Skúsenosti a otázky o ozónovej terapii chrbtice
Dobrý deň. Prosím Vás ma niekto skúsenosť o ozonoterapia?
Ako ste to zvládali? Bolo to bolestivé ? Oplatí sa to? Pomôže Vám to .
Ďakujem za informácie
@zdenkak87 môžem sa pýtať ten pich bol bolestivý ? A to ti nedali inekciu proti bolesti ?
@teasmolkova01 to zavedenie ihly bolo bolestive ale to tlacenie ozonu viac. Trvalo to par sekund ale mala som pocit ze to je vecnost. A samozrejme bez pohybu celu dobu. Kazdy krok skontrolovat na ct. No pre mna zla skusenost teda kedze mi to nepomohlo ale urcite je plno ludi ktorym ano.
@teasmolkova01 svokra na tom bola..tiež vravela ze to dosť bolelo a to ona vydrží fakt veľa. Nepomohlo jej to..na krátky čas sa jej uľavilo ale nie uplne a problemy sa zase rýchlo vrátili.
@teasmolkova01 najlepši efekt má, ked aplikujú s ozonom aj kortikoidy a lokálne anestetika) dá sa to podať jedným vpichom), ale nedávajú to tak všade. Každopádne niekomu to pomôže na 2 dní, niekomu na dlhé mesiace, to je také nepredvídateľné.... Inekcia od bolesti je úplne zbytočná, lebo ten vpich injekcie by bolel rovnako, ako boli ten jeden vpich aplikovanej látky (ozónu, kortikoidov).
Mňa kríze neboleli ale bolesť mi vystrelovala do nohy, 1x mi to vydržalo 4mes, po druhom raze viac ako 2roky. Teraz ma začali bolieť kríže tak som šla znova. Moc nemohlo, tak sa chystam znova. Pichnutue až tak nebolelo, horší bol ten tlak potom, ale bola to chvíľa,dalo sa to vydržať
@teasmolkova01 ja som v ramci rehabilitacie mala moznost doplatit si injekcie, tak som skusila. Prvy krat som to hned aj olutovala ako ma tie vpichy na chrbte hrozne boleli. Ale potom uz menej. Mala som 5x a aj ked to bolelo, mne to evidentne pomohlo...tak na pol roka, lebo uz ma zase boli chrbat ako predtym 🤷♀️
Ja by som sa Vám chcela poďakovať všetkým za odpovede.
Ja som sa dnes lekárky pýtala či podávajú inekciu proti bolesti. A ona my odpovedala že je to normálna inekcia . Prečo by ma malo niečo bolesť .
Prosím Vás kde to presne pichajú ? Lebo normálne rozmýšľam keď píšete že Vás bolelo či vlastne mám ist
@teasmolkova01 určite to nieje bolesť, kt.sa nedá vydržať...nieje to príjemné ale ak ti to má pomôcť, tak to stojí zato...
@teasmolkova01 ahoj ak je téma ešte aktuálna, tak práve som bola na tom. Po prečítaní príspevkov tu som sa toho bála ale tá ihla sa dala zniesť je to vždy menšia bolesť ako trápenie v bolestiach od Vianoc v mojom prípade. V čom sa nemýlia je ten ozónový tlak ale aj to netrvalo dlho. Mne dali všetky tri ozón kortikoidy a anestetika. Trochu som prekvapená lebo noha mala odtŕpnuť do 4hodín robili to ráno o 8:00 je skoro noc a ešte trpnutie je v panve v slabinách (hádam ráno bude lepšie) určite treba s doprovodom ísť lebo neodšoféruješ s tou nohou. Bolesti neprišli dúfam že neprídu (stále naivne a pozitívne verím) mám kľudový režim ale najviac sa teším na cvičenia a dať sa dokopy aby sa to už viac nezopakovalo lebo to paralizovanie a obmedzovanie v pohybe už nikdy viac
@gabika.svet ahoj.. prosim ta ako si nakoni3c dopadla?
@wojtovic ahoj už je to práve rok čo som po operácii platniciek a miechy pretože ten ozon keď mi všetko odtŕplo mi vraj podľa Dr. rozšľahal rozdrvil dve platničky a ja som ostala na vozíku a keďže v súkromných nemocniciach človek nemá nárok na magnetickú až po 6m tak som sa po známostiach dostala do štátnej kde mi urobili hneď magnetickú a hneď po nej operácia vďaka bohu známostiach a Dr asi by som po ozone ostala na tom vozíku a asi ako som písala hore vyššie že ihla nieje tak nepríjemná ako ten tlak kde som mala ozaj pocit že mi vo vnútri rozšľahal všetko len keď je človek stŕpnutý nič necíti. Ja osobne nikdy viac skúsenosť ktorá ma skoro odrovnala od normálneho produktívneho života a vďaka iným Dr som tu a plná optimizmu vždy som chcela cvičiť pre postavu, dnes či chcem či nie musím pre zdravie.
Ahojky, moja skúsenosť, bola som na ozonoterapii pred dvoma mesiacmi, platnička mi tlačí na sedacie nervy a mám bolesti a kŕče v nohách, pichli mi dve injekcie do driekovej chrbtice napravo a naľavo, potom do CT, jednu stranu upravili lebo zle pichli, vpichy vôbec neboli, úplná klasika ako keď vám berú krv, keď aplikovali ozon a ostatné látky bol to nepríjemný tlak, ale nebolo to také strašné, čakala som že to bude strašne bolieť ale na moje prekvapenie úplne super, po injekciách som s CT vyskočila ako srnka 🤣 lebo ma zrazu nič nebolelo, teraz po dvoch mesiacoch sa začína bolesť nôh vracať, ale chrbát ma už tak nebolí, ak bude treba pôjdem opäť, nebojte sa nie je to nič strašné, myslím že viac to bolí keď sa človek dopredu vystresuje, moja rada že oplatí sa vyskúšať... držím všetkým palce aby vám to pomohlo...
@wojtovic ahoj už je to práve rok čo som po operácii platniciek a miechy pretože ten ozon keď mi všetko odtŕplo mi vraj podľa Dr. rozšľahal rozdrvil dve platničky a ja som ostala na vozíku a keďže v súkromných nemocniciach človek nemá nárok na magnetickú až po 6m tak som sa po známostiach dostala do štátnej kde mi urobili hneď magnetickú a hneď po nej operácia vďaka bohu známostiach a Dr asi by som po ozone ostala na tom vozíku a asi ako som písala hore vyššie že ihla nieje tak nepríjemná ako ten tlak kde som mala ozaj pocit že mi vo vnútri rozšľahal všetko len keď je človek stŕpnutý nič necíti. Ja osobne nikdy viac skúsenosť ktorá ma skoro odrovnala od normálneho produktívneho života a vďaka iným Dr som tu a plná optimizmu vždy som chcela cvičiť pre postavu, dnes či chcem či nie musím pre zdravie.
@gabika.svet ahoj, mohla by som sa opýtať kde ti bol podávaný ozón, V ktorej klinike?
@gabika.svet ahoj, mohla by som sa opýtať kde ti bol podávaný ozón, V ktorej klinike?
@zdenush_521 ahoj v Žiari nad Hronom lebo zo všetkých mali najskorší termín
@zdenush_521 ahoj v Žiari nad Hronom lebo zo všetkých mali najskorší termín
@gabika.svet ahoj, Žilina KKmed, zobrali ma za týždeň
Mňa kríze neboleli ale bolesť mi vystrelovala do nohy, 1x mi to vydržalo 4mes, po druhom raze viac ako 2roky. Teraz ma začali bolieť kríže tak som šla znova. Moc nemohlo, tak sa chystam znova. Pichnutue až tak nebolelo, horší bol ten tlak potom, ale bola to chvíľa,dalo sa to vydržať
@kovackaadka dobrý deň, môžem sa opýtať prosím, ako dlho ste cítili tlak po aplikácii? Ďakujem za odpoveď 😊

@teasmolkova01 bolo to dost bolestive pre mna a nepomohlo vobec. Neurologicka povedala ze mozno treba skusit opakovane, viac som uz ale nesla (zatial).