Skúsenosti s alkoholizmom a ako sa z neho vymaniť?
Ahojte. Som mlada baba slobodna a pijem velmi vela … zacalo to 2021 v lete aj predtym sme pili v partii Este ked sme do skoly chodili cez vikend Nie pravidelne alebo na diskoteke ale od roku 2021 strasne pijem hovorilo mi okolie ze mam zjavne problem a mam sa ist liecit samozrejme som sa smiala ze to je v pohode nepijem vela isla som robit v Januari 2022 do kuchyne do zahranicia som si povedala ze sa spamatam nechcem pit kazdy den na mol a ze budem robit….a nebudem pit No dopadlo to tak ze tam pili vsetci chalani pilo sa po robote bud sme sedeli v krcme alebo na dome sa pilo do rana vkuse tvrdy alkohol a piva vyhodili nas z kazdej roboty v zahranicii kvoli tomu a mne dost stale nebolo teraz som na slovensku byvam sama a znova to prehanam posledne mesiace som pila 5 dni vkuse ani som nejedla a dva dni som mala pauzu v utorok to iste rumy piva 4 a becherovky v stredu flasu domacej slivovice 52% liter pijem to ako vodu vobec necitim ze mam dost alebo ze to je silny alkohol kazdy den som stiahala cez leto flasu tvrdeho a ked nie tvrde tak 2 flase vina jedno mi bolo co pijem ale uz mam toho dost mozno mam aj zlu pecen nechcem ist na testy kupim si sparglu a ta je na ocistu pecene je tu niekto to az takto moc pil a dostal sa z toho alebo vedel obmedzit alkohol a mal tu niekto poskodenu pecen žlta som zatial neni
@veronicka1901 dakujem no tazko sa bavit s niekym kto nepil a nebol v takej situacii. Ja som dala otazku kedsom zakladala tuto diskusiu a ta znela Jasne : niekto to az takto moc pil a dostal sa z toho alebo vedel obmedzit alkohol a mal tu niekto poskodenu pecen Chapes? Nie? Ci tu je nejaky borec co mal guraz a rozhodol sa k tomu postavit a vykaslat sa na to. Nie predpovede ako to nedam a žvasty
@denisa291991 moja kamoska tiež riešila alkoholizmus 3 roky dozadu, pár x bola aj u psychológa, tomu sa nebráň, keď ti bude ťažko, ona sa ráno zobúdzala a musela si niečo dať, lebo nevedela fungovať, potom mala zlé pečeňové testy a rozhodla sa s tým niečo robiť..odvtedy nepije vôbec, vždy buď príde autom, alebo povie že má antibiotiká, boji sa na alkohol aj pozrieť.. nechce byt tam kde bola.. utápať sa v alkohole..
tak trošku ta dostanem do reality milá neznáma 🙂 Sama sa z toho nedostaneš, nie z dlhodoého hľadiska. vieš prečo? lebo už teraz obhajuješ nepriamo svoje konanie. si alkoholička ako vyšitá, o pár rokov si pod zemou, ak si neuvedomiš, že ty potrebuješ liečenie. po dalšie, nie že nemáš pevnú vôľu, ty nemáš žiadnu vôľu. jediné plus, že si to uvedomuješ. odporúčam Ti liečenie ľudovítov, tam žiješ na farme, odrezaná od okolitého sveta. tam sa ľudia liečia.
zhrniem to - si prvotriedne závislá alkoholička a sama to nezvládneš.
@zahrajzlato u Martinky to bola a je alkoholicka rodina uplne iny pripad ku koncu žila s alkacom v lese a nechcela prestat slopat. Ja tu pisem otvorene o tom vobec to nepopieram a mam zaujem neist bomby a nebit na mol denne ona bohuzial nechcela prestat slopat. U nich sa nalievalo cely zivot
@banderaska29 dakujem za nazor aj odporucania akurat od takej co nema skusenosti sama si neslopala ze ? Nikdy a sama by si sa asi ty be vedela z toho vyhrabat tak hodnotis mna podla seba ako obhajujem nepriamo svoje konanie 😃😃😃😃😃
@denisa291991 Ja nikde nepisem, ze si niekde pisala, ze si nikdy nedas pivo. Uz sa nauc citat s porozumenim. Pisem daco uplne ine - ze nechces pochopit, ze si ho dat nemozes.
@banderaska29 Vdaka. Kazdy to chape okrem nej
@denisa291991 Som abstinujuci alkoholik. Sama to nezvladnes a je pravda, ze uz si nemozes dat nikdy nic. Inak skoncis tam, kde si bola. Capiche?
@denisa291991 Hmmm...
Komu niet rady, tomu niet pomoci???? Len najsilnejší sa z toho svinstva- teda alkoholizmu- vyhrabú samy. Si natoľko silná? Je to tvoj život, tvoje rozhodnutia, tvoja voľba, tvoje následky...
@mircalla
@banderaska29 ja Vás chápem, asi je ozaj ťažké pre alkoholika si predstaviť, že si alkohol už nikdy nemôže dať.. ja som sa ako alkoholik nebrala, ale píla som často a zistila som, že mi je bez alkoholu lepšie..
