icon

Skúsenosti a vedľajšie účinky Beloretinu na akné

30. sep 2025

Zdravím,
rozhodol som sa zmeniť dermatológa, lebo s predchdzajúcim som nebol spokojný. Neustále mi predpisoval rôzne mastičky, vodičky a nič nefungovalo(mám 26).

Nový dermatológ mi teda hneď pri prvej návšteve predpísal Beloretin 40mg a taktiež upozornil na vedľajšie účinky(popraskané pery, šúpanie kože) - všetko začalo do pár dní. Ide však o to, že posledné dni sa cítim viac unavený, je mi aj zle od žalúdka a taktiež mi nechutí ani jesť.

Je tu niekto kto tiež užíval tieto tabletky ? Aké ste mali skúsenosti ? Mal by som kontaktovať dermatológa alebo ešte pár dní počkať ? Tabletky už beriem 6 dní..

anonym_a9ba54
30. sep 2025

Mne príznaky ako suché pery a suchá koža začali asi až po mesiaci užívania. Celkovo som ich brala viac ako rok. Iné nežiadúce účinky som nemala. Ale každý sme iný. Pri týchto liekoch máš chodiť pravidelne na kontroly aj odbery krvi. Podľa toho kedy máš ďalší termín kontorly a ko veľmi ťa to obťažuje by som zvážila zavolať do ambulancie, či to môže byť z liekov a dajú ti mozno skorší termín.

terezka2911
30. sep 2025

@anonym_autor nesmieš darovať krv, pozor na slnko… plus dobré by bolo začať brat niečo na pečeň, lebo dosť tieto lieky zaťažujú pečeň… na GIT majú vplyv tiež, ale skôr hnačka.. ak by si mal, okamžite kontaktuj lekára.