icon

Skúsenosti s liekmi na depresiu

mcr
2. feb 2021

Máte niekto skúsenosť s liekmi na depresiu respektíve antidepresívami? niečo čo by aspoň kúsoček zdvihlo náladu no zároveň by to nebolo návykové (môže byť aj na predpis)

suzitok
2. feb 2021

To ti nikto neodporuci, co konkrétne si mas nechať predpísať...to chce vyšetrenie u psychiatra,ktory najlepsie zhodnotí , aky ti treba a predpíše....a liečba nemusí zabrat okamžite s prvým liekom.. niekomu vystriedaju aj 4-5 rôznych,kym liek sadne..je to dlhodobá záležitosť, prve vysledky prichádzajú az po týždňoch liecby..

petrofka
2. feb 2021

@mcr ono záleží v čom je problém. Ľahké antidepresíva ti dá aj obvodný. No ale takt na fóre ti nikto neporadí.

deti95060810
2. feb 2021

čo viem obvodní AD neradi predpisujú...

suzitok
2. feb 2021

Obvodný ťa vybavi nejakym Neurolom, Frontinom, Lexaurinom...tie su vhodné na krátkodobé užívanie, na dlhodobe treba riešiť AD a popri liecbe odstrániť spúšťače týchto stavov..

meluela
2. feb 2021

@mcr chod za psychiatrom, on ti najlepsie poradi/vyberie a urcite si zabezpec aj psychoterapiu okrem toho.

kavicka12
2. feb 2021

Ja beriem napr.citalec od obvodného ,neurol lexaurin atď sú podľa mňa návykové

mcr
autor
2. feb 2021

@deti95060810 v dnešnej dobe zoženieš čo len chceš a to ani k lekárovi chodiť nemusíš

suzitok
2. feb 2021

@mcr aj to je fakt 😁

mcr
autor
2. feb 2021

@kavicka12 chvíľku som brala xanax 0,5mg pomohlo ale to bolo asi pred rokom a bála som sa že si na tom vybudujem závislosť tak som to brať prestala cca pol roka bolo dobre a potom keď začalo byť chladnejšie a škaredé počasie sa to vrátilo. Myslím že to nie je zatiaľ také vážne že by som musela ísť k lekárovi ale nechcem aby to bolo horšie

janka_23
2. feb 2021

@mcr určite by som s užívaním antidepresiv neexperimentovala. Na základe vlastnej skúsenosti ti viem povedať, že niektoré lieky ti môžu navodiť take stavy ze by si sa nespoznala. Prešla som sdi tym tak viem o com hovorím. Bez vyšetrenia len tak svojvoľne by som určite nič nebrala

mcr
autor
2. feb 2021

@janka_23 dobre ďakujem asi si radšej uvarim čaj z ľubovníka😂

mcr
autor
2. feb 2021

Ďakujem všetkým čo sa zapojili. Ak to bude horšie určite pôjdem k lekárovi zatiaľ sa to budem snažiť eliminovať nejakými bylinkami a čajmi (z nejakého dôvodu mi nejde vymazať táto diskusia každopádne prosím už nepíšte) ešte raz ďakujem

llia
2. feb 2021

@mcr ani skús Ľubovník a potom si skús každý deň niečím urobiť radosť,niečo pre teba,čo ťa teší... možno prechádzka,kniha,kamoška,nejaký povzbudzujúci človek,hoci len na telefón.Možno len večer sadnúť,zapnúť nejakú hudbu na relax...neviem.Drž sa

kavicka12
2. feb 2021

@mcr ale taky citalec asi to nieje ani návykové mne to veľmi pomohlo práve ho vysádzam pomaličky a podľa mňa je to asi najslabšie ,neviem aký je tvoj stav keď si predtým potrebovala xanax,ale ja som mala problém s dýchaním prehĺtaním ešte k tomu aj panicku poruchu no a pomohlo to

malia18
3. feb 2021

@janka_23 a aké stavy? Veľmi ma to zaujíma z pohľadu človeka ktorý to nikdy nepotreboval a neužíval...nemyslím to v zlom 🙂

janka_23
3. feb 2021

@malia18 mala som lieky ktoré mi nesadli, bola som veľmi agresívna, chcela si siahnuť na život, vyvadzala som ako zmyslov zbavená. Bolo to hrozne pre mňa aj moje okolie

mcr
autor
3. feb 2021

@llia tu je ten hlavný problém že sa neviem správať k ľuďom. Neviem či sa zaujímaš o astrológiu alebo tomu aspoň veríš ale som škorpión čiže úplne výborná povaha, veľmi rada sa hádam, a myslím že som občas až prehnane úprimná a sarkastická čiže môj "humor" chápe veľmi malo kto a to je príčina prečo sa vlastne nemám s kým porozprávať mám jednu kamarátku ktorá ma 10 hodín školy a ja to iste čiže sa nemáme ani kedy stretnúť. Úplne nezvládam školu a do toho má so mnou neustále nejaký problém moja učiteľka čiže volá mojej mame a tá zas volá riaditeľke samozrejme potom ma ohovárajú všetky učiteľky že ma chovajú jak princeznú že mi všetko vadí. Nemám chuť sa už nad tým rozčuľovať. Najviac mi chýba leto kedy som mala pocit že je všetko dokonalé. Najväčší vplyv na to má asi škola, rodina a počasie lebo absolútne nemám chuť nič robiť. Už len dúfam že všetko bude ako pred rokom kedy som bola každý deň vonku na čerstvom vzduchu, neboli nejaké opatrenia ohľadom korony minimálne nie take ako teraz, mohla som sa chodiť kúpať niekede k vode, a síce som za to leto stihla urobiť milión blbosti ktoré by som vtedy najradšej vrátila teraz si vážim každú jednu spomienku. A inak k tej hudbe a relaxu počúvam My chcemical romance, green day, lil peep a ghostemane čiže texty sú väčšinou o smrti, drogách a depresii keď sa započúvaš do toho textu tak si skôr uvedomíš realitu než zrelaxuješ takže to moc nepomáha ale naučila som sa vadaka tomu písať texty piesni/ básni a celkovo poéziu.
@janka_23 presne toto je ono mám zlu naladu a som na každého zlá aj keď mi nič neurobil

janka_23
3. feb 2021

@mcr možno by ti pomohla psychologička. Mne pomohla viac ako tie lieky vieš lebo každý máme nejakú povahu a to lieky nespravia

teleskop
3. feb 2021

@mcr antidepresiva nie su navykove navykove su oblbovacie prasky ktore je polka slovenska, predpisu vam ich na pockanie, navykove su brasky od bolesti, navykovy je alkohol a cigarety. Ludia studujte prosim trochu, nebudte uz taki za...ni

slniecko_12
19. feb 2021

@mcr Necuduj sa, ze ked pocuvas taku hudbu, ze ti z toho prepina...............

arabela55
Autor odpoveď zmazal
arabela55
20. jún 2024

@kavicka12 ahoj ten citalec Ti pomohol s prehltaním? Ďakujem a už sa to nevratilo