Skúsenosti s liečbou atopického ekzému v dospelosti
25. máj 2025
Dobrý deň,
Chcem sa opýtať či tu nie je niekto kto riešiť atopicky ekzem v dospelosti? Predpisaný mi bol ATB a Elidel zatial po dvoch dňoch pozorujem len velmi mierne zlepšenie - pomohol vam ? Po akom čase? Museli ste si ho potom aplikovať opakovane?. Ekzem mám dosť zlý generalizovaný na celé telo (doškrabané) - pozorovali ste zväčšenie lymfatickych uzlin? Trochu sa obávam či je to fakt z toho ekzemu (výsledky krvi ok až na IgE), viem, že v prípade ak sa nezmenšia potom treba doplniť usg. Asi potrebujem ukľudnenie kým sa to nejako vyvinie.
Aj ja ti odporúčam autorka pridať sa do tej skupiny .. podľa tvojho popisu môže ísť o tsw .. čo dúfam, že nie :( a áno, uzliny môžu byt zväčšené .. držím palce :(

ekzem to je na dlho , ja ho mávam pravidelne od 3 rokov
teraz je v klude ale základ je žiadna spotenina, klima , klud ,bez stresu a je to hned lepšie
to sa zvykne dlhšie hojit ,a nemusí hned všetko zabrat
čo som ja všetkého vyskušala .. skus aj kupele hlavne to ukludnit, ked ta začne svrbiet chod na balkon do zimy alebo studena sprcha a prestane, zákad je to nerozškriabat , často menit periny aj 1x do tyždna ked je moc zle aj 2x
ukludnit, vyliečit rozškrabané, doliečit a potom premastovat , ja mám radšej prirodné veci tie lepšie znášam ale to je u každého inak
a hlavne kludne môže byt super nejaky krem alebo balzam a o pol roka už nie