Skúsenosti s alkoholizmom a ako sa z neho vymaniť?
Ahojte. Som mlada baba slobodna a pijem velmi vela … zacalo to 2021 v lete aj predtym sme pili v partii Este ked sme do skoly chodili cez vikend Nie pravidelne alebo na diskoteke ale od roku 2021 strasne pijem hovorilo mi okolie ze mam zjavne problem a mam sa ist liecit samozrejme som sa smiala ze to je v pohode nepijem vela isla som robit v Januari 2022 do kuchyne do zahranicia som si povedala ze sa spamatam nechcem pit kazdy den na mol a ze budem robit….a nebudem pit No dopadlo to tak ze tam pili vsetci chalani pilo sa po robote bud sme sedeli v krcme alebo na dome sa pilo do rana vkuse tvrdy alkohol a piva vyhodili nas z kazdej roboty v zahranicii kvoli tomu a mne dost stale nebolo teraz som na slovensku byvam sama a znova to prehanam posledne mesiace som pila 5 dni vkuse ani som nejedla a dva dni som mala pauzu v utorok to iste rumy piva 4 a becherovky v stredu flasu domacej slivovice 52% liter pijem to ako vodu vobec necitim ze mam dost alebo ze to je silny alkohol kazdy den som stiahala cez leto flasu tvrdeho a ked nie tvrde tak 2 flase vina jedno mi bolo co pijem ale uz mam toho dost mozno mam aj zlu pecen nechcem ist na testy kupim si sparglu a ta je na ocistu pecene je tu niekto to az takto moc pil a dostal sa z toho alebo vedel obmedzit alkohol a mal tu niekto poskodenu pecen žlta som zatial neni
Podla mna si aj dnes ked to pises opita.
@denisa291991 precitaj si @drazil
@denisa291991 Kazdy zavisly ma jedinu moznost. Nikdy sa drogy nedotknut. Gambler nikdy uz nesmie hrat, drogovo zavisly nikdy nesmie zobrat drogu. Ak sa tak stane, je tam, kde bol. Neda sa, ze tak trosku mozem. Jedna uzivatelka ti tu pise ako si vie dat raz za cas. Na to je jednoducha odpoved. nebola od alkoholu este zavisla, i ked nadmerne pila. Aj podla tych opisov nepila v tahoch, nepila cele dni. To nie je tvoj pripad. Tvoje zakladne nastavenie je zle. Ty si tazky alkoholik. Odmietas pomoc odbornika a odmietas s tym bojovat tak, ze uz nebudes pit vobec.
@denisa291991 Čo ti pomôže skúsenosť niekoho iného? Bez odbornej pomoci to nezvládnes. A môžeš si tu dupat nohami a chrliť lávu, jednoducho pozri sa pravde do očí. Mali sme v blízkej rodine takého človeka, bohužiaľ. Každopádne, držím palce, aby si sa tomu démonovi postavila, lebo je za tým určite niečo viac. Šťastný a spokojný človek nezačne len tak z ničoho nič piť. Práve na to je dobrý psychológ, ako ti tu vsetci radia.
Drž sa.
@denisa291991 smer psychiater, a dobrovoľne na liečenie do Pezinka 🙂 odporúčam všetkými 10 timi
@denisa291991 ahoj, ako sa ti darí? Obmedzila si to trochu? Alebo vyhráva stále ten démon? Drźala som ti fakt palce ✌🏼
@denisa291991 Haloooooo👻
@denisa291991 ja viem že kaźdý máme svoje nárečie ale vyhodila som vonku?! Veď aspoň v tej verejnej komunikácii trochu tej spisovnosti by bodlp
@denisa291991 Ahoj Deniska. Ako sa ti darí dnes? Rozhodla si sa prestat piť? Ak ešte váhaš tak by som ťa rád pozval medzi ludí, ktorý si tým prešli. Pridi medzi nas 13.2. o 16.00 Wilsonovo nabrežie 82 Nitra. Stači keď prideš a budeš počuvať. Ak budeš chcieť tak sa opýtaš. Na internete pomoc nehladaj, mnohý sa tu vyjadrujú a nemajú často ziadnu skusenosť. Ti su len pismenká. Ps. Ked skusis zivot bez zavislosti, zistís že nič krajsie neexistuje. Ja tomu hovorim takto. Ani som netušil že voda má toĺko dobrej chuti.

Podľa mňa je super že si odhodlaná.. vyskúšaj to sama, ale keď to nevyjde, si ochotná poziadat niekoho o pomoc? Lebo ratas snáď aj s možnostou že špargľa nie je zázrak?