icon

Skúsenosti s Cipralexom

2. júl 2025

Prvy tyzden na ssri
Ahojte, od vcera uzivam cipralex a tak sa mi zosilnela uzkost, ze neviem normalne fungovat. Cely den lezim. Ako spominala lekarka, ze prvy tyzden moze byt takyto...... Ale az tak?

stellarstar
2. júl 2025

Účinok nebudeš mať zo dňa na deň

dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
2. júl 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 dala lexaurin, ale uz aj z cipra som taka ospala

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
2. júl 2025

nie len prvý týždeň... ale j druhý, tretí a možno aj štvrtý....
potom to bude Ok - teda ak ti sadnú ad.

dora281
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
2. júl 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281
kto straší... čo ťa to napadá. napísala som len ako to býva, ako to chodí ... snáď nebudem písať ako jej bude už zajtra ráno fajn. tieto info čo som napísala jej mala dať lekárka pri predpisovaní liekov.... či aj lekárka straší?

dora281
Autor odpoveď zmazal
billy_jean
2. júl 2025

Odporucam zacat prve dni so 1/4 tbl, potom prejst na 1/2 a takto na celu. Ucinok sa dostavi do 2-4 tyzdnov, max do 6-8.

dora281
Autor odpoveď zmazal
teomo
30. aug 2025

Ahojte, mám psychosomatické ochorenie Crohna. Začal som užívať Cipralex pár dní polku tabletky, následne 1 tabletku denne. Po 2 týždňoch sa mi upravili každodenné časté hnačky, ktoré som mával. Asi tak pred mesiacom som začal cítiť tupú nepríjemnú bolesť v žalúdku. Myslel som, že je to žalúdočný nerv. Skúsil som dať Algifen, ale ani po pár dňoch sa tá tupá bolesť neustúpila. Tak sme zvýšili dávku Cipralexu na 1,5/deň + bol mi predpísaný Lexaurin, aby sa mi uľavilo v žalúdku. Lexaurin 1,5mg beriem vyše týždeň, ale ani zvýšenie dávky na 2 tabletky denne mi žalúdok nedali dokopy. V noci nemám problém, iba cez deň. Každý deň to ale stále + ma trápi nadúvanie z toho žalúdka a plynatosť. Má niekto podobné skúsenosti? Ďakujem.

anonym_051ac7
30. aug 2025
@teomo

Ahojte, mám psychosomatické ochorenie Crohna. Začal som užívať Cipralex pár dní polku tabletky, následne 1 tabletku denne. Po 2 týždňoch sa mi upravili každodenné časté hnačky, ktoré som mával. Asi tak pred mesiacom som začal cítiť tupú nepríjemnú bolesť v žalúdku. Myslel som, že je to žalúdočný nerv. Skúsil som dať Algifen, ale ani po pár dňoch sa tá tupá bolesť neustúpila. Tak sme zvýšili dávku Cipralexu na 1,5/deň + bol mi predpísaný Lexaurin, aby sa mi uľavilo v žalúdku. Lexaurin 1,5mg beriem vyše týždeň, ale ani zvýšenie dávky na 2 tabletky denne mi žalúdok nedali dokopy. V noci nemám problém, iba cez deň. Každý deň to ale stále + ma trápi nadúvanie z toho žalúdka a plynatosť. Má niekto podobné skúsenosti? Ďakujem.

@teomo kto ti indikoval na crohna AD? Ved samotne AD este viac skodia crevam a zaludku. Nerozumiem...

teomo
30. aug 2025

psychiater na zmiešanú úzkosť, čo ma trápi dlhé roky.

anonym_051ac7
30. aug 2025
@teomo

psychiater na zmiešanú úzkosť, čo ma trápi dlhé roky.

@teomo no samotné AD tráveniu veľmi škodia. Na druhej strane asi je treba riešiť primárne ochorenie.