icon

Skúsenosti a riešenia pre somatické OCD príznaky

broncici
19. júl 2025

Ahojte, máte tu niekto skúsenosti so somatickym OCD?
Sadlo mi to najskor na zmurkanie a teraz to preslo na dychanie, je to velmi neprijemne. Neviem dychanie pustit, musim ho stale kontrolovat. Uzivam Eliceu 20mg ale zatial iba 5 den, uzivam spolu uz 5 tyzdnov, ale teraz mi az navysili davku. Co s tymito fixaciami, ako sa ich zbavit?
Nejaka rada? Nachvilu mi pomaha v noci Kventiax a cez den Neurol, ale je to chvílkove. Vdaka.0

anonym_ddadbe
19. júl 2025

Nijaka rada na to neexistuje,ja to mam tiez,dlheee roky s tym dychanim. Raz to je lepsie,raz horsie,treba sa s tym naucit zit,nevenovat tomu pozornost - viem,ze sa to lahko povie a tazko urobi - ale myslim tak,ze rob nadalej,co ta bavi,a toto vnimaj len okrajovo. Mne nepomohli ziadne AD,skusala som vsetky dostupne. Mam nacitane knihy,ale vsade sa spomina len klasicke OCD,toto somaticke je velmi raritne.

broncici
autor
19. júl 2025
@anonym_ddadbe

Nijaka rada na to neexistuje,ja to mam tiez,dlheee roky s tym dychanim. Raz to je lepsie,raz horsie,treba sa s tym naucit zit,nevenovat tomu pozornost - viem,ze sa to lahko povie a tazko urobi - ale myslim tak,ze rob nadalej,co ta bavi,a toto vnimaj len okrajovo. Mne nepomohli ziadne AD,skusala som vsetky dostupne. Mam nacitane knihy,ale vsade sa spomina len klasicke OCD,toto somaticke je velmi raritne.

@anonym_ddadbe ty mas tiez toto somaticke?
a nepomaha na to Elicea?
na tej 20mg?

broncici
autor
19. júl 2025
@anonym_ddadbe

@anonym_ddadbe a chvilu to mas tak a chvilu tak?

broncici
autor
19. júl 2025
@broncici

@broncici ano mavala som to tak kedysi
ale teraz mam zhorseny stav
ale predtym som to mavala ze to obcas pustilo
teraz mi to zacalo vcera

broncici
autor
19. júl 2025
@broncici

@broncici a nejake anxiolitika na to?

evkamotka
19. júl 2025

Toto neodstranis len liekmi, tie su len barlicka na ciastocne prilepsenie. KBT terapiu si nájdi a pracuj na sebe podla nej

broncici
autor
21. júl 2025
@evkamotka

Toto neodstranis len liekmi, tie su len barlicka na ciastocne prilepsenie. KBT terapiu si nájdi a pracuj na sebe podla nej

@evkamotka ano len ja som vo faze ze nastavuju lieky - 20mg escitalopramu, len cakam lebo len tyzden uzivam a to by malo stlmovat pripadne my k tomu psychiatricka prida nieco silnejsie, co by to malo stisit.
KBT mam len najskor lieky musia stisit tu velku uzkost

broncici
autor
21. júl 2025
@evkamotka

@evkamotka ty to mas tiez?

broncici
autor
21. júl 2025
@anonym_ddadbe

@anonym_ddadbe ani ti to neprilepsilo?

evkamotka
22. júl 2025
@broncici

@evkamotka ty to mas tiez?

broncici
autor
22. júl 2025
@evkamotka

@evkamotka mam to aj na zmurkanie

anonym_ddadbe
22. júl 2025
@broncici

@anonym_ddadbe ty mas tiez toto somaticke?
a nepomaha na to Elicea?
na tej 20mg?

@broncici Nie,escitalopram uzivam,ale drzi ma len tak v pohode,ale ocd si ide svoje aj tak.

broncici
autor
22. júl 2025
@anonym_ddadbe

@broncici Nie,escitalopram uzivam,ale drzi ma len tak v pohode,ale ocd si ide svoje aj tak.

@anonym_ddadbe to co znamena?

broncici
autor
22. júl 2025
@anonym_ddadbe

@anonym_ddadbe ale ako fungujes, chodis do prace. Ze zlepsilo sa ti to po escitaliprame

broncici
autor
6. aug 2025
@anonym_ddadbe

@anonym_ddadbe preto mi ho vymenili za seroxat
nepomohol mi tak cakam ze co toto
som na Seroxat30 od dneska