@andrea1809 no je mi luto ze si to sama nezvladla Bez pomoci. A nevedela si povedat dost zmenim to ja to dam. To je malo ludi takych co zacnu fungovat Bez toho. Neozieraju sa. A HLAVNE !!!! Po 2 pivach za rok alebo pri prilezitosti ze do toho opat nespadnu … tu ak citate tie co ste neslopali nikdy. Co tu pise toto dievca. Ze pijavala aj ona a sa na to vykaslala je to len o voli pevnej clovek ked chce to da. A 90% chlastacov. Kt podstupili liecenie znova zacali pit to neznamena ze ked niekoho zavru mimo chlastu na 3 mesiace ze ho osvieti. Je to. O voli a Nie o tom ze clovek bude klamat seba a okolie a prisahat ze uz prestane
@denisa291991 Mala som 4 krat relaps (navrat k alkoholu) po dlhych mesiacoch ci dokonca rokoch abstinencie. Zacalo to tak, ze so si dala 2 deci vinka, potom znova a znova a viac...skoncilo to tak, ze ma odviezla zachranka. Zdaleka som nikdy nepila mnozstva ako ty.
@macatt teraz si predstav nepijes lebo si sa na to vykaslala aj ked si pila ale Nie az tak extremne a vies si urcite predstavit .. ze si das o tyzden na oslave sampanske jeden poharik a dost. A o rok znova na Silvestra ako 90%
@denisa291991 Alkoholik nevie svoje pitie kontrolovat. Ty chces pocut jedine, ze mozes stale obcas pit, pretoze si tu pocula pripad, ked si pani, co pila da raz za cas proseco. Jednoducho nechces prijat realitu. Nema to vyznam.
@andrea1809 pocula som o takych pripadoch realne od ludi co sa liecili a aj po rokoch do toho spadli tym ze si dali… Len deci alebo pivko… a znova to iste dookola. Tak asi ten clovek neni dostatocne silny. Si nedat viac ako pivo po tak velkom piti a dokonca lieceni. Kolko si toho vypila ked ta musela brat sanitka. Ja mam potom asi 2 pecene a dva zaludky
@andrea1809 ja som sa vyjadrila ze si pivo dam alebo na oslave vino s tym ze sa nebudem ozierat na mol to neni ALKOHOLIZMUS. dat si za rok dve piva. Ja som tu realitu verejne sama od seba vcera napisala otvorene. Ale to ze niekto spadol do toho znova co je tvoj pripad a po lieceni si bola viackrat to neznamena ze druhy nedokaze. Nepit na mol ani nepit do nalady. Ja tu pisem o pive. Jak je mozne ze som od strednej skoly denne vyfajcila krabicku cigariet. A uz od 27 nefajcim? Hm a mam 32.
@macatt o tom tu presne pisem a tie co nikdy nepili alebo pili a spadli do toho znova si myslim ze aj druhy to tak budu mat. Jak oni.
Potvrdzujem, že sedenia na rôznych kluboch abstinentov prebiehajú tak, že mlčky sedíme v kruhu a podávame si špargľu.
Humor pravdaže 🙂, ale k veci, kontrolované pitie typu "dám si, ale iba druhý utorok v mesiaci" a podobne zatiaľ asi nikomu nezafungovalo, určite nie dlhodobo. Rovnako vydržať mesiac bez alkoholu ako dôkaz že môžem hocikedy prestať je ilúzia. Keď to raz budeš myslieť vážne, tak pre začiatok odporúčam vyhľadať v okolí alebo aj anonymne online stretnutia kde sa človek môže vyrozprávať ale rovnako môže celý čas len načúvať.
@denisa291991 Vsak logicky do toho spadli...Nakolko nedodrzali zakladne pravidlo - uplne abstinovat. Jeden poharik ich nastartoval. Vsak nie vzdy hned, ale o tyzden bola chut na dalsi, davky sa stupnovali....Ty pises, ze nejaky poharik obcas nevadi. No vadi. Ozaj si o tom daco precitaj. Chces daco zvladat sama a odmietas zakladne pravidlo, ako sa s tym vysporiadat. Ja som zlyhala, pretoze som casom myslela, ze to uz dam a chut bola silnejsia. Po dlhych rokoch
@denisa291991 slopala moja švagrina. skončila tam, sama som ju tam odniesla a o dva roky odtial doniesla domov vyliečenú. už má deti a žije normaálny život.. a ty sa kludne bi do hrude a kop okolo seba. pravda je iba jedna. si prvotriedna alkoholička a ak sa nedas vyliečit, nepomože ti nič ine. nemas nad tym kontrolu.
@denisa291991 a hlavne pozri si svoj nadpis. "mám problem s alkoholom"...na čo si sem prispela ? o čo ti ide ? ved sa pozri ake množstvo do seba leješ. ty nie že si alkoholička, ty bud rada, že ešte žiješ. piješ viac než moj otec, muž, brat, sused dokopy.
@andrea1809 nemozes porovnavat seba alebo druhych ze vsetci do toho spadnu a nebudu sa kontrolovat. Ked si povedia ze si daju len na narodky alebo Silvestra a dost ziadne na mol
@denisa291991 Ty si pzaj pripecena. KAZDY odbornik na temu zavislosti ti povie, ze nemozes pit vobec. KAZDY. Ty si uplne smiesna, pises, ze chces prestat a zaroven tu planujes, ako si vypijes pri dakej prilezitosti. To nie som len ja. Budes mat tisic kriz este.
@denisa291991 dievča ty tak slopeš že sa doštíš, a všetko máš pod kontrolou?😃😃😃
@denisa291991 ty si sem prišla všetkým oznámiť že ťazký alkoholik - ty nepotebuje liečenie, psychiatra ani terapie.. a všetci sú sprostí len ty si lietadlo🤣🤣🤣 a vlastne tu hladáš niekoho ako si ty ale ho nemožeš nájsť, lebo nikto taký tu neexistuje.. určite nebudeš nikomu doverovať ani tu počúvať dobre mienené rady..všetci tu trepú blbosti, ty si zjedla všetku múdrosť sveta.. ozvi sa sem tak o pol roka a napíš ako sa ti darí, držím palce