icon

Skúsenosti s bolesťou pod palcom na nohe

22. okt 2025

Ahojte,
už dlhšiu dobu ma trápia bolesti nôh, konkrétne pod pravým palcom. Minulý rok som bola u súkromného ortopéda, kde som zaplatila dosť veľa peňazí za vyšetrenie. Zistili mi halux a odporučili špeciálnu obuv, vložky a podobne. Po roku sa ale môj stav vôbec nezlepšil 😞

Tento rok som sa rozhodla ísť k ortopédovi v nemocnici (platila som 40 €), ale tam ma lekár veľmi neochotne vyšetril. Po röntgene mi len povedal, že mám zlomenú sezamskú kostičku. Na začiatku ma odbil s tým, že mám ploché nohy – pritom mi to nikdy predtým nikto nepovedal.

Momentálne mám bolesti stále, hlavne pod pravým palcom a take tlaky zo spodu nohy. Lekár mi napísal odporúčanie na ožarovanie a dodal, že ak sa to nezlepší je možna operácia.

Neviem, či mám skúsiť ešte iného ortopéda alebo ako ďalej postupovať. Máte niekto podobnú skúsenosť? Pomohlo vám niečo konkrétne pri bolestiach tohto typu? Hlavne mam 23 rokov a nemôžem si dovoliť len sedieť alebo aby ma boleli nohy po par hodinach. Budem vďačná za akúkoľvek radu alebo odporúčanie 🙏

gemerka17
22. okt 2025

@anonym_autor ja som zlomenú sezamsku kostičku zahojila. Je to velmi vzácna zlomenina a musi sa odlíšiť, od toho ci si sa s 2 kusmi uz nenarodila. Treba ist k výbornemu traumatologovi. Urobiť MR a CT. Ja som chodila vela na hilterapiu. Cez poisťovňu na magnet a laser. Zahojenie trvalo 2 roky, bolesti presli po 4 rokoch. Liečba trva takto dlho. Operacia je velmi riziková, mozes mat väčšie bolesti ako pred operaciou. Je minimum lekárov, ktory sa s týmto stretlo. Ožarovanie je nevhodné, to ti ani ta kosticka neprezije.