icon

Skúsenosti s jemnými, nenávykovými laxatívami

zumama
18. mar 2024

Ahojte. Prosím, máte skúsenosti s jemnejšími laxatívami, resp. preháňadlami? Vedeli by ste odporučiť niečo čo je k telu citlivejšie, čo vie mať človek pod kontrolou a hlavne, nie je návykové, že črevo pri tom nezlenivie, nezabudne pracovat aj samo? V online lekárňach som našla samozrejme psyllium, čaje… nič moc, kentus. Zaujali ma ešte vracúška Titanlax. Poznáte to niekto, má niekto skúsenosť?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
monicazbb
18. mar 2024

@zumama optifibre. Je na skor upravu pravidelnosti. Nič agresivne.

mikitilik29
18. mar 2024

@zumama Forlax pre dospelých

h2
18. mar 2024

Krušina jelšová.

palculienka40
18. mar 2024

@zumama fruktolax tablety. Overene.

simsalabim
19. mar 2024

Macrogol.

lanka999
19. mar 2024

susene slivky 🙂

minenkak
19. mar 2024

@zumama a s čím a prečo máš problém

akvi
19. mar 2024

@zumama veď práve to psylium je fajn, skúsila si ho? Resp akákoľvek vláknina. Laxativa ťa "zachránia" keď už je veľmi zle. Ale ak máš pravidelne problém, tak potrebuješ zmeniť stravu. Mne napríklad stačí denne dve lyžice chia semienok pridať kdekoľvek a nemám potom žiadny problém.

veronika2021
20. mar 2024

Slana voda z kyslej kapusty,to je narez😁

zumama
autor
18. máj 2024

@akvi dakujem za radu, ano, nemam nejaky akutny problem, len napriek tomu, ze jem vela zeleniny a vlakniny aj tak by som potrebovala zrejme upravit stravu este, aj tak z casu na cas nastane taky diskomfort… Este zabojujem so psyliom teda. Problem je, ze ma drhne to psyilium doslova v krku, tazko sa mi to je, mozno som ho az doho nechavala naboptnat… zaujal ma preto ten Titanlax, pisu tam, ze je mlety a lahsie sa konzumuje.

zumama
autor
18. máj 2024

@veronika2021 joj, len z toho hrozia aj poriadne krce 🙈😵‍💫😀

veronika2021
19. máj 2024

@zumama ale take uvolnujuce😁