Skúsenosti s liečbou úzkostnej poruchy pomocou liekov
Ahojte chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti že mi už nezaberali lieky escitalopram a doktor mi predpísal setralin 50mg brala som ich asi osem týždňov ale nebolo mi lepšie tak sme sa vrátili opäť k escitalopram na 10 mg večer tak ako pred tím tak neviem či mi opäť záberu alebo nie
prečo ti znovu predpísal lieky, ktoré ti nezaberali?
Ja som mu povedala že či mi ich nedá spať a možno teraz zase zaberu keď som ich dva mesiace nebrala
Ahoj,
Neviem poradiť čo sa týka liekov lebo ja mám už 5 rokov skúsenosti z úzkostami, panicke ataky.. ale stale som si to riešil vlastnou cestou.
Proste to je psychické a stačí to nechať odznieť, je to nepríjemne strašne ale keď si človek uvedomí že to prejde o nič nejde tak je to len otázka času.
Prípadne niečo z prírody na zníženie úzkosti napr. kanna rastlina, magnezium, kvapky na upokojenie, masticka od cinana aromaticka mne napr. nahle stiahne dychacie cesty a tam si natieram, alebo mi prudko stupal tlak tam som dostal tensiomin ked bolo najhorsie, teraz mam skor nizky tlak sa mi to strieda vtedy staci ukludnit, pit vodu nieco robit a nemysliet nato.
Tie chemicke lieky od doktorov by som nebral maju kopu vedlajsich ucinkov.
@predajcake ďakujem za odpoveď chcem sa toho naozaj zbaviť! Ovplyvňuje to môj život vo všetkom aj ja som maťom tak že mám nízky tlak a keď mám úzkosť tak sa mi živší aj tlak a tep aké kvapky máte namisli?
Ahoj ja beriem sertralin 50mg ale mne zabrali hneď tieto.. nie za mesiac ale tak postupne do toho pól roka to bolo akosi na hojdačke a po tom pól roku už okej teraz ich beriem 13 mesiacov.. a je to ok nie ako predtým ale žijem normálny život
Ahoj ja beriem sertralin 50mg ale mne zabrali hneď tieto.. nie za mesiac ale tak postupne do toho pól roka to bolo akosi na hojdačke a po tom pól roku už okej teraz ich beriem 13 mesiacov.. a je to ok nie ako predtým ale žijem normálny život
@saruska1111 ja som včera visadila setralin brala som ho na večer ale bolo mi skoro každý večer zle a nespala som dobre
@mia2906 tak ja to viem je to pravda ale ti máš tiež úzkosť
@pkalay ja som isté obdobie mala také uzkostne stavy, ale povedala som si že lieky brat naozaj nebudem. Pomôcť môže aj šport, koníček, zvieratko, čokoľvek čo ťa baví a prestanes na to myslieť... Ja som sa z toho dostala keď som cestovala s partnerom , dala som výpoveď v práci a trošku zresetovala myseľ... Trvalo to pár mesiacov...u mna to spôsobila zrejme práca, neviem čo u teba
@pkalay ja som isté obdobie mala také uzkostne stavy, ale povedala som si že lieky brat naozaj nebudem. Pomôcť môže aj šport, koníček, zvieratko, čokoľvek čo ťa baví a prestanes na to myslieť... Ja som sa z toho dostala keď som cestovala s partnerom , dala som výpoveď v práci a trošku zresetovala myseľ... Trvalo to pár mesiacov...u mna to spôsobila zrejme práca, neviem čo u teba
@mia2906 ja som v tom už osem rokov a nezvládla som to bez liekov ale už by som to chcela nejak zmeniť mne to začalo z ničoho nič a trvá to do teraz
@pkalay Mne AD vobec nezaberaju na uzkost, u niekoho to proste liekmi nejde. Zijem s tym uz pomaly 25 rokov. Pomohla mi v niecom psychoterapia a potom rozne meditacie, relaxacie, upokojit co najviac nervovy system. Tiez venovat sa aktivitam, z ktorych mam radost, ale zase nie sialenu euforiu. Nikdy to uplne nevymizlo a niekedy to je aj velmi zle, ale vzdy sa z toho nakoniec nejako vysekam.
@predajcake ďakujem za odpoveď chcem sa toho naozaj zbaviť! Ovplyvňuje to môj život vo všetkom aj ja som maťom tak že mám nízky tlak a keď mám úzkosť tak sa mi živší aj tlak a tep aké kvapky máte namisli?
@pkalay
Vysoky tlak je keď je vysoky tlak ak vnútorne psychicky, duševne na seba vyvíjame tlak podvedome.
Sú rôzne prírodné na upokojenie, napr. nervamin.
Najsilnejšie prírodne antidepresivum je kanna, resp extrakt z nej sa vola kanna extreme strong to je 1g a berie sa z toho len omrvinky.
Je to čisto prírodne ale veľmi opatrne nesmie sa vtedy užívať žiadny iný stimulant hlavne nie kofein.
Prípadne hladat odpoved vo vnutri seba, preco vobec tie ataky chodia ked to nie je fyzické tak z coho to začína.
Spúšťače sú dlhodobý stres, psychoaktivne látky, náhla zmena životného štandardu.. ale príčina je u každého iná, máme to v sebe hlboko skryte každý svoje veci a príde niečo čo to spustí a potom sú už fyzické prejavy ktoré nás trápia.
Áno prišlo to z ničoho nič raz večer začalo to nevoľnosť, slabosť vracanie a od vtedy to mám už osem rokov
Ahoj,
Neviem poradiť čo sa týka liekov lebo ja mám už 5 rokov skúsenosti z úzkostami, panicke ataky.. ale stale som si to riešil vlastnou cestou.
Proste to je psychické a stačí to nechať odznieť, je to nepríjemne strašne ale keď si človek uvedomí že to prejde o nič nejde tak je to len otázka času.
Prípadne niečo z prírody na zníženie úzkosti napr. kanna rastlina, magnezium, kvapky na upokojenie, masticka od cinana aromaticka mne napr. nahle stiahne dychacie cesty a tam si natieram, alebo mi prudko stupal tlak tam som dostal tensiomin ked bolo najhorsie, teraz mam skor nizky tlak sa mi to strieda vtedy staci ukludnit, pit vodu nieco robit a nemysliet nato.
@predajcake Prosim Vás sko ste to riesili tie depresie?

Ahoj,