Skúsenosti s dioptrickými okuliarmi z optiky Alensa
Dobry den, ma niekto z optiky Alensa dioptricke okuliare alebo este lepsie dioptricke slnecne okuliare? Ide o to ze mam pomerne vysoke dioptrie a v inych optikach mi vypocitali cenu za diop.slnecne okuliare okolo 1000 eur kde v Alense iba okolo 200 eur...samozrejme pri drahsom rame by aj cena bola vyssia ale skla mali velmi lacne...len neviem ci to bude kvalitne
Ahoj. Mam od Alensy aj od šošovky-kontaktne.sk (myslím je je zo jedn firma) asi 10 kusov. Ja asi 7 a muž 3 a na ďalšie práve čaká (ale tentokrát od eyerim, tak som sama zvedavá) Mam od nich lacnejšie aj drahšie a nemala som nikdy problém s ničím. Vždy si nahram predpis alebo vypisem údaje a do par dni ich mam doma. Je to normálna optika. Sklíčka presne tie iste stoja u nás v optike 70€ a tam 30. A je to ešte aj rovnaká značka. Slnečné som si objednala len raz, bola som spokojná ale ukradlo mi ich more. Teraz si dávam vždy len so slnečným klipom, nakoľko je to praktickejšie a nemusím napríklad pri vstupe do budovy meniť slnečné za klasické ale len odopnem magneticky klip a strcim ho do zadného vrecka.
Určite nemôže stať jedna a tá istá zakazka v jednej optike 200 a v druhej 1000,potom je to na úkor niečoho. Jedine,že je v jednej extrémne dráhy rám. Lebo rovnaký typ skla sa v cene až tak nelíši,hoci chápem,že zákazník nemá ako vedieť,čo mu do rámu brúsia. Musí sa spoliehať na info z optiky.
Daj si nacenit to isté ešte inde a uvidíš 😉
Určite nemôže stať jedna a tá istá zakazka v jednej optike 200 a v druhej 1000,potom je to na úkor niečoho. Jedine,že je v jednej extrémne dráhy rám. Lebo rovnaký typ skla sa v cene až tak nelíši,hoci chápem,že zákazník nemá ako vedieť,čo mu do rámu brúsia. Musí sa spoliehať na info z optiky.
Daj si nacenit to isté ešte inde a uvidíš 😉
@terezka1947 no vo vsetkych komercnyh optikach ako focus alebo mania mi vypocitali takuto vysoku cenu...jedine v grand vysli dioptricke slnecne okolo 300 eur s teraz som este objavila tuto alensu...ale napr ja som skla z focusu do dioptrickych okuliarov uz mala a sklo bolo velmi nekvalitne a osupalo sa a bolo na nom extremne vela skrabancov...cize ta cena absolutne nezodpovedala kvalite
Neboj sa toho. Je to o marži, ktorú optiky na Slovensku majú. A nemajú ju malú. Osobne poznám dodávateľa rámčekov do jednej z našich optik (dodáva aj pre fokus) a viem aká je reálna cena za ktorú ju kupujú. Alensa ide štýlom Poliakov tzn predať viac za menej ako čakať na jedného ktorý si kúpi za draho. Kvalita je rovnaká ako v optike a stale máš možnosť reklamácie. Momentálne mam na očiach ,,pracovne” polaroidy z úplne najlacnejším sklami za 15€. Dokopy ma stali 56€. Mam ich 6ty rok a používam ich každý bozi deň a nič im nie je. Tie iste mi ešte v eifel optik nacenili na 185€. ( rámček tam stal 120€ na rozdiel od alensy kde stal v zľave 40€)
Opakujem,nemôže to byť rovnaká kvalita a značka skiel aj rámu a taký nepomer cien.
Niekde je háčik. Buď máš veľmi dráhy rám v jednej optike alebo niečo tam by musí. Taký veľký rozdiel v cene a najmä,keď máš vyššie dpt nemôže byť.
Opakujem,nemôže to byť rovnaká kvalita a značka skiel aj rámu a taký nepomer cien.
Niekde je háčik. Buď máš veľmi dráhy rám v jednej optike alebo niečo tam by musí. Taký veľký rozdiel v cene a najmä,keď máš vyššie dpt nemôže byť.
@terezka1947 ram stal vo vsetkych cca 100 eur...rozdiel bol v cene skla...aj ked som mala davnejsie z focusu s mensimi dioptriami tak uz vtedy som platila 400 eur za skla a vravim boli velmi nekvalitne lebo sa po case zacali supat...potom aom si dala dioptrixke v takej malej lokalnej optike a tam mi skla urobili za 100 eur a mala som ich vyse 5 rokov
@terezka1947 cize z mojich skusenosti je to zatial tak ze napr focus ma velmi nekvalitne skla
Vidíš,ja mám inú skúsenosť s inou optikou.

Pripnem sa. Moj muž tiež rozmýšľa, že mu skúsime objednať tie dioptrické slnečné okuliare. Ja si od nich už zo 2 roky kupujem šošovky, roztoky a su úplne v poriadku. Som spokojná