icon

Silné bolesti pred menštruáciou

daisydee
9. nov 2012

Ahojte.
Chcem sa s vami podelit o strasne muky,ktore zazivam kazdy mesiac.Jedna sa o MS.
Neviem,ci niektora z vas ma podobne skusenosti a ak ano,bola by som rada keby ste mi napisali ako ich zvladate,alebo riesite.
V skratke ide o to,ze kazdy mesiac este pred zaciatkom MS mam pripravne bolesti,ktore su dost intenzivne,ale v porovnani s tym ked to pride,tak je to prechadzka ruzovomu zahradou.
Takze ked je ta mrcha uz na scene, neviem co so sebou.Mam take strasne bolesti a krce v podbrusku,ze sa zvijam ako had a neviem ani lezat,ani sediet a ani rozmyslat.K tomu sa pridruzia este zvracanie a hnacky.Posledne spominane za posledneho pol roka dokonca prerastlo az do krvavych hnaciek.Takto na zachod beham asi 10-15 x za den,takze mozno ta krv v stolici je z toho podrazdenia creva.Toto peklo trva asi tak 2 dni a potom vsetk zmizne tak, ako to aj prislo.Zvysok mesiaca som uplne v pohode.
Gynekolog mi predpisal uz asi vsetky analgetika ake existuje,ale nic nezabralo.Vyskusala som dokonca aj cinsku medicinu,ktora na isty cas pomohla,ale potom sa to vratilo do povodneho stavu.Uz neviem co mam robit a kazdy mesiac len trpnem,ake to bude tentokrat.Mozno by mi pomohlo prist do ineho stavu,ale zarucene nie je,ze po 9 mesiacoch by sa to nevratilo.Moja mamina tvrdi,ze tehotenstvom by sa mi tie hormony v tele urcite pomenili a toto by som nezazivala.
Ma niektora z vas podobne skusenosti?Pomohlo by mi vediet,ze v tom nie som sama 🙂,lebo kazdy komu toto hovorim,len kruti neveriacky hlavou,ze to snad ani nie je mozne a ze asi prehanam.Zabudla som este napisat,ze som uplne vyradena z pracovneho kolobehu pocas tohto "super"obdobia.
Dakujem 🙂

cikyta
Autor odpoveď zmazal
reni1512
9. nov 2012

Ahojte, pridavam sa, mala som silny dlhy menzes, bolesti v krizoch strasne aj podbrusko...myslela som niekedy ze kusnem do stola taka priserna bolest..ked ma operovali na nador, zistili mi endometriozu, vsetko toto boli jej priznaky.. treba si na to davat pozor...Ja som prave tyzden pred menstruaciou a od 3 dna po ovulke ma boli podbrusko, picha vajecnik a dnes poriadne to tam citim vsetko a biely vytok mam...dufam ze to nebude nic vazne :( Tazko povedat co tymto bolestiam pomaha, niekomu pomohli infuzky v nemocke, aj s takymi stavmi som sa stretla...Jooj musime si vsetko zle prezit my zeny :(

daisydee
autor
9. nov 2012

Myslim,ze to endometrioza nebude.Moj gynekolog to vylucil,ze je to blbost.Ked som bola na tom vysetreni cinskej mediciny,tak mi chlapik povedal,ze to je vraj z chrbtice a ze musim spevnit svalstvo a potom to uz bude Ok.Takze chodim cvicit 2x do tyzdna,ale akosi nemam pocit,ze by to bolo lepsie ☹
A co vam pomaha?Nejake lieky,caje...?

kveta
9. nov 2012

@daisydee Suhlasim s cikytou. U mna sa tiez presne takto prejavovala endometrioza. Da sa diagnostikovat len laparkou. Liecba zalezi od toho kedy chces otehotniet. Krv v stolici asi suvisi s loziskami na creve.

reni1512
9. nov 2012

Alchemilka, gynex a popradsky caj zensky je super...Ibalgin vobec neberiem, a panadol a pod to malo komu zaberie..bud si pustim teplu vodu na brucho, alebo sa cela zabalim do deky a lezim...

iwusca
9. nov 2012

@daisydee ja som na tom bola rovnako, velmisa mi to zlepsilo po porode 🙂 bolesti sice mavam, ale uz ich preijem v pohode aj bez tabletky 🙂 skuk pit zensky caj ten by mohol trosku pomoct

kveta
9. nov 2012

@daisydee Na bolest pomahal Indometacin, ale clovek je po nom ako po droge.

daisydee
autor
9. nov 2012

Dakujem,vyskusam 🙂 Normlane mam teraz stres,ci to len predsa nebude ta endometrioza,aj ked sme sa o tom uz s dr. bavili a jednoznacne to vylucil,ze urcite nie.No asi tam pojdem este raz-pre istotu.

kveta
9. nov 2012

@daisydee Zmen lekara. Tento to neberie zodpovedne.

