ak je spravne nastavena liecba a pekne funguje, tak raz za 3 mesiace - najmenej. Ale nie raz za pol roka. Ty teda vobec nikde nepracujes?
Nie som lekar a nepoznam tvoju diagnozu, ale urcite by bolo na mieste antipsychotikum - tiapridal, eventualne na vecer kventiax, pripadne sulpirid pekne pomaha s uzkostami. Tiapridal s Pregabalinom by ti mohli pomoct pri odvykani od neurolu.
Ci je seroxat vhodne AD pre teba tazko povedat. Je to jedno z najlepsich AD, co mame.
Ale mozno ist u teba cestou TCA AD, alebo SNRI - Alventa, Dulsevia apd. A zase je na to nemocnica, ktora by ti velmi mohla pomoct.