icon

Silné bolesti a vyčerpanie. Čo môže byť príčinou?

poznas_ma8
28. júl 2025

Dobrý deň, som mladá žena a mám cez pol roka silné bolesti chrbta (najmä krížov) a hlavy. Pred pár mesiacmi má jedného dňa začalo strašne pichať/páliť v hlave (v nervovom systéme) nechala som to tak a neriešila som to, a vsak,.. o pár hodín neskôr ma začala strašne bolieť hlava, triaslo sa mi telo, polka tela mi dokonca strpla a nevedela som rozprávať, chodiť,poriadne vidieť a ani počuť. Strašne mi busalo srdce a myslela som si že budem mať infarkt (bolela ma hruď). Spanikárila som tak som si sadla na posteľ a začalo sa mi ťažko dýchať tak som sa pozrela do zrkadla a zľakla som sa, mala som oranzovu, žltú, modrú tvár,.. hnedé fľaky po celkom tele, žlté oči, biely jazyk, žiadne viditeľné pery, čierne prsty a hnedé kruhy pod očami. Spanikárila som na to ešte viac a zavolala kamarátovi, moc mi nerozumel a povedal len ,,okamžite si zavolaj zachranku." Lenže to som neurobila a bola to chyba. Zobrala som to na ľahkú váhu a počkala som kým to pretrva. Dnes o pár mesiacov neskôr mám asi následky a podozrenie že niečo nieje v poriadku. Som stále vyčerpaná a unavená. Extrémne, niekedy sa nemôžem ani postaviť z postele a ako som spomínala, strašne ma bolia kríže, lenže mám podozrenie že ide o obličky alebo o chronické ochorenie, nie som doktor, a nechcem sa ani hrať na doktora ale... predsa by ma neboleli kríže tak dlho a tak moc. Viem že sa niečo dele. Furt som vyčerpaná, aj keď spím cez 15h. Nedokážem ísť po schodoch alebo urobiť nejakú maličkosť bez toho aby som nebola zadychana a úplne mi nestupol tlak.

Momentálne ležím v nemocnici a čakám na diagnózu alebo na nejaké vysvetlenie lenže doktorka mi povedala že krv mám v poriadku, zdravu takže to nechapem. Naozaj mi není dobre a viam že tam niečo je. Zajtra idem na ďalšie vyšetrenia ale bojím sa že má poslu domov bez diagnózy a bez liekov,
Poprosím vás o radu, ďakujem.

vler
28. júl 2025

@poznas_ma8 my Ti nemame co take poradit. Mozeme len drzat palce zatialco cakas na vysledky dalsich vysetreni.

anonym_ee502d
28. júl 2025

@poznas_ma8 Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo, asi ti tu neporadime, ale v nemocnici ti spravia aj dalsie vysetrenia, hladanie priciny takychto stavov je niekedy az detektivna praca a z krvi sa neda zistit vsetko. Mozes sa skusit opytat na skusenosti este v tejto skupine:

https://www.modrykonik.sk/group/6796/

anonym_a78187
28. júl 2025

Keď si v nemocnici, tak ti pomôžu. Spravia ti MRI hlavy a možno aj brucha, určite ti spravia odbery na autoimunitné a reumatoidné ochorenia a prípadne odber z likvoru. Toto trvá nejaký čas. Kde si, na akom oddelení ležíš, keď sa môžem opýtať? Bola si na vyšetreniach. Berieš nejaké lieky už teraz, ktoré by ťa mohli sedovať a byť po nich unavená?

mogaa
28. júl 2025

Naozaj si myslíš že ženy na MK vedia viac ako lekári? Ten jeden atak mohol byť tetanický záchvat, vôbec to nemusí mať súvis s tým chrbtom či obličkami...krv ti ukáže len ak by išlo o zápal a základné parametre.....až postupne sa robia ďaľšie odbery na iné diagnózy.....

anonym_286536
28. júl 2025

Základný krvný obraz neodhali vážnu diagnózu. Mňa vyšetrili v 3 nemocniciach, že mám všetko v poriadku, poslali ma domov s hypochondrickou poruchou a nakoniec sa ukázalo, že to bolo autoimunitne ochorenie. Počkaj ešte na ostatné vyšetrenia.

domkakvet
28. júl 2025

@poznas_ma8 uvidis ked budu vysledky.

poznas_ma8
autor
28. júl 2025
@anonym_ee502d

@poznas_ma8 Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo, asi ti tu neporadime, ale v nemocnici ti spravia aj dalsie vysetrenia, hladanie priciny takychto stavov je niekedy az detektivna praca a z krvi sa neda zistit vsetko. Mozes sa skusit opytat na skusenosti este v tejto skupine:

https://www.modrykonik.sk/group/6796/

@anonym_ee502d dakujem, veľmi si toho vazim.