magali
9. nov 2012

poznam.. dost zle to bolo na strednej, potom som zacala brat antikoncepciu a zlepsilo sa to, ked som ju vysadila, zasa to bolo horsie, ale nie uz take zle, no a po porode trocha lepsie ale zasa beriem tabletky takze nemam problemy.. ale uplne ta chapem, mne tiez pomahalo nieco teple na brucho a zabalit sa do deky a schulit sa do klbka, potom som vacsinou zaspala a trocha to preslo.. najhorsie bolo kym sa mrcha spustila, potom uz to bolo vzdy dobre,,, aspon zvladnes lepsie porod, pre mna bol porod uplna malina, lebo tie bolesti pri porode neboli tusim nic oproti mrche

evelin325
9. nov 2012

@daisydee ahoj, moja kamoška s týmto bojuje tiež už dlhé roky /okrem tých krvavých hnačiek/, tiež je úplne vyradená, dala som jej vyskúšať homeopatiká, ktoré si ja dávam od bolesti hlavy, používajú sa aj na takéto problémy s ms, no nevie si ich vynachváliť, veľmi jej pomáhajú 🙂

daisydee
autor
9. nov 2012

@evelin325 a vies mi prosim ta napisat ako sa volaju a kde sa daju zohnat?

daisydee
autor
9. nov 2012

Inak som zabudla este spomenut,ze mam maly myom na maternici.Myslite,ze by to mohlo byt aj z toho?

sckatka
9. nov 2012

Ja mám tiež myóm, všade čítam, že môže spôsobovať veľmi silnú menštruáciu, takže je možné, že aj tie bolesti majú s ním niečo spoločné.

baboadel
10. nov 2012

Mala som myóm tak o veľ- 9x6 cm a tlačil mi na zadnú časť chrbtice ale bolesti boli stále nielen počas a pred menzes a o krvácaní počas menštruácie ani nehovorím lialo to ako z vodovdu. Potom mi ho operačne odstránili a teraz aj po vacerých rokoch mám od takých bolestí pokoj a menštruácia je slabučka. Ešte raz k gynekolog. a poriadne vyšetriť ja som dlho otáľala a ešte som si privodila aj anémiu.

dominicka123
11. nov 2013

Ahojte, prosím Vás, vždy som mala problém s menštruáciou, tým myslím to, že som mala vždy veľké bolesti a bola silná, ale teraz mám cyklus tak 40 aj viac dní a posledný rok mám neskutočné bolesti pred menštruáciou a keď ju už konečne dostanem trvá tak deň a to je všetko. Neviete mi prosím Vás poradiť, čo s tým ? Vďaka

lucinkaboz
12. jan 2014

10 rokov som sa trápila aj ja,ked som pochudla,ale to nebol dovod.Dovodom je zablokovaná,ochabnutá ,stuhnutá driekova a bedrova chrbtica....zacala som nahrievať,cvičit a masirovať driek...po tychto rokoch som si nebrala volno z práce,dokazala som odpracovať a vydrzat,bez bolesti,jeden ibalgin.
kazdy den nahrievanie , na chrbtici som si zozadu našla stvrdnuté hrce a miesta ktoré si sama masirujem .....nahrievanie pomocou termoforu a poriadne horucim.....kazdy večer,aspon 10 dni pred menzesom,natahovanie svalov,cvičenie....chce to pravidelnost,lebo ak nie je chyti ma stav,kedy pride sanitka a pichnu infuzku....mala som aj endometrioznu cystu,ale tym to nie je,najhorsie je stuhnutost tie svaly tam nevedia pracovať,prekrvit sa...niekedy moze byt aj nesprávna antikoncepcia....ale bylinky ti nepomozu, na stuhnute svalstvo nikdy....

ketrinka112
9. júl 2014

@daisydee informuj gynekologa o bolestiach.. Mozes mat zavazny problem ako endometriozu pripadne nieco ine.. Byt tebou uz to riesim davno..

daisydee
autor
9. júl 2014

@ketrinka112 mila ketrinka, to som riesila v roku 2012 takze pred 2 rokmi... Situacia je uz davno ina.nevhapem vycitku v poslednej vete, radsej si si mala pozriet datum a potom komentovat.

katarina19970
13. júl 2023

@daisydee ahoj ako si prosím dopadla? Ako sa ti podarilo problém vyriešiť?

daisydee
autor
13. júl 2023

@katarina19970 ahoj
Beriem HAK bez prestavky a mam pokoj…

katarina19970
13. júl 2023

@daisydee tak super že to pomohlo a nebolo to nič vážne ☺️

daisydee
autor
13. júl 2023

@katarina19970 ono to vazne je, ja mam endometriozu 4.stupna, 2 laparoskopie za sebou,zrasty, myomy atd atd….. ale uz mam dieta a tym ze beriem HAK nonstop, tak uz tuto chorobu az tak neriesim….
Prijala som tu chorobu taka aka je…..

katarina19970
19. júl 2023

@daisydee ahaa tak to mi je ľúto..ale aspoň že sa to dá aspoň ako tak zvládnuť...prajem veľa zdravia