icon

Skúsenosti s CT vyšetrením a kontrastnou látkou

egrznar
20. máj 2025

Ahojte, má niekto skúsenosť s CT vyšetrením s kontrastnou látkou? Totižto pred 3 mesiacmi mi robili toto ct s kontrastnou látkou a videli na žlčníku len niečo ako cysta vraj. Po 3 mes. mi kázali ísť na normálne sono a tam našli 5-6 kamienkov cca 3mm. Idú mi vyberať žlčník zaciatkom júna..Len mi nejde do hlavy, ako je možné, že to ja CT vtedy nevideli? Ja len , že aby mi nevybrali žlčník len tak ... Ďakujem za každú spätnú väzbu

balerina2025
20. máj 2025

@egrznar tiez som si doteraz myslela ze na CT s kontrastom uvidia kamene..hm..a na sone nevideli?

ella1539
20. máj 2025

@egrznar väčšina žlčníkových kameňov nie je CT/RTG kontrastných, preto nemusia byť na CT vôbec vidno. Oveľa lepšia metóda na zobrazenie žlčníkovych kameňov a celkovo posúdenie žlčníka je sono.

egrznar
autor
20. máj 2025
@ella1539

@egrznar väčšina žlčníkových kameňov nie je CT/RTG kontrastných, preto nemusia byť na CT vôbec vidno. Oveľa lepšia metóda na zobrazenie žlčníkovych kameňov a celkovo posúdenie žlčníka je sono.

@ella1539 aha to som nevedela... myslela som, že CT a MR je vyššia trieda vysetrenia po sone... ďakujem za odpoveď.

egrznar
autor
20. máj 2025
@balerina2025

@egrznar tiez som si doteraz myslela ze na CT s kontrastom uvidia kamene..hm..a na sone nevideli?

@balerina2025 práveže tam najprv nevideli a po 3 mes. to už videli...

balerina2025
20. máj 2025
@ella1539

@ella1539 som celkom prekvapena.

30kvietok30
22. máj 2025

@egrznar ahoj, prosím Ťa môžem sa spýtať, že keď Ti robili CT brucha, či sa tam zobrazia aj vaječníky a maternica? Mala si popis aj k tomu?

balerina2025
22. máj 2025
@30kvietok30

@egrznar ahoj, prosím Ťa môžem sa spýtať, že keď Ti robili CT brucha, či sa tam zobrazia aj vaječníky a maternica? Mala si popis aj k tomu?

@30kvietok30 mne nerobili. mala som ct brucha.robili z gynda veci len uterus. ale vajecniky popis nemam