Skúsenosti a rady pri liečbe nádoru na pankrease
Ahojte, prosim, potrebovala by som skusenosti vas, ci vasich bajblizsich, ohladom liecby nadoru na pankrease. Co pomohlo, radioterapia, chemoterapia, biologicka liecba, kombinacia? Ake liecivo, v akej intenzite? Enzymy, doplnky? Kde ste konzultovali? Cyberknife na Boroch, Praha, Brno.. Nejaky druhy nazor? Cokolvek vam napadne a bolo ucinne 🙏 ps: ja na zazraky verim, aj na silu pacientky, preto prosim naozaj iba to, co myslite, ze pomohlo a stoji za to vyskusat 🙏
Jasne mozes napisat spravu, ale mozem napisat aj tu a neviem uolne, ci je to vhodne pisat. nam pomohlo vsetko. Nieco na dni, nieco na hodiny. Otec bol velky bylinkar, slo iba o placebo, ale cokolvek mu pomohlo. Vydrzal viac ako rok, neprejem nikomu …
@balerina2025 nemusis nic lutovat, my sme robili naozaj vsetko, aby sme nic nelutovali. Zaplatili tisice za kadejake drinky, stacilo ked otec povedal, ze mal lepsiu noc. Naozaj sme vydrzali viac ako rok. Nemusime nic lutovat a napriek vsetkemu, nas ten rok spojil, malokto dostane taku prilezitost sa rozlucit, zblizit. Ale my sme si to mohli dovolit a mali sme aj casove pristriedky.
Spatne ? Neprakem nikomu tak e trapenie a radsej tie tri mesiace. To co bol na konci ma desi dodnes …
@tanicka907 my sme nestihli nic, ani sa rozlucit, lekari nas ani nezavolali ze zomiera :((((
@balerina2025 predpokladam ze ho isli operovat laparoskopicky? V Martine je jeden taky masiar v mokasinkach …
@tanicka907 vobec, nic nekonali , bolo neskoro. cakalo sa na chemo,ale pecen to uz nedala :( tak ho nechali na morfine
Neviem poradit, bohuzial. Mozno len ked mas tolko nacitane a nakonzultovane, zvolit liecbu a skusit sa tam dostat zakonom Kevina Bacona. Ten hovori, ze s kymkolvek na svete sa dokazes spojit maximalne cez 6 ludi po sietach, medzi kamaratmi. Pretoze kazdy pozna niekoho, kto pozna niekoho, kto pozna niekoho…. Napriklad aj v tom Brne, kde vas nechcu prijat. Takze spravne robis, ze zistujes. Skus rozhodit siete medzi znamymi. Ak napriklad niekto z nich sa vie dostat k uznavanemu odbornikovi a ten bude ochotny napisat email… Takto to funguje, je to hnusne, ale je to tak. Chyba nam na slovensku narodne onkologicke centrum ako sol
@yasina vidíš, ja mám suseda, ktorý to prežil a má momentálne 2 zdravé deti 🙃. Tvoj komentár naozaj nie je vhodný. To je ako hovoriť tehotnej o pôrode mŕtvych detí 🤦♀️
Záleží od štádia .Ale nádej je vždy .Nečítala domčeku diskusiu ?Má aj MTS?Vek ?
Chcem sa opýtat- tych , co tu pisu o zanedbani diagnostiky pri tomto type, ze ako sa to da? CT asi nemôzu robit kazdy pol rok ( pankreas je rychly) je to nezdrave, preto, ze chcete preventivne vediet, bez priznakov ako je na tom pankreas, či? To nie je, ze test ma okultne krvacanie, ci kolonoskopia. A ked sa pri rakovine objavia uz telesne symptomy, uz byva casto v pokrocilom stadiu. Pankreas je skutocne zakerny.😢 Ak ma niekto info ako sa to da realne urobit, mozno info aku moznost maju ludia zahranici- pri vcasnej diagnostike pankreasu- budem vdacny za info.
Autorka vela sily prajem.
