Skúsenosti s elektrošokmi mozgu
Ahojte ,mohol by mi niekto napísať ak má skúsenosť s touto liečbou...jedná sa o syna, zaujíma ma úspešnosť.
@janasim pri depresiách veľmi dobre
Je tu niekto konkrétny komu pomohli. Nielen z počutia.
Mám známu, lekárku na ARO. Ona to má za sebou už asi 2x. Vždy jej to veľmi pomohlo. Vydržalo jej to asi 2-3 roky.
Áno, kamarátka chodí pravidelne každé 2 roky cca, už keď jej je veľmi ťažko. Väčšinou je po tejto terapii ako nový človek, ale bolo aj tak, že to neurobilo zázraky. Napríklad u jej brata to vôbec nezaberá. Ona chodí od puberty, má cez 40
Ahoj. moj syn podstupil 6-7 a zial vobec nic. Ziadna zmena. Ale ani k horsiemu, cize neprisiel o pamat, zda sa. Predpokladam, ze v Mt to idete podstupit. Bud v klude. Bude to ok. Drzim palce
No ja som zatiaľ nesúhlasila, čítam ze pri depresiách to pomaha, no syn má mentálnu retardaciu, s agresivitou, v Martine mu dali dg schizofrénia, navrhli elektrokonvulzie
No ja som zatiaľ nesúhlasila, čítam ze pri depresiách to pomaha, no syn má mentálnu retardaciu, s agresivitou, v Martine mu dali dg schizofrénia, navrhli elektrokonvulzie
@janasim prebehla som si tvoj profil. Ach je to tazke. Tazky zivot :( Pocuj rozhodla by som sa pre elektrosoky, horsie to totiz nebude. Len prezit tych par tyzdnov. Moj syn ma tiez mr a schizofreniu
Poznám u nás na sídlisku mladú babu ktorá má schizofréniu a depresie a chodí už dlhšie na takúto liečbu
Vždy jej to na nejaké obdobie veľmi pomôže
Vyzerá to úplne inak ako v tv, človek je v ľahkej anestéze a ten výboj trvá max 6 sek.
@janasim prebehla som si tvoj profil. Ach je to tazke. Tazky zivot :( Pocuj rozhodla by som sa pre elektrosoky, horsie to totiz nebude. Len prezit tych par tyzdnov. Moj syn ma tiez mr a schizofreniu
@ljmmm mne je z toho zle , niesť za to zodpovednosť že mu to mam urobiť ,že to na mne záleží, len ked by som aspoň vedela ze to zaberie na tu agresivitu a nepokoj strašne je aj vulgárny
Áno, kamarátka chodí pravidelne každé 2 roky cca, už keď jej je veľmi ťažko. Väčšinou je po tejto terapii ako nový človek, ale bolo aj tak, že to neurobilo zázraky. Napríklad u jej brata to vôbec nezaberá. Ona chodí od puberty, má cez 40
@anonym_b96921 nema to vplyv na kognitívne funkcie ci pamäť?
@anonym_b96921 nema to vplyv na kognitívne funkcie ci pamäť?
@lapersefona ako u koho, je to vsak iba docasne, myslim ak nastane kognitivny deficit, je to reverzibilny proces.
vraj ani rpesne netusia ako to funguje. Vraj ide o narusenie zabehnutych drah a cyklov, neviem - ide vraj o zvysenie entropie mozgu aby cyklicke myslienky ktore su akoby v loopoch a medzi castami mozgu "rozbili" teda aby sa potom mozog akoby poukladal naspet nanovo a trochu inac, on ma taku schopnost, inac je zaujimave v cechach myslim schvalili psychedelika (ano predtym nelegalne) na zdravotne ucely a vraj to mpoze fungovat na podobnom principe
@ljmmm mne je z toho zle , niesť za to zodpovednosť že mu to mam urobiť ,že to na mne záleží, len ked by som aspoň vedela ze to zaberie na tu agresivitu a nepokoj strašne je aj vulgárny
@janasim určite by si mala súhlasiť, poznám ľudí čo im to dosť dobre pomohlo, a keď to navrhujú doktori išla by som do toho hneď, už horšie to nemôže byť, máš to aj tak extrémne náročné, držím palce
vraj ani rpesne netusia ako to funguje. Vraj ide o narusenie zabehnutych drah a cyklov, neviem - ide vraj o zvysenie entropie mozgu aby cyklicke myslienky ktore su akoby v loopoch a medzi castami mozgu "rozbili" teda aby sa potom mozog akoby poukladal naspet nanovo a trochu inac, on ma taku schopnost, inac je zaujimave v cechach myslim schvalili psychedelika (ano predtym nelegalne) na zdravotne ucely a vraj to mpoze fungovat na podobnom principe
@marianna6 Myslim, ze len ketaminom, a to je povolene aj u nas, ale netusim, nakolko sa to vyuziva v praxi.
@janasim Kamaratka na tom bola s dcerou. Ma tazky autizmus,je agresivna a nepomohlo jej to. Ale su aj pripady,kedy to vyrazne pomaha aspon na cas. Napr.chalan,ktory je s nou v zariadeni,tomu to pomohlo. Zvaz rizika a ked je aspon mala moznost pomoci,vyskusala by som.
@marca12 myslím si ze pri týchto dg to nepomáha
@marca12 myslím si ze pri týchto dg to nepomáha
@janasim Práveže pomáhajú elektrošoky, a to dosť. Len musia byť na to príznaky hlavne tie pozitívne. Tie sa dajú nimi celkom dobre odstrániť. Mňa tohto času táto terapia spasila a zbavila bludov a hlasov. Len nezabralo to okamžite, ale asi po šiestich elektrošokoch bol už koniec všetkému. Odvtedy nebolo to už nikdy so mnou úplne najhoršie. Áno, isté príznaky budú stále, ale mne pomohlo to aspoň čiastočne...

Bola som na školeni u Doc. Izakovej a hovorila, že to veľmi pomaha a v dnešnej dobe to robia naozaj humánne.