Silné bolesti a vyčerpanie. Čo môže byť príčinou?
Dobrý deň, som mladá žena a mám cez pol roka silné bolesti chrbta (najmä krížov) a hlavy. Pred pár mesiacmi má jedného dňa začalo strašne pichať/páliť v hlave (v nervovom systéme) nechala som to tak a neriešila som to, a vsak,.. o pár hodín neskôr ma začala strašne bolieť hlava, triaslo sa mi telo, polka tela mi dokonca strpla a nevedela som rozprávať, chodiť,poriadne vidieť a ani počuť. Strašne mi busalo srdce a myslela som si že budem mať infarkt (bolela ma hruď). Spanikárila som tak som si sadla na posteľ a začalo sa mi ťažko dýchať tak som sa pozrela do zrkadla a zľakla som sa, mala som oranzovu, žltú, modrú tvár,.. hnedé fľaky po celkom tele, žlté oči, biely jazyk, žiadne viditeľné pery, čierne prsty a hnedé kruhy pod očami. Spanikárila som na to ešte viac a zavolala kamarátovi, moc mi nerozumel a povedal len ,,okamžite si zavolaj zachranku." Lenže to som neurobila a bola to chyba. Zobrala som to na ľahkú váhu a počkala som kým to pretrva. Dnes o pár mesiacov neskôr mám asi následky a podozrenie že niečo nieje v poriadku. Som stále vyčerpaná a unavená. Extrémne, niekedy sa nemôžem ani postaviť z postele a ako som spomínala, strašne ma bolia kríže, lenže mám podozrenie že ide o obličky alebo o chronické ochorenie, nie som doktor, a nechcem sa ani hrať na doktora ale... predsa by ma neboleli kríže tak dlho a tak moc. Viem že sa niečo dele. Furt som vyčerpaná, aj keď spím cez 15h. Nedokážem ísť po schodoch alebo urobiť nejakú maličkosť bez toho aby som nebola zadychana a úplne mi nestupol tlak.
Momentálne ležím v nemocnici a čakám na diagnózu alebo na nejaké vysvetlenie lenže doktorka mi povedala že krv mám v poriadku, zdravu takže to nechapem. Naozaj mi není dobre a viam že tam niečo je. Zajtra idem na ďalšie vyšetrenia ale bojím sa že má poslu domov bez diagnózy a bez liekov,
Poprosím vás o radu, ďakujem.
@poznas_ma8 Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo, asi ti tu neporadime, ale v nemocnici ti spravia aj dalsie vysetrenia, hladanie priciny takychto stavov je niekedy az detektivna praca a z krvi sa neda zistit vsetko. Mozes sa skusit opytat na skusenosti este v tejto skupine:
Keď si v nemocnici, tak ti pomôžu. Spravia ti MRI hlavy a možno aj brucha, určite ti spravia odbery na autoimunitné a reumatoidné ochorenia a prípadne odber z likvoru. Toto trvá nejaký čas. Kde si, na akom oddelení ležíš, keď sa môžem opýtať? Bola si na vyšetreniach. Berieš nejaké lieky už teraz, ktoré by ťa mohli sedovať a byť po nich unavená?
Naozaj si myslíš že ženy na MK vedia viac ako lekári? Ten jeden atak mohol byť tetanický záchvat, vôbec to nemusí mať súvis s tým chrbtom či obličkami...krv ti ukáže len ak by išlo o zápal a základné parametre.....až postupne sa robia ďaľšie odbery na iné diagnózy.....
Základný krvný obraz neodhali vážnu diagnózu. Mňa vyšetrili v 3 nemocniciach, že mám všetko v poriadku, poslali ma domov s hypochondrickou poruchou a nakoniec sa ukázalo, že to bolo autoimunitne ochorenie. Počkaj ešte na ostatné vyšetrenia.
@poznas_ma8 uvidis ked budu vysledky.
@poznas_ma8 Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo, asi ti tu neporadime, ale v nemocnici ti spravia aj dalsie vysetrenia, hladanie priciny takychto stavov je niekedy az detektivna praca a z krvi sa neda zistit vsetko. Mozes sa skusit opytat na skusenosti este v tejto skupine:
@anonym_ee502d dakujem, veľmi si toho vazim.

@poznas_ma8 my Ti nemame co take poradit. Mozeme len drzat palce zatialco cakas na vysledky dalsich vysetreni.