icon

Silne zápalové akné

nikol117nika
3. nov 2025

Ahojte. Chcela som sa poradiť s niekým kto mal takéto silne akné ako to riešil čo mu pomohlo. Akne mi kožný v Bojniciach vyliečil a po roku a pól to prišlo znova a 2x horšie. Už neviem ako ďalej postupovať, som z toho unavená. Antibiotiká mi kožný nasadil ale absolútne nezabrali. Pojdem tam znovu určite ale mám ďaleko termín, uz neviem z čoho to môže byt.
Bola som aj u alergologicky povedala mi že mám intoleranciu na HIT ale z ničoho mi nieje zle a ani tie vyrážky mi neustupuju, nepijem mlieko, nejem sladké.. bola som u gynekológa ten mi navrhol len antikoncepciu ktorú absolútne nechcem brat pretože som ju pár rokov dozadu brala ale len par mesiacov a odvtedy to začalo keď som ju vysadila. Gynekológ mi hormonálny profil nespravil pretože vraj to tam nezistí presnú príčinu alebo nieco také. Chodím kozmetické ta mi robí Algu kde mi to aspoň trošku upokojila ale o pár dni nové vyrážky.. o plet sa starám poctivo tak už neviem. Môžu mi chýbať vitaminy ? Alebo aké máte prosím vás skúsenosti čo vám pomohlo lebo ja už som zúfalá.
O mesiac dva idem na zdravotnú prehliadku kvôli práci a bojím sa že mi to skomplikuje takéto akne. Ďakujem vopred za každú jednu radu 😔

Silne zápalové aknéSilne zápalové akné
den666
3. nov 2025

Ahoj. To ma mrzí. Ja s akne bojujem celý život a to mám 30. Pred pár rokmi som už s plačom nabehla ku kožnej, kde mi dala silne antibiotika, ktoré perfektne zabrali. Rok som mala úplne pokoj a potom sa to pomaly vrátilo ale možno v 10 % forme z toho čo som mala. Toto je určite na kožného, mala by si ho zmeniť a takisto gynekológa. Samozrejme že nezistí presnú príčinu ale ved uvidí či nemáš nejakého hormónu nadbytok nie? Pri prehliadke ti predsa hormonálny profil urobiť musí. Držím ti palce, viem aký to je pocit

anonym_75c3d1
3. nov 2025

Mavala som podobne. Mne pomohla azijska kozmetika a u mna to bolo sposobene aj tym, ze som pouzivala agresivne umyvacie gely na tvar-chcela som plet "ocistit" a tym som to este zhorsovala, plus som nepouzivala krem, takze plet bola uplne vysusena a zblaznena. Drzim palce. Viem, ake je to neprijemne.

lizatko1009
3. nov 2025

skus ak mas moznost kupit od niekoho tretinoin

lenka_da
3. nov 2025

A neuvazovali ste s koznym lekarom nad isotretoninom?

nikol117nika
autor
3. nov 2025
@lenka_da

A neuvazovali ste s koznym lekarom nad isotretoninom?

@lenka_da mne práveže kožný predpísal epiduo, summamed a vodičku na akne. Ale to bolo všetko viac nezisťoval, ani stery nerobil. Alergológ mi do zdravotnej karty napísal že mám predpísané lieky a keď som tam volala na výsledky nič mi nepovedal, ani recept mi žiadny neprišiel na kartu že by som si mala vybrať lieky tak ja už neviem.

den666
3. nov 2025

Ja som mala antibiotika Deoxymykoin. Zabrali perfektne, nič mi z nich nebolo. Vodičky na akne som mala milión, nikdy nič nezabralo.

nikol117nika
autor
4. nov 2025
@den666

Ja som mala antibiotika Deoxymykoin. Zabrali perfektne, nič mi z nich nebolo. Vodičky na akne som mala milión, nikdy nič nezabralo.

@den666 akurát mi predpísal alergológ doxyhexal a fixit, a nejakú masticku triamcinolon uvidíme či to zaberie čo to je..

den666
4. nov 2025
@nikol117nika

@den666 akurát mi predpísal alergológ doxyhexal a fixit, a nejakú masticku triamcinolon uvidíme či to zaberie čo to je..

@nikol117nika držím palce, ale určite by som si dala skontrolovat aj hormóny. 🙂

vikkia
6. nov 2025

@nikol117nika tak takymto niecim som si presla aj ja a presne viem, co prezivas. Chcem ti preto pomoct a poradit ti levandulovu vodu (InaEssentials), mne velmi tato vodicka pomohla. Vyskusaj.

dian212
14. nov 2025
@vikkia

@nikol117nika tak takymto niecim som si presla aj ja a presne viem, co prezivas. Chcem ti preto pomoct a poradit ti levandulovu vodu (InaEssentials), mne velmi tato vodicka pomohla. Vyskusaj.

@vikkia ahoj, túto kozmetiku aj ja používam a môžem potvrdiť tvoje slová, že je veľmi dobrá a účinná🙂 Teraz dokonca majú zľavy black friday, asi si postrehla, ja som akurát včera objednávala, aby som mala do zásoby🙂

elenkaba
14. nov 2025

@nikol117nika je potrebne cez gastroenterologa/alergologa vyriesit vsetky alergie, celiakiu, hit a pod, ak sa nieco zisti tak dosledna dieta. Nejest sladke, korenene, pikantne veci. Velmi pomoze isotretinoin a/alebo antikoncepcia. Mne antikoncepcia vyrazne pomohla s akne. A potom pravidelne cistenie pleti u kozmeticky kazdy mesiac, mne to velmi pomohlo. A domaca hygiena pleti to je samozrejme, kozmeticka ti odporuci vhodne pripravky.

lizzygrant
Odpoveď bola odstránená