Skúsenosti s antidepresívom Citalopram: Pozitíva a negatíva?
Zdravím!
Má tu niekto skúsenosti s antidepresívom CITALOPRAM? Pokojne sa podeľte o skúsenosti, či už pozitívne alebo negatívne. Beriem ho zatiaľ len 2. deň z dôvodu úzkostí a depresií, na ktoré už samotná psychoterapia nestačila.
Vďaka!
@helenpekar Ďakujem za odpoveď. Nevedel som, že sa zvykáva brať aj roky. Bol už nejaký pokus o vysadenie pod dohľadom psychiatra? Obávam sa závislosti.
@em22222 ja mám adaptaptačnú poruchu a depresiu, od strednej školy. Raz som ich vysadila lebo som si myslela že mi je lepšie a netreba mi ich, ale zhoršilo sa to a prešla som na staré koľaje, doktorka mi povedala že vysadiť sa dajú ale treba postupne. Ja som so svojím stavom momentálne spokojná a neuvažujem lieky úplne vysadiť. V minulosti som brala aj vyššie dávky, teraz som na 2 tabletkách denne. Keď to pomáha tak prečo sa trápiť? Do toho mám ešte na večer 1/3 triticca, plus lexaurin len podľa potreby, ale to som nemala už dlho. Každopádne, každý človek lieky inak znáša, ale chce to veľa trpezlivosti a držím veľmi palce.
@helenpekar Ďakujem, že si sa podelila o skúsenosť. Prajem veľa síl aj tebe!

@taynee Po akom čase jej začalo byť zle? A v akom zmysle zle? Inak ďalej píšeš, že ich vysadila, lebo jej začalo byť zle, keďže brala lieky, pre ktoré bol Citalopram kontraindikáciou- ako to, že ho vôbec mala predpísaný (ak som správne porozumel)?