@hellwant vela rakovin vznika chronickym zapalmi napriklad.ktore nie su dobre ci spravne liecene... vela x je vina aj na strane pacienta, ze nechodi k lekarom ci neberie lieky, alebo proste hadze problemy za hlavu. a pride uz neskoro ci zle opise svoj problem..
chapem ze sa CT neda robit kazdemu a kazdy tyzden, na druhu stranu, uz som sa stretla s tym, ze pri traviacich problemoch mi lekarka ledva zobrala krv ci poslala na sono, akoby to hradila zo svojho. a aj na to sono ci CT sa caka par mesiacov ...a velmi zauzivana vec, ved to mate od chrbtice, ved to mate z nadvahy...bavila som sa s onkologmi, kazdy len prizvukuje, ze pankreas treba vcas zachytit a to je to najhlavnejsie. vela pripadov, na to dosli nahodne. ked som sa pytala na tie onkomarkery z krvi , to tiez nie je uplne dobry ukazovatel. robia sa geneticke analyzvy an tumor supresivne geny, resp ci tam nie je mutacia.
nic ine ako sono,PET endoskopia ci ako sa to vola, histologia, MRI ci CT a ta geneticka analyza, nic ine som zatial necitala.jaj a beru sa este pankreaticke enzymy napriklad. takze odber krvi a teda tie onkomarkery...
@hellwant este ma napada jedna, vec. vela ludi ma problemy kvoli neliecenej cukrovke. takze aj preto je moznost chronickeho zapalu ,...a cukrovka zacina byt celosvetovy problem,co je este horsie, narasta pripad cukrovky u deti a mladych ludi
V skupine na fb diabetici ich rodina, kamarati priatelia je jedna pani, ktorej vzali pankreas skrz rakovinu a zije par rokov a myslim, ze tam moze byt viac takych, lebo ak vam odoberu pankereas stavate sa diabetikom musite pichat inzulin.drzim palce!
@zuzanaa239 ano a ludia beru pankreaticke enzymy v tabletkovej forme.
@balerina2025 ak odstrania cely pankreas ina moznost nie je len pichat, stavaju sa diabetici 1typu.
@zuzanaa239 toto je uzasny tip, dakujem krasne, idem pohladat 🙏💪
@zuzanaa239 viem ved pankreas produkuje inzulina inulin
@autorka
Aj česka skupina je dam vam nazov Diabetes melittus 1.typu pre ČR a SR, su tam take pripady tak skuste stastie!
fenixove kvapky... nemam skusenost , ani tomu nejak neverim, ale topiaci sa aj slamky chyta.
Autorka, napis mu ss, mam mozno bezvyznamnu info, ale predsa.
Koľko dali pacientovi ako dlho bojuje?
Teda, ked na zazraky veris, aj ta pacientka,je silna ,potom ,skusit sa liecit aj po duchovnej stranke, , doporucujem ,sa dopatrat,,ako vycistit ,umyt oprat,aby telo sa mohlo uzdravit v cistej dusi,,vsetky tie doterajsie komenty mali takmer lutostivu odozvu,,na tuto chorobu,.Nadej umiera posledna,,,tak ,ci mate ,nemate vieru, vsetko takmer po pozemskej stranke absolvovane, tak ako som spomenula, viera, neviera, staci jedna veta,.Drahy Pane Boze daj sa mi spoznat,,aby som uverila ,ze tuto chorobu ty ak chces,, mozes znicit,,ale ....musite dodat, ...nech sa stane .Tvoja sväta vola .Nam ludom je to nemozne, ale Bohu je vsetko mozne...Pisem to aj preto, ze fakt uz neviete kudy kam ,a naozaj tu na Sk, nase zdravotnictvo fakt zaostava aj za Cechmi.. este by ste mohli skusit,,aj Rakusko..,hoci by to bolo pravdepodobne na priamu platbu..Zelam skore uzdravenie..PS....aj keby ste veriaci neboli, ale skusit oslovit nejake modlitbove spolocenstvo o dar ducha sv.. ako na tuto chorobu
Ahoj, velmi silno drzim palce 🍀🍀🍀 a ak sa mozem spytat, ako sa na to prislo? Priznaky nejake?
@oli18 nedas verejne? Mozno pomoze aj inym... Dakujem... A ak nechces, prosim tiez do ss ♥️
@denkabemommy a liecbu mal aku?
Ja čo som poznala ľudí ktorí mali rakovinu pankreasu išlo to veľmi rýchlo…
@rika44 uz snad asi aj 8 rokov. a to obcas si dokmonca aj da pivko a nezdrave, sportoval 2 x tyzdenne..
A v ktorej časti SR si ? V akej nemocnici ste boli?

@tanicka907 prajem vela sil. ked sa zachyti skorej, nadej je vzdy ja len lutujem a stale mam pocit ze sme sa malos nazili malo tlacili na lekarov, ale ked to vsetko slo tak neskutocne rychlo, tak neskutocne rychlo :(