Skúsenosti a rady na odstránenie lipómov
Ahojte , prosím o radu a hlavne skúsenosti 🙏🏻Mám veľa lipómov po tele , hlavne nohy , ruky ,brucho a chrbát .Uz som zúfalá a neviem čo robiť .Nepomaha upravená strava , cvičiť atd…Chirurg by mi to len rezal , ale ved to už neni normálne ,stále sa mi to tvorí a jedinú odpoved čo dostávam no to ma veľa ľudí …Nemáte skúsenosť či pomáhajú krémy na odstránenie lipomov , alebo je vôbec niečo okrem chirurga čo pomáha ? Dakujem za každú skúsenosť a radu .
Môj muž má všade lipómy a aj rýchlo rastú. Chirurg to nechce ani rezat že načo keď sa spraví ďalší 🙈. Nič nepomáha ževrja genetika. Ale podľa mňa treba prečistiť lymfu aby bola priepustnejšia.
Aj ja to mam, po celom tele, najhorsie su nohy a ruky, v lete sa celkom hanbim za to. Keby to mali rezat tak som komplet dorezana. Nic na to neexistuje ale pocula som o lymfe tiez. Niektore aj bolia, ine nie. Rastu rychlo a uz nekontrolovatelne.
Och ja som taká rada že som natrafila na túto tému. Tiež ma dosť trápia lipomy. Ja ich mám hlavne na stehnách. Mám pocit že ich je každý deň viac a viac 🙈 neviem či sa tak veľmi pozorujem ..... No mňa niektoré aj bolia takže ak sa budú dať tak tie ktoré mi robia problémy si dám odstrániť. Aj vás bolia ?
@kukulienkalenka nie...mňa nebolia a tiež ich mám v stehnach
@adulka07 ja som s tým bola už 2x na sono tak to mám potvrdené že sú to teda lipomy ale stále sa robia nové a nové 🙈 a to ma znepokojuje
@kukulienkalenka ja som bola iba u chirurga...ten iba prehmatal a povedal aby som im dala pokoj,že to je tukové a potvrdil to aj cievny lekár keď mi operoval kŕčové žily
@kukulienkalenka ahoj natrafila som na túto tému a keďže mám momentálne rovnaký problém , chcem sa opýtať či Ti niečo pomohlo a zastavil sa rast lipomov alebo sa na niečo prišlo? Momentálne mi rastu lipomy všade dr síce robila testy ale na nič sa neprišlo . Niektoré bolia ale vraj preto že tlačia na nerv a ono to potom prestane bolieť , len ma to trápi lebondo decembra mi nič nebolo a v decembri keď som bola chorá sa akoby niečo naštartovalo a začalo sa to robiť . Ďakujem
@adulka07 ahoj môžem sa opýtať prišli Ti na niečo prečo sa ti robia tie lipomy? Momentálne mám rovnaký problém a dr zatiaľ na nič neprišla . Tak či ti niečo pomohlo zastaviť to alebo to prestalo samé ? Ďakujem
@geografka17 nie...chirurg to veľmi neriešil ...aj keď prvý krát povedal ,že mi jednu zo stehna vyberie a odošle ...ale nakoniec mi vybral iba pár znamienok a povedal ,že lipomy pokiaľ veľmi nerastú a nerobia problém tak im mám dať pokoj
@adulka07 a aj sa ti robia nové ? Alebo to prestalo časom ?
@geografka17 tak nové som zatiaľ nenašla...a ani tie staré nejako nerastú...viem si ich nahmatat na stehnách a jedno na chrbte...
Mne sa robia stále nové , nohy , ruky a brucho .Strasne sa za to hanbím , ale neviem už čo robit
@monikaaaaaa4 aj si to dako riešila s dr ? Zisťovali že prečo ?
Dievcata nechala som to tak . Chirurg mi povedal že tie najväčšie môžeme povyberať ale je ich veľa tak som to zatiaľ nechala tak . Bolo mi povedané že to ma súvis s tým že je to v rodine takže z veľkej časti je to dedične ale môže byt aj porucha rozkrádania tukov . Ja som si odsledovala že keď jem veľa sladkého tak sa mi začnú ukazovať ďalšie .
@geografka17 idem tento týždeň na nejaké špeciálne testy ..Dám vedieť
@monikaaaaaa4 prišli teda na niečo ?
@geografka17 nie na nič 🙁
Ahojte chcem sa opýtať čo sa týka tých lipomov na internete som čítala že ak to niekto má v tele dlho môže to prejsť do nádoru povedal vám lekár že či sa to môže stať ?
Ahojte chcem sa opýtať čo sa týka tých lipomov na internete som čítala že ak to niekto má v tele dlho môže to prejsť do nádoru povedal vám lekár že či sa to môže stať ?
@natalia7777 nie
@natalia7777 nie
@damia22 aha no lebo ja nieco nasla na internete a pytala som sa a povedali že nestava sa to no ....
Ahojte,ja mám tiež lipom, mal som jeden,dal som si odstrániť,potom sa zrazu objavili ďalšie dva,ok...dal so odstrániť ďalší po xy mesiaci teda ten väčší a potom sa objavili ďalšie štyri. Tak už som to nechal tak ,tak ich mám na tele asi 6-7.. malé sa mi podarilo odstrániť ricinovým olejom, tie veľké žiaľ nie,ale udržujem ich nezvacsene. Keď som hľadal na nete skúsenosti,tak nejaký týpek pil extra virgin panensky olivový olej,2pol lyžice denne a zastavil tvorbe nových.....tak idem skúsiť aj ja...Ja to v rodine nemám,neviem ako sa tento darček vianočných gul dostal ku mne...ale určite odporúčam nepodporovat ich cukrom....treba vyradiť...lebo tiež som si všimol,že keď sa prezieral sladkosťami,tak sa zväčšujú...
Ahojte,ja mám tiež lipom, mal som jeden,dal som si odstrániť,potom sa zrazu objavili ďalšie dva,ok...dal so odstrániť ďalší po xy mesiaci teda ten väčší a potom sa objavili ďalšie štyri. Tak už som to nechal tak ,tak ich mám na tele asi 6-7.. malé sa mi podarilo odstrániť ricinovým olejom, tie veľké žiaľ nie,ale udržujem ich nezvacsene. Keď som hľadal na nete skúsenosti,tak nejaký týpek pil extra virgin panensky olivový olej,2pol lyžice denne a zastavil tvorbe nových.....tak idem skúsiť aj ja...Ja to v rodine nemám,neviem ako sa tento darček vianočných gul dostal ku mne...ale určite odporúčam nepodporovat ich cukrom....treba vyradiť...lebo tiež som si všimol,že keď sa prezieral sladkosťami,tak sa zväčšujú...
@jusufko ďakujem za radu...tiež ich mám pár po tele
Ja ich mám tiež veľa, hlavne na rukách. Nič nepomáha...

Na Lipom ti nic ine ako vyrezat nepomoze , aj ked schudnes drasticky , z lipomu neubudne - je to tkanivo ktore nieje moc zapojene do tvojich procesov