icon

Skúsenosti s hospitalizáciou kvôli ercp vyšetreniu

11. aug 2025

Prosím bol niekto hospitalizovaný kvôli ercp vyšetreniu?.🥹🥹 Mám ísť na príjem už v stredu a vo štvrtok to budú robiť doma dve deti a ja neskutočný strach ako dlho tam.pobudnem

janka_266
11. aug 2025

áno, na druhý deň som šla domov

autor
11. aug 2025
@janka_266

áno, na druhý deň som šla domov

@janka_266 čiže je šanca v piatok byť domka? A co mi treba prosím si zbaliť do nemocnice? Robili vám to v narkóze?

janka_266
11. aug 2025

ak nenastane nejaký problém, napr. horúčka, tak hej, ja som prvýkrát bola týždeň v nemocnici, ale po ercp na druhý deň doma, druhýkrát som bola o deň dlhšie, lebo som mala teplotu a zimnicu, tak najskôr to muselo zmiznúť. bola som v bb a hospitalizovaná v lv.

autor
11. aug 2025
@janka_266

ak nenastane nejaký problém, napr. horúčka, tak hej, ja som prvýkrát bola týždeň v nemocnici, ale po ercp na druhý deň doma, druhýkrát som bola o deň dlhšie, lebo som mala teplotu a zimnicu, tak najskôr to muselo zmiznúť. bola som v bb a hospitalizovaná v lv.

@janka_266 ďakujem krásne ❤️ mám veľké obavy neskutočne sa bojím toho vyšetrenia :(

janka_266
11. aug 2025

pokiaľ to bude v narkóze, tak to bude ok 🙂

autor
11. aug 2025
@janka_266

pokiaľ to bude v narkóze, tak to bude ok 🙂

@janka_266 to ešte netuším ako to bude :( len mám obrovský strach, potom ercp sú nejaké kontroly?

janka_266
11. aug 2025

a kde to budete mať? ja som tiež čakala, že to bude bez, ale keď povedali, že ma uspia, tak som sa už tak nebála :D neviem kvôli čomu Vám to idú robiť, mne ho robili kvôli upchatým žlčovodom, náslende mi tam dali stent a po výbere žlčníka mi o mesiac vyberali ten stent zas

autor
11. aug 2025
@janka_266

a kde to budete mať? ja som tiež čakala, že to bude bez, ale keď povedali, že ma uspia, tak som sa už tak nebála :D neviem kvôli čomu Vám to idú robiť, mne ho robili kvôli upchatým žlčovodom, náslende mi tam dali stent a po výbere žlčníka mi o mesiac vyberali ten stent zas

@janka_266 Košice, tiež kvôli upchatym žlčovým cestám, dúfam že aj mňa uspia neviem si predstaviť toto prežiť :/ a pomalej dobe ste boli vybrať žlčník?? Keď vám vybrali stent tiež bola hospitalizácia?

janka_266
11. aug 2025

v októbri ERCP, v novembri žlčník, v decembri ERCP, nechceli skôr, muselo sa to upokojiť. áno, aj druhýkrát som bola hospitalizovaná, bez toho to nerobia. máte upchaté žlčové cesty a ste doma? mňa nechceli domov pustiť kým nebude ercp

autor
11. aug 2025
@janka_266

v októbri ERCP, v novembri žlčník, v decembri ERCP, nechceli skôr, muselo sa to upokojiť. áno, aj druhýkrát som bola hospitalizovaná, bez toho to nerobia. máte upchaté žlčové cesty a ste doma? mňa nechceli domov pustiť kým nebude ercp

@janka_266 akurát som sa dozvedela že mi to budú robiť pri vedomí :( ja už tretí týždeň doma nik ma neriešil pokiaľ som sa cez známu nedostala k lekárovi :/

janka_266
11. aug 2025
@anonym_autor

@janka_266 akurát som sa dozvedela že mi to budú robiť pri vedomí :( ja už tretí týždeň doma nik ma neriešil pokiaľ som sa cez známu nedostala k lekárovi :/

@anonym_autor fuha, tak potom dajte vedieť, že ako, lebo z toho som mala ja najväčšiu paniku. a to ste nemali žiadne príznaky? lebo ja som šla rovno od obvodnej na hospitalizáciu, celá žltá so zimnicou

autor
11. aug 2025
@janka_266

@anonym_autor fuha, tak potom dajte vedieť, že ako, lebo z toho som mala ja najväčšiu paniku. a to ste nemali žiadne príznaky? lebo ja som šla rovno od obvodnej na hospitalizáciu, celá žltá so zimnicou

@janka_266 mám zvýšené gmt veľmi žltá niesom ťažkosti momentálne žiadne ach kebyže nemám strach aj o deti tak by som to inak brala :(

janka_266
11. aug 2025
@anonym_autor

@janka_266 mám zvýšené gmt veľmi žltá niesom ťažkosti momentálne žiadne ach kebyže nemám strach aj o deti tak by som to inak brala :(

@anonym_autor môj mal 8 mesiacov, keď som bola hospitalizovaná 1.x, takže chápem

autor
15. aug 2025
@janka_266

@anonym_autor môj mal 8 mesiacov, keď som bola hospitalizovaná 1.x, takže chápem

@janka_266 ahoj už mám po ercp no bolo to pri vedomí chvála Bohu všetko ok môžem sa opýtať ešte kedy si po ercp mala naplánovanú laparoskopiu?

janka_266
15. aug 2025

Po mesiaci, čakalo sa kým sa zápal ukľudní

autor
15. aug 2025
@janka_266

Po mesiaci, čakalo sa kým sa zápal ukľudní

@janka_266 mňa chceli utorok ale odmietla som tiež chcem sa dať najprv dokopy a ako si sa stravovala po ercp? Mňa ešte nechcú pustiť domov

janka_266
16. aug 2025

Myslím, že väčšinu času tak striedmo 😀pre istotu

snowflakenel
16. aug 2025
@janka_266

@janka_266 ja som bola skoro 2 tyzdne koli ercp v nemocnoci.
Najprv som ozltla, mala.som piesokom upchate zlcovody. 4 dni som v nemocnici nic nejedla, den pred ercp aninepila. Potom ma.viezli do ruzomberka na ercp. Triasla som sa od strachu, no vysetrenie bolo v pphode. Nastriekali mo do krku zbecitlivejici sprej, plus oblbovak do zily. Ani neviem ako a bolo po...lekari aj sestricky mili, ked ma videli, ako sa trasiem, hned dali daco na upokojenie. Potom som 2 hpdiny este lezala a viezli ma sanitkou zas do Cadce. Znovu som do,druheho dna nic nejedla ani nepila. To bolo najhorsie. A o 4 dni ma.pptom,cakal vyber zlcnika.

24lucia24
30. aug 2025

Ahojte, mna pravdepodobne tiež čaká ERCP v RK a mám s toho obrovský strach 🫣 nezvládnem to 😢 prosím povedzte že sa to dá prežiť

snowflakenel
30. aug 2025
@24lucia24

Ahojte, mna pravdepodobne tiež čaká ERCP v RK a mám s toho obrovský strach 🫣 nezvládnem to 😢 prosím povedzte že sa to dá prežiť

@24lucia24 neboj sa,,jasne, ze da. Vobec nemaj strach. Necitila.som nic. A triasla som sa od strachu. Ked.ma.videla.sestricka.a.lekar, tak mi dali na upokokenie do zily nieco. Pristup bol skvely.