icon

Silné bolesti kolena po plastike väzu

anyhoney
14. feb 2025

Ahojte, 14.7 som mala v pravom kolene plastiku predného skríženého väzu.
Všetko prebehlo vporiadku,nakoľko športujem tak som poctivo trénovala pre návrat a išlo to fajn. No dva týždne dozadu po tréningu vo fitku kedy som cvičila nohy… konkrétne predkopávanie a tiež aj hlboké drepy,ktoré robím stále.. som už ako som sa obliekla a išla domov nedokázala prejsť poriadne zo schodov a vedela som,že a je zle a niečo som pravdepodobne preťažila.
Bolesti však trvali celé dva týždne a dnes to je najhoršie.
Cítim neuveriteľne silné pálenie až bodanie vo vnútornej časti kolena. O chôdzi ani nehovorím. Bola som dnes u doktora,ktorý ma poslal na MRI.
Mám veľký strach či som si neroztrhla ten nový väz a neprebieha mi v tele nejaká infekcia.
Nemali ste s podobnými bolesťami skúsenosť, prípadne neviete mi odporúčiť niečo od bolesti? viacero som toho už vyskúšala,no bez účinku. Ďakujem veľmi pekne

seag
15. feb 2025

@anyhoney mohla si si väz pri cvičení natrhnúť alebo tam môžeš mať zápal. Ak je koleno horúce treba ho chladiť viac krát do dňa, do vyšetrenia MRI by som na tvojom mieste necvicila a šetrila ho, môžeš mat v ňom aj iné poškodenie.
Od bolesti najlepšie flector- mne zaberie vždy.
Ťažko povedať čo sa ti stalo ale takto dlho po operácii je už mala šanca na celkove pretrhnutie väzu pokial si nespravila nejaký prudký pohyb a pod. ak to bolo bežne cvičenie, ktoré si doteraz zvladala.
A doktor ta nevyšetril ručne?- tým myslím, že skúšal hybnosť kolena atd- to by vedel určiť či máš pretrhnutí ten vaz.

anyhoney
autor
15. feb 2025

@seag Ďakujem za odpoveď, áno skúšal aj rôzne tie testy. Väz sa mu zdal pevný, no to sa mu zdalo aj predtým a bol roztrhnutý. Mám silnejšie stehná, preto mi nelieta koleno. No ešte povedal, že môže to byť meniskus… Budem sa modliť nech je to ten

gabulcekk
26. feb 2025

@anyhoney dobry vecer, mozem sa spytat ako ste dopadla? Som po plastike, rehabilitujem a mam extremny strach ze ho znovu pretrhnem

anyhoney
autor
26. feb 2025

@gabulcekk dobry večer, ešte nijak… bola som na magnetickej a čakám na výsledky, no bolesti mám už mesiac a taký pocit slabého kolena.. tak uvidíme, no vo vašom prípade sa nemusíte báť ten väz je veľmi pevný. Dva týždne od plastiky som spadla zo schodov a nič sa nestalo.. Až teraz to je takto zlé ale to si myslím, že som to jednoducho až moc preťažila a veľmi sa náhlila späť na ihrisko a to som asi nemala