icon

Skúsenosti s Brintellixom a Seroxatom

ivanapo86
3. jún 2025

Dobrý deň, s odstupom času som sa rozhodla napísať svoju skúsenosť s brintellixom a neskôr Seroxatom. V skratke rok 2020 predčasne narodená dcéra v 26 týždne po troch dňoch som bola vykopnuta s nemocnice kvôli covidu zatvárali oddelenie kde som ležala. Tri mesiace bez osobného kontaktu s dcérou, žiadne návštevy. Iba fotky a telefonáty lekárke, ako je na tom. Dúfam, že zato čo si podobné matky ako ja museli vytrpieť keď boli odlúčene od svojich detí sa raz niekto bude zodpovedať. Ale k veci, doma som fungovala ako robot odsávanie mlieko a mrazila, a čakala kedy mi dovolia priniesť aspoň mliečko. Po mesiaci a pol som sa zosypala popôrodna depresia. Vtedy mi zabral seroxat po pár týždňoch, ešte dlho som sa dávala dokopy. Rok 2024 syndróm vyhorenia, ktorý som žiaľ kvôli štúdiu dvoch škôl a terapeutickych výcvikov odignorovala, a prešiel mi do strednej depresie a úzkosti. V septembri som sa zložila. Lekár mi naordinoval brintellix, seroxat som brala dlhé roky už iba 10
mg pol tablety a plánovala som vysadiť, inak veľmi ťažko sa vysadza. Tak preto lekár že nový liek. Brintellix mi nesadol ale vôbec, mesiac trápenia, úzkosti, hlboká depresia, schudla som, nemohla som zaspať alebo som spala veľa, nočné mory, budenie v noci, niektoré príznaky boli z depresie. Po mesiaci navýšenie brintellixu na jeden a pol tablety. Mesiac čakania kedy sa to zlepší. Nezlepšilo ale zhoršilo, po dvoch mesiacoch sa doktor rozhodol vysadiť, že mi nesadol a buď hospitalizácia, alebo sa vrátime k seroxatu, zvolili sme druhú možnosť, viete si predstaviť čo nasledovalo, kto ste menili lieky, abstinencne príznaky z vysadenia zvykanie na seroxat. Trvalo dlho kým začal zaberať odratavala som dní a bojovala sama so sebou a svojou temnou mysľou. Seroxat som musela navýšiť pretože nezabral tak ako pri popôrodnej depresii. Takže aktuálne 30 mg, úzkosti zmiernene ale depresia veľmi pomaly ustupuje, je to proste na dlhšie. Ročná PN, zmena životného štýlu, stravy, spánku, športujem, joga, relaxácie, terapia a hľadám ďalšie možnosti keďže to nie je stabilné a po bráni antibiotík a viróze sa celá liečba narušila. Aktuálne dopĺňam kurkumin, a asvanagandu. A plánujem vyšetrenie u lekára, ktorý lieči bylinkami a detoxikuje organizmus, s ktorým mám veľmi dobré skúsenosti z minulosti. Tak si držím palce. A kto dočítal až sem 🙂, budem rada za vaše skúsenosti, či s liekmi, kurkuminom, asvanagandou. Alebo len chcete zdieľať svoju skúsenosť. Mám pocit, že málo ľudí zdieľa čo zažilo, a hlavne tí ktorým je už dobre, je v spoločnosti taký stigmatizmus, ako psychológ viem o čom hovorím 😉 všetkým veľa síl a zdravia.

možnosť, seroxat 20 mg na deň, no viete si asi predstaviť čo to bolo

sisska96
3. jún 2025

Čítala som Skúsenosť brintellix a sexovať 😂 😂 😂 😂 😂