Skúsenosti a príprava po operácii driekovej oblasti
Zdravím, chcela by som poprosiť o vaše skúsenosti po operácii driekovej oblasti. Ako ste sa zotavovali?Na čo sa mám pripraviť....aké pomôcky si mám zaobstarať?ďakujem vopred
@ada7777777777 operácia platniciek? Väčšina po opeacii už na 2. deň stojí na nohách a krava aspoň po izbe
jedinu pomocku ktora sa mi fakt hodila bola zvysenie postele tak aby som sa nemusela predklanat pri lahnuti a vstani. najvacsia vyhra. zotavenie bolo super. hned na druhy den som bola bez bolesti a behala som po oddeleni
@pribinak a po operácii ste ok
@ada7777777777 ja nie, moja kamoska a kolegyňa. Veľmi si pochvaľujú. Pres operáciou mali obrovské bolesti, nevládali chodiť a hýbať sa
@pribinak ďakujem....no obávam sa ako budem po operácii fungovať
@ada7777777777 prečo?
@ada7777777777 par týždňov postupne som zacala sediet. najhoršie asi boli prve 2 -3 tyzdne. to som sa šetrila, aby sa mi nevratila bolesť ale po 2 týždňoch nič robenia uz sim aj varila upratovala ci prala pomaličky. ono to nie je brusna operacia takže bolesti nemas ziadne ken budes stiahnuta pasom.
@ada7777777777 je to operácia platničiek? Tam je dlhšia pn, ja som mala niečo iné, ja som bola pn len 4 mesiace. Ale v pohode som fungovala, bola som sama doma, všetko som zvládla, nastavec na wc mi predpísali pri odchode z nemocnice, s tým sedením si ani nepamätám, ale tak dalo sa fungovať aj pár týždňom bez sedenia. Ja som akože sedela tak, že som pokrčeným kolenom sa opierala o stoličku a stála som. Jedla som tak, že som mala tanier na parapete a tak som jedla. Hlavne sa nezohýbať, keď som potrebovala niečo zdvihnúť zo zeme, tak som to dvíhala prstami na nohách. Človek sa naučí fungovať v takomto obmedzenom režime.
@kacena4 ďakujem krásne
@0silvia0 ďakujem no a zohnut ste sa kedy vedeli
@ada7777777777 to si fakt nepamatam. Dlho som fungovala tak, ze som pokrcila v kolenach nohy a tak dvihala veci. Vseobecne sa predklon velmi neodporuca, je vhodnejsie si nacvicit setrne mechanizy fungovania.
@0silvia0 ďakujem

@ada7777777777 vsetko ti povedia na neurochirurgii.