Skúsenosti a rady pre alergikov pri CT vyšetrení
Ahojte, som strachopud, takže adekvátne k tomu bude vyzerať aj tento príspevok.
Čaká ma CT s kontrastom, bez kontrastu to vraj nemá význam. Som silný alergik. Mám premedikáciu, 2 prednisony + dithiaden večer o 19.00, to isté v noci o jednej a 2 ditiadeny 3h pred vyšetrením.
A aj napriek tomu sa bojím kontrastu.
Už som ho mala asi pred rokom a pol. Priamo keď mi ho pichli mi prišlo fyzicky zle, a nemohla som sa nadýchnuť. To si myslím, že však bolo zo strachu. Dva dni potom mi horela tvár a bola som červená celá. Skončila som na urgente, kde mi ešte pichali hydrocortison.
Bojím sa toho, že zareagujem buď priamo tam, alebo neskôr doma. Bývam sama, čiže ak sa mi niečo stane, tak mi nikto nepomôže.
Mojej mame tak kontrast spôsobil zlyhávanie obličiek, skončila v nemocnici.
Aké máte skúsenosti s kontrastom vy? Ako silní alergici?
Ahoj poprosim ako si dopadol ja nie som alergicka alepred 2 rokmi diagnoz. silna histaminička reagujem na lieky , atb s vcesko mozne jedlo , vone .,aj mna caka vysetrenie ct s kontrastom ale ja sa strasne bojim.
ak si na prednisone neboj ja bude dobre. drzim palceky
@kacena4 no z prednisonu mam alergicku reakciu a kontrast nebol
@kacena4 no z prednisonu mam alergicku reakciu a kontrast nebol
Poprosim a mal ste reakciu na kontrast latku ? Ako ste to zvladol ? Lebo mna caka ct ale bojim sa aj tej silnej predmedikacie ( ditiaten , prednison myslim ze pichnu aj hydrokortisan?)
Dik za info
@anonym_autor
Poprosim a mal ste reakciu na kontrast latku ? Ako ste to zvladol ? Lebo mna caka ct ale bojim sa aj tej silnej predmedikacie ( ditiaten , prednison myslim ze pichnu aj hydrokortisan?)
Dik za info
@anonym_autor
@tanika ja som dostala reakciu na prednison.

ak si na prednisone neboj ja bude dobre. drzim